Skocz do zawartości
piotrjancy

Trasa Koło - Warszawa - Okęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, związku z tym że za kilka dni wylatuję na wakacje przyszedł czas zaplanowania dojazdu do lotniska, trasa niby prosta lecz pojawia się problem z czasem dotarcia, wylot mam o 8:30 z tego co wiem muszę być 2h przed wylotem co daje +- 6:30, sam dojazd do warszawy nie stanowi problemu tylko dojazd na lotnisko i tu nie wiem czy się pchać do centrum warszawy czy może ominąć Warszawę i pojechać inna trasą zależy mi na czasie.

Trasa z Koła do Warszawy trwa w granicach 3h (Koło - Kutno - Sochaczew), czy może pojechać A2 tylko że pod koniec gdzie się udać by było najszybciej, wg. zumi jazda autostradą zajmie 3h30min

W sumie bym mógł wyjechać w granicach 23-24 i na pewno bym się wyrobił na 6:30 tylko po co mam się błąkać po nocach? Jeśli ktoś ma jakąś sprawdzoną trasę na warszawskie Okęcie bardzo proszę o jakieś informacje.

Wstępna trasa Koło - Pruszków potem kierunek na Aleje Jerozolimskie - Łopuszańska - Franciszka Hynka - Żwirki i Wigury.

Edytowane przez piotrjancy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstępna trasa Koło - Pruszków potem kierunek na Aleje Jerozolimskie - Łopuszańska - Franciszka Hynka - Żwirki i Wigury.

Nie pchaj się do Pruszkowa, nie ma sensu. Wleć 2'ką do miasta, potem Towarowa, Raszyńska, Żwirki i Wigury. Nocą nie ma problemu z przelotem przez miasto i dotarciem na Okęcie.

Aaa,i nie jedź autostradą bo nie ma sensu, mi z Wrześni by się jeszcze opłacało ale z Koła nie ma sensu.

EDIT: w godzinach szczytu często skracałem sobie trasę jadąc al. Prymasa Tysiąclecia, następnie na Bohaterów Września, Karola Dickensa, Wiślicka, Pruszkowska i byłem bez korków na Żwirki i Wigury. Najgorsze są światła przed wiaduktem z trasą nr. 7, (skrzyżowanie Żwirki i Wigury z Franciszka Hynka) często korki w dzień ale nocą pusto.

EDIT2: nie szukaj znaków po drodze na Okęcie, bo ich nie uświadczysz. Najprędzej są one dopiero chyba 500m przed samym Okęciem. Chyba że przez ostatnie 2 miesiące coś w tej materii się zmieniło. Brawo dla władz stolicy, obcokrajowiec pobłądzi na 100%...

Edytowane przez rafwlkp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tej porze nie będziesz miał nigdzie większych korków. jedź jak będzie Ci wygodnie. jeśli to poniedziałek - sam wjazd do wwy od strony sochaczewa może być nieco zapchany. w inne dni jest znacznie luźniej. jadac prosto od ożarowa ul. połczyńska skreć sobie w prawo w wiecznie zapchaną ale o tej porze z pewnościa akceptowalna dźwigowa, pozniej w lewo w kleszczowa i proooooosto do wiaduktu ze żwirkami, tam w prawo i zaraz lotnisko.

Dołączona grafika

aha, parking na lotnisku 8zł za godzinę ;-).

Edytowane przez sobih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi