Gi3r3k Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ale ja bym chcial neo3-fr z tym ze na P45. I wlasnie nie wiem jak to jest bo w roznych sklepach rozne zdjecia sa... Masz na pierwszej stronie wszystkie dane i zdjęcia... Ale ostatnio na stronie MSI zauważyłem dwie nowe Neo3 - końcówki F i FIR. Cóż, kolejne odmiany P45... witam wczoraj przyniosłem płytę do domu i załamka najpierw nie podnosiła się. Upgrade bios i jakoś zaczęła wstawać, ale co sie podniosła to po to by upasc nie wiem czy to wina płyty proca czy pamięci Wyjmij jedną kartę, albo 2 kości pamięci, powinno pomóc. Jak zainstalujesz system, to wtedy wszystko wrzucisz z powrotem. Czy mogę grafę bez żadnych obaw wrzucić do dolnego slotu PCI-E 16x ? Ponieważ teoretycznie ono pracuje także z prędkością 16x, dopiero po przejściu w tryb CF złącza pracują w 8x ? Mam rację ? A zależało by mi niżej włożyć grafe bo slotów PCI i tak nie używam :], a i chłodniej karta by miała Jak włożysz kartę do dolnego slotu, to będzie pracowała z prędkością x8. A czy warto? Spróbuj, porób testy i wyciągnij wnioski czy się opłaca. No i zaciekawiły mnie twoje przejścia z biosami... Prawdopodobnie bios P3X to modyfikowany przez chińczyków bios 3.1. Co sprawia, że beta 326 jest najlepsza. Hmmm... Trzeba będzie go wgrać, choć akurat z P37 nie mam problemów. Może poprawi się OC pamięci... Cóż, dzięki za spostrzeżenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quidram Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 (edytowane) No sprawdziłem w dolnym slocie kartę no i jest kilku procentowy spadek wydajności, więc jednak powróciłem do górnego ustawienia. A co do samej płyty głównej:porostu jestem super zadowolony :](o niebo przyjemniejsza w użytkowaniu od mojej poprzedniej płytki), zdecydowanie OC jest łatwe(no zależy od biosa). Teraz w planach mam FSB 500MHz :]. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wieczorkiem zdam relację! EDIT No i niestety, przegrałem walkę z FSB 500MHz +, ale wydaje mi się że to wina biosa, ponieważ nie ważne jakie napięcie dałem na mostek(na auto też) zawsze komp chodził 1min w windowsie po czym następował zwis. A już na FSB 490MHz było wszystko OK. Więc nie jest źle, ba w moim wypadku nawet lepiej niż na poprzedniej mobo :] A pamiątki poddałem lekkiemu OC: dałem je na 1080MHz 5-5-4-14 i jak narazie stabilnie :D Edytowane 18 Września 2008 przez Quidram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 A tak z ciekawosci zapytam jak tam dual ,triple i niekonczace sie boty? p45 tez to ma? Pytam bo mam p35 neo 2fr i szczerze to potrafi ostro wkurzyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 A tak z ciekawosci zapytam jak tam dual ,triple i niekonczace sie boty? p45 tez to ma? Pytam bo mam p35 neo 2fr i szczerze to potrafi ostro wkurzyc. Jest przy zmianie napięć w w biosie i bodajże w pierwszym starcie po odłączeniu listwy zasilającej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Ja swoją p45 wysłałęm do koleżki z MSI (kierownik serwisu), ponieważ tez miałem podobne problemy- raz wstawała a raz za cholere nie chciała i dzisiaj mi przyszła. Jutro podmienię płytki w kompie i zoabzce co będzie. Wymienili mi "coś tam"na mocniejsze (bo nie pamiętam nazwy) i wgrali bios jakiś "performace", zatem będę jutro wiedział co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kiri Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 (edytowane) Jest przy zmianie napięć w w biosie i bodajże w pierwszym starcie po odłączeniu listwy zasilającej.Zgadzam się ze zmianą napięć, poza tym, przy normalnym użytkowaniu (czyt. bez zabawy w bios-ie) nie miałem wogóle (listwę odłączam po każdym wyłączeniu kompa, czasem kilka razy dziennie). Jednak po wyłączeniu listwy mam DB - nie było dopóki nie podkręciłem, po zmianie napięć i FSB - są. ... Wymienili mi "coś tam"na mocniejsze (bo nie pamiętam nazwy) ... Daj znać jak dowiesz się co to było - jestem bardzo ciekaw... Edytowane 24 Września 2008 przez Kiri Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Na razie tyle co udało mi się wyciągnąć z procka bez zmiany napięć, zabawy z ramem itd. all stabilne. http://img510.imageshack.us/my.php?image=overclockap8.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur30 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Jaką pamięć 4 GB polecacie do płyty MSI P45 neo2-fr i żeby się dobrze kręciła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erosito Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Daj znać jak dowiesz się co to było - jestem bardzo ciekaw... Napewno wiem,że jest to czarna kostka przy pierwszym slocie pcie rantu płyty, ale co jeszcze to sie dowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 ad. Neo3-FR: gdybym mial jeszcze raz kupowac plyte to bym kupil inna :) przy Fsb 485 spadek wydajnosci, wyzej gorzej... zreszta powyzej fsb500 calkowita niestabilnosc bez wzgledu na wysokosc napiecia mch, niby na egieldzie wstala na 550fsb, spoko mi wstala na 580 i co z tego jak zaraz byl bsod... bsody lapie juz nawet na 520.. to wszystko na biosie P43 Neo3-F / P45 Neo3-F / P43 Neo3-FR / P45 Neo3-FR (MS-7514) V1.4 BIOS Release... w ogole dzielnik 1600:800 (1:1) to jest jeden wielki bsod po wejsciu do windy ;d niezaleznie od fsb choc tez jest specjalnie bios nowszy P45 Neo3-FR / 945 Neo3-FIR (MS-7514) V2.1 BIOS Release ktory ma duzo wiecej opcji, GreenPower i w Cell Menu sa GTLe... tyle ze pod tym biosem...: sieciowka nie dziala (zaraz dossam inne stery i potestuje znowu) oraz zmiana fsb powoduje ze plyta w ogole nie wstaje..... trzeba cmosa czyscic, bo kreci tylko wiatrakami... zenua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 choc tez jest specjalnie bios nowszy P45 Neo3-FR / 945 Neo3-FIR (MS-7514) V2.1 BIOS Release ktory ma duzo wiecej opcji, GreenPower i w Cell Menu sa GTLe... tyle ze pod tym biosem...: sieciowka nie dziala (zaraz dossam inne stery i potestuje znowu) oraz zmiana fsb powoduje ze plyta w ogole nie wstaje..... trzeba cmosa czyscic, bo kreci tylko wiatrakami... zenua Patrz, co umieściłem w pierwszym poście: UWAGA For the same model motherboard, you can not mix different PCB Version bios, for 7514, PCB 1.0 is 1XX bios, PCB 1.1 is 2XX bios. Please do not mix. Informacja z MSI. Informacja z chińskiego forum, mail od pracownika MSI. A co do twoich bojów z płytą... A pamięci? Dają radę na takich częstotliwościach na innych płytach? Jeśli tak... No cóż, czekaj na kolejny bios... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) a racja z tym PCB :P moje niedopatrzenie, nie zauwazylem adnotacji z PCB na stronie i w manualu, bo bios zassalem wczesniej niz umiesciles linka w FAQ, btw link do bety 1,42 nie dziala.. memki mam 2x2gb OCZ reapery 1066 2.2v (na 1180 wstaja bez problemu) ale z wyzszym fsb mam 1:1 czy np 1080-1100 nie stanowi problemu.. *edit* swoja droga na MSI Polska jest bios tylko 2.1 :P Edytowane 22 Września 2008 przez kbl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 (edytowane) Jak można prosić zapodajcie najlepszy bios do tej płyty na razie doszedłem do 450 FSB stabilne. (Mowa o MSI NEO2-FR) Edytowane 22 Września 2008 przez strusm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2008 a racja