Skocz do zawartości
dzmaja

Laptop Do 5000

Rekomendowane odpowiedzi

siema, musze sobie znalezc laptopa, zalezy mi na duzym dysku min 400GB, min 2GB ram i dobrej grafie , znalazlem takie dwa modele :

TOSHIBA SAT X200-253 T8300+3GB+400+8700GT+17 VHP i

DELL INSPIRON 1720 T9300/4GB/400/GF8600GT/XP PRO

interesuje mnie zwlaszcza ten dell poniewaz na allegro koles napisal ze jego stara cena to prawie 7000 a teraz jest za ok 5, nie moge nigdzie znalezc tego modelu zeby porownac cene, czy dell robi dobre laptopy?

co byscie wybrali? moze znacie jeszcze jakies laptopy o podobnej konfiguracji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siema, musze sobie znalezc laptopa, zalezy mi na duzym dysku min 400GB, min 2GB ram i dobrej grafie , znalazlem takie dwa modele :

TOSHIBA SAT X200-253 T8300+3GB+400+8700GT+17 VHP i

DELL INSPIRON 1720 T9300/4GB/400/GF8600GT/XP PRO

interesuje mnie zwlaszcza ten dell poniewaz na allegro koles napisal ze jego stara cena to prawie 7000 a teraz jest za ok 5, nie moge nigdzie znalezc tego modelu zeby porownac cene, czy dell robi dobre laptopy?

O dell-u jako producencie notebooków poczytaj sobie na forum dużo na ten temat napisano, wg mnie jest jeden z najlepszych producentów a z tych najbardziej znanych i łatwo dostępnych w polsce to najlepszym.

Z tej dwójki zdecydowanie wybrałbym della (na forum jest nawet recenzja tego modelu), napisz czy koniecznie musi być to 17" laptop

Edytowane przez KrisJR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najszybsza z "solidnych" byłaby Toshiba. Z innych propozycji:

- http://www.allegro.pl/item403700202_gatewa...gb_gf_8800.html - to oczywiście tylko jedna z ofert- trzeba zwracać uwagę na procka, bo dają troszkę wolne, do tego mogą być problemy z gwarancją

- Dell XPS M1730- sprzęt oferowany na allegro w cenie ok. 5k to niestety laptopy odnawiane- gwarancja 1-3 miesiące, ale za to jest 8700GT w SLI i możliwość wrzucenia nawet 2x8800GTX, np tu- http://www.mm-notebooks.pl/konfigurator/234/1.html można mieć nówkę, jest konfigurator i normalny serwis, ale zapłacisz 5500 za wersję tylko z 1x8700GT- SLI +500zł, ale za 6k masz już http://www.bluemobility.pl/blueberry-m57ru...ryn-p-2638.html

- ostatnio znalazłem ciekawą ofertę na http://www.mycizmo.com/index.php?main_page...ex&cPath=74 - za 1300€ (za CX15, albo CX1730- to samo co BlueBerry, albo http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Clevo...GTX.7504.0.html ), po przeliczeniu na nasze (wliczając 19% VAT), wychodzi jakieś 5k, gwarancja na całą Europę, możliwa dostawa do Polski

Jeśli chcesz gwarancję, to podana prze Ciebie Toshiba X200. Jeśli możesz dołożyć trochę gotówki, to XPS M1730, albo BlueBerry. Jeśli nie zależy Ci na gwarancji, to XPS z allegro, albo ów Gateway, ale na Twoim miejscu bym nie ryzykował- notebook to nie stacjonarka, że wszystko można wymienić bez problemu. Bardzo ciekawą ofertą jest Cizmo- niestety o recenzje i opisy trudno, ale gdybym to ja kupował, to w pierwszej kolejności sprawdziłbym to, co oferują- Niemcy leżą stosunkowo blisko, więc możnaby sobie pozwolić- nie wiem tylko jak z cłem.

Inspiron to dobry sprzęt- jak to Dell, ale ma słabszą grafę.

Edytowane przez _OskaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum faktycznie jest nawet recenzja, mojego autorstwa... z 1720 jestem bardzo zadowolony.

Jeśli nie musi to być 17" to porozglądaj się za xps 1530 (tym razem recenzji nie napisałem ;) ) - u Della może uda Ci się za ok 5.500 brutto dostać konfigurację taką jak moja z podpisu. To wtedy gdy chcesz mieć sprzęt nowy i z pełną gwarancją (ja innego nie uznaję). Jeśli lubisz trochę ryzyka to Oskar też podał sporo ciekawych opcji (szczególnie ten Gateway FX jest interesujący).

Edytowane przez draak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem podobny problem co ty.Też myślałem o dellu ale troszkę z dostępem miałem problem - nie będę tłumaczył o co chodzi.

Zdecydowałem się na toshibe.

Użytkuje ją z 1,5 miesiąca i co mogę powiedzieć :

Przyjemna dla oka , niezłe wykonanie , dobra matryca , dobre paramtery , grafika nawet daje radę - ale nie spodziewaj się KOKSÓW - jeśli chcesz naprawdę pograć to musisz brać coś z 8800.

Pograsz w gierki w medium na 1024x768.Ciężar - ale to normalne przy 17".Bateria 30-40 minut i po wszystkim :) ... zasilaczem to można szyby wybijać , albo do samoobrony przed złodziejami.

Oprogramowanie , jak i w zestawie gadżety typu pilot przejściówki , bardzo dobrze wyposażona - dużo USB no i wszystki bajerki jakie teraz są w lapach. WYJŚCIE HDMI - bardzo przyjemna rzecz.

Klawiatura srebrna - niestety to mnie bardzo boli, ale cóż.Z tego co wiem to można wiekszą baterie wziąc do niego.

Zresztą jak masz jakieś dokładniejsze pytania odnośnie tej toshiby wal.

VHP bardzo ładnie na niej śmiga wkońcu 2,4ghz i 3gb ramu.

aaa przypomniało mi się - musisz mieć ściereczke te lśniące obudowy i matryce to mało wiele i już paluchy widać.

W sumie mogę dać temu lapowi 7+/10 - każdy chwali co swoje (NIEPRAWDA :) )

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecyduje sie chyba wlasnie na ta toshibe po pewna firma, a nie bede kupowal na allegro tylko u znajomego a on tego della nie ma, mysle ze mi wystarczy bo az tak ostro gral nie bede, a grafa jest w nim chyba wymienna wiec pozniej mozna bedzie cos dokupic, chcialbym jeszcze tylko wiedziec czy da rade na nim bez problemow xp zainstalowac bo visty nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi