piotrjancy Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) Witam, związku z tym że za kilka dni wylatuję na wakacje przyszedł czas zaplanowania dojazdu do lotniska, trasa niby prosta lecz pojawia się problem z czasem dotarcia, wylot mam o 8:30 z tego co wiem muszę być 2h przed wylotem co daje +- 6:30, sam dojazd do warszawy nie stanowi problemu tylko dojazd na lotnisko i tu nie wiem czy się pchać do centrum warszawy czy może ominąć Warszawę i pojechać inna trasą zależy mi na czasie. Trasa z Koła do Warszawy trwa w granicach 3h (Koło - Kutno - Sochaczew), czy może pojechać A2 tylko że pod koniec gdzie się udać by było najszybciej, wg. zumi jazda autostradą zajmie 3h30min W sumie bym mógł wyjechać w granicach 23-24 i na pewno bym się wyrobił na 6:30 tylko po co mam się błąkać po nocach? Jeśli ktoś ma jakąś sprawdzoną trasę na warszawskie Okęcie bardzo proszę o jakieś informacje. Wstępna trasa Koło - Pruszków potem kierunek na Aleje Jerozolimskie - Łopuszańska - Franciszka Hynka - Żwirki i Wigury. Edytowane 27 Lipca 2008 przez piotrjancy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 (edytowane) Wstępna trasa Koło - Pruszków potem kierunek na Aleje Jerozolimskie - Łopuszańska - Franciszka Hynka - Żwirki i Wigury.Nie pchaj się do Pruszkowa, nie ma sensu. Wleć 2'ką do miasta, potem Towarowa, Raszyńska, Żwirki i Wigury. Nocą nie ma problemu z przelotem przez miasto i dotarciem na Okęcie. Aaa,i nie jedź autostradą bo nie ma sensu, mi z Wrześni by się jeszcze opłacało ale z Koła nie ma sensu. EDIT: w godzinach szczytu często skracałem sobie trasę jadąc al. Prymasa Tysiąclecia, następnie na Bohaterów Września, Karola Dickensa, Wiślicka, Pruszkowska i byłem bez korków na Żwirki i Wigury. Najgorsze są światła przed wiaduktem z trasą nr. 7, (skrzyżowanie Żwirki i Wigury z Franciszka Hynka) często korki w dzień ale nocą pusto. EDIT2: nie szukaj znaków po drodze na Okęcie, bo ich nie uświadczysz. Najprędzej są one dopiero chyba 500m przed samym Okęciem. Chyba że przez ostatnie 2 miesiące coś w tej materii się zmieniło. Brawo dla władz stolicy, obcokrajowiec pobłądzi na 100%... Edytowane 27 Lipca 2008 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 No bez jaj żadnych znaków jak dojechać na Okęcie coś pięknego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) o tej porze nie będziesz miał nigdzie większych korków. jedź jak będzie Ci wygodnie. jeśli to poniedziałek - sam wjazd do wwy od strony sochaczewa może być nieco zapchany. w inne dni jest znacznie luźniej. jadac prosto od ożarowa ul. połczyńska skreć sobie w prawo w wiecznie zapchaną ale o tej porze z pewnościa akceptowalna dźwigowa, pozniej w lewo w kleszczowa i proooooosto do wiaduktu ze żwirkami, tam w prawo i zaraz lotnisko. aha, parking na lotnisku 8zł za godzinę ;-). Edytowane 28 Lipca 2008 przez sobih Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 aha, parking na lotnisku 8zł za godzinę ;-) .Chyba że stanie się na parkingu dla autobusów który w nocy jest pusty, ale jak Smerfy będą jechać trzeba się od razu zmywać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...