z tym PCB :P moje niedopatrzenie, nie zauwazylem adnotacji z PCB na stronie i w manualu, bo bios zassalem wczesniej niz umiesciles linka w FAQ, btw link do bety 1,42 nie dziala.. memki mam 2x2gb OCZ reapery 1066 2.2v (na 1180 wstaja bez problemu) ale z wyzszym fsb mam 1:1 czy np 1080-1100 nie stanowi problemu.. No tak, czyli to wina biosu... Dlatego poprawiłem linka i dołożyłem bios P0A, powgrywaj, może któryś coś zmieni. Jak można prosić zapodajcie najlepszy bios do tej płyty na razie doszedłem do 450 FSB stabilne. (Mowa o MSI NEO2-FR) Zobacz pierwszego posta, w sekcji na temat tej płyty zamieściłem linka do dwóch biosów w jednej paczce. Podobno v.326 jest w tej chwili najlepsza, ja osobiście nie widzę różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 wyglada na to ze plyta narazie nie zrobi fsb >500 stabilnie, najlepszym biosem jednak jest 1.4 oficjalny, beta 1.42 okazala sie jeszcze mniej stabilna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorig Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2008 Witam Nie orientujecie się czy ta płyta może mieć jakieś problemy z tymi pamięciami: Corsair Twin2X DDR2 2x 1GB 1066 MHz CL5-5-5-15 DHX Technology ? Bo narazie zakupiłem właśnie te kości do tego E7200 i myśle nad jakąś płytą w zasadzie neo2-fr bardziej mi sie podoba od p5q pro oraz EP45-DS3R ale piszecie tu że potrafi sie gryźć z ddr2 1066 i stąd moje pytanie... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Moja płyta (P45 Neo2) będzie reklamowana - numer RMA już mam. Zakupiona została jako "backup" (Asus P5Q poszedł do piachu, choć działał bez żadnego problemu przez 3 m-ce) - a nie podziałałem na niej w zasadzie w ogóle. Była kupiona bodaj 10 września , ale to pewnie ta sama felerna seria, co niby rozprowadzana była przed 21 sierpnia. Wymieniałem wszystkie komponenty po kolei (nawet dysk inny podłączałem) - dalej jest problem - po instalce Visty - 2 godziny było ok, potem nagle zwis , później już się vista nie podniosła - zwisy były nawet w biosie (sic!). Podobne objawy w xp-ku. Tego MSI nawet nie zdązyłem ruszyć w kwestii overclockingu. Miałem nie tak dawno temu MSI, bodaj na P35 (zmieniłem szybko na Asus P5K) - wtedy nie trzymało ustawień FSB/MEM (poprawka w biosie pojawiła się m-c po tym, jak oddałem płytę) i wtedy obiecałem sobie, że nie kupię więcej tego badziewia. Skusiła mnie teraz jednak P45 Neo2, niby na tej samej PCB co Platinum zachwalany wszędzie - i żałuję tego jak nie wiem co. Udupione mam w tym momencie circa 700zł (2 mobo) a komp nie działa. Jak pech, to pech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Cze No to chiba sie zalatwilem kupiłem wlasnie Msi p45 neo2 fr + DDR2 4 GB 800MHZ DUAL MUSHKIN EM 5-5-5-12 jeszce nie zlozylem kompa jutro to bede robil ale raczej beda problemy z tego co czytam.A nie wie ktos czy te pamiatki beda smigac na Msi P35 neo 2 fr?Bo mam jeszce tak plytke pod reka i moge na tym zlorzyc ten sprzecik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 W ramach poprawy wizerunku MSI P45 Neo2-fr wrzucam coś miłego dla oka: Oj tak, Chińczycy potrafią... @he_avy Nie przejmuj się, może nie będzie źle. Te negatywy wzięły się z tego, że MSI dało ostatnio d..y i wypuściło wadliwą serię tych płyt, które masowo lądują na gwarancji. Tak więc wiele zależy od... szczęścia. Obyś je miał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 (edytowane) @Gi3r3k Nie przejmuje sie Na neo p35 Muskhin poszly ladnie 800@1000 na 2.2v wiec jak by co zostana u mnie:) ale i tak jutro przetestuje je na p45 jak juz tylko zloze kompika Edytowane 25 Września 2008 przez