marco Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Ktoś kiedyś powiedział: „Nic nie trwa wiecznie”. Dotyczy to również socketu LGA775. Pomimo dobrych 4 lat na rynku, niezliczonej liczbie procesorów i chipsetów, przyszedł i ten moment, aby godnie pożegnać się z tą podstawką. Na osłodę tego pożegnania (koniec br.) Intel postanowił nas ponownie uraczyć jednym ze swoich chipsetów. Mowa tutaj o kawałku krzemu, obarczonym symbolem P45 (Eaglele). W dzisiejszym teście, przyjrzymy się bliżej tej konstrukcji na podstawie dwóch płyt głównych firmy MSI. Zapraszamy do lektury! Autor: Marcin Rywak – ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 W konkluzji jest chyba niewielki błąd: "to samo przy odrobinie wysiłku można osiągnąć na P45, a tym bardziej na P965." Zdaje się ,że powinno to brzmieć P35.Recka fajna.Płytę MSI obecną polubiłem i uważam ,że to przyzwoite konstrukcje(te zworki...żaden problem przecież).Niemniej chyba wrócę z następną do DFI :lol2: Tak czy siak wiele lat jeszcze 775 będzie krążył po rynku wtórnym i pewnie też coś wyskoczy co jakiś czas nowego(jak np. z kartami na AGP czy ostatnio...PCI). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Szkoda, że nie ma info na temat MSI Neo2 FR. :rolleyes: Art. dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 W konkluzji jest chyba niewielki błąd: "to samo przy odrobinie wysiłku można osiągnąć na P45, a tym bardziej na P965." Zdaje się ,że powinno to brzmieć P35.Recka fajna.Płytę MSI obecną polubiłem i uważam ,że to przyzwoite konstrukcje(te zworki...żaden problem przecież).Niemniej chyba wrócę z następną do DFI :lol2: Tak czy siak wiele lat jeszcze 775 będzie krążył po rynku wtórnym i pewnie też coś wyskoczy co jakiś czas nowego(jak np. z kartami na AGP czy ostatnio...PCI). Co do pierwszej części zdania to się zgadzam, sam pewnie przejdę za jakiś czas na 4 rdzenie jak jeszcze potanieją. Do tego 4gb i zmieniając grafę co jakiś czas można spokojnie jeszcze długo pojechać. Co do drugiej części to raczej na pewno nie, bo właśnie uśmiercając podstawkę skazują nas na nabycie nowych zabawek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Co do drugiej części to raczej na pewno nie, bo właśnie uśmiercając podstawkę skazują nas na nabycie nowych zabawek.Taaak...Wiadomo ,że chipsety nie zmartwychwstają więc masz rację.Chodziło mi ,że zanim nekrolog się potwierdzi to jeszcze na 775 zarobią choć powoli zniknie w końcu....Taka kolej rzeczy i nie ma co ronić łez.Ogólnie i tak mocne konfigi do gier czy aplikacji można za stosunkowo niską kasę złożyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 P45 (Eaglele) Eagle Lake :wink: Ogólnie art OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tajfo Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Po bezpośrednim porównaniu narazie wole P35. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bushidoblade Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 jeszcze niech nie znika tak szybko socket 775 bo jeszcze niemialem 4 rdzeniowego proca ,a i sloty na ddr2 jeszcze nie zapelnione wszystkie hehe :rolleyes: a qada wymienie mam nadzieje po premierze s1366 ,wydaje mi sie ze powinny wtedy ceny ich sporo spasc :wink: i pewnie taki qadzik z szybka pamiecia ddr2 nie bedzie waskim gardlem przez pare lat,gdy nastanie era nahalemow i nowej podstawki oraz ddr3 ,no a moze mi sie tylko wydaje i nastepna generacja procow bedzie dwukrotnie szybsza :sad: ------------------------- cpu-2180@ 3.2ghz box (1.352V) gpu-galaxy 8600gt 256 mobo-msi neo2-fr(1.9) ram -2x1gb gr 800mhz cl5@1050 hdd-samsung320 sata 16m,80gb samsung ata 8m dvd-nec 3550a psu-560W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 A jakie beda testowane mobaski pod P45 w przyszlosci ? Tzn jakie modele :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...