he_avy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 he_avy - powodzenia, obyś nie miał tak "ciekawie" jak np. ja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 No ruszyla bez problemu wiec widocznie trafila sie dobra plyta.Co prawda nie kreciłem pamieci na tej plycie ale w def testy zrobione i wsio stabilne jak skala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni92-14 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Juz nie mam sily do tej plyty .. pojdzie na sprzedaz i kupuje za to jakies P5Q lub Gigabyta .. trzeba szczerze przyznac, ze MSI dalo ciala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 No to może i ja będę kolejnym zadowolonym użytkownikiem tej płyty ;) , składałem dziś na niej Q6600 + 4 GB DDR2 Kingmax 1066 + 2 x Samsung 320 GB w Raid 0 ... Na początku dramat ... ale po wgraniu biosu 326 dostała takiego kopa że szok , w przeciągu 10 minut miałem stabilne 3600 mhz , wyciśnięcie fsb 500 z tym klocem też nie było większym problemem. W poniedziałek postaram się powalczyć jeszcze z FSB i dobić do 600 , ale raczej nie na tym klocu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 No to może i ja będę kolejnym zadowolonym użytkownikiem tej płyty ;) , składałem dziś na niej Q6600 + 4 GB DDR2 Kingmax 1066 + 2 x Samsung 320 GB w Raid 0 ... Na początku dramat ... ale po wgraniu biosu 326 dostała takiego kopa że szok , w przeciągu 10 minut miałem stabilne 3600 mhz , wyciśnięcie fsb 500 z tym klocem też nie było większym problemem. W poniedziałek postaram się powalczyć jeszcze z FSB i dobić do 600 , ale raczej nie na tym klocu :D Miło mi czytać takie słowa, wreszcie, bo większość postów w tym temacie to ciągłe problemy z tą płytą... Ma ona spory potencjał, który został zniweczony nie tylko przez tą wadliwą serię, bo to oczywiste, ale także przez bios. Jak można dopuścić do sytuacji, w której najnowsza płyta ma oficjalny bios działający jak kiepska beta i nie wypuszczać nowego, oficjalnego biosu przez 3 miesiące :mur: ? Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w firmie, która pretenduje do bycia wśród najlepszych producentów płyt głównych... Ehhh... Sorry, musiałem się wyżyć :sad: . Wracając do odpowiedzi... Pokatuj trochę cepa i pokaż nam jakieś screeny z OC, dla mnie to będzie jak nadejście wiosny... Dla innych zaś kolejna ważna opinia kolejnego użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
he_avy Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 No niestety Panowie ale sie przedwczesnie pochwalilem.w dniu instalacji bylo oki ale na nastepny dzien po testach zaczela sie sypac bledy przy wchodzeniu do windy.Pozmianie pamieci na Gelle ultra wsio oki.Musze teraz pamiatki wymienic na jakies inne co polecacie w 100% dzialajace.cos 2x2 gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni92-14 Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Ok... dam szansę ostatni raz wykazać się tej płycie. Dostałem super sztukę E7200 co robi FSB 550 - będę zakładał WC. Wiem, że zabawa z WC jest bez sensu bez płyty pokroju P5Q Deluxe, ale chcę zobaczyć co ta płyta potrafi, jak ma taki potencjał ... może do tego czasu jakiś bios wyjdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Najnowsza BETA dla P45-Neo3: BETA v1,55 Edytowane 29 Września 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbl Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 cos wiecej o tej becie 1.55? wnosi cos do zmian? odpalales juz ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Cos tam wnosi. W pliku txt macie co się zmieniło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...