Ower_lolek Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 Niestety jako że komp jest dla klienta nie miałem zbyt wiele czasu na testowanie ;/ ... sprawa wygląda tak , jeśli chce się ambitnie pokręcić quada trzeba zadbać o nawiew na chłodzenie płytki ... grzeje się niesamowicie ... ostatecznie po włożeniu całości do obudowy i testach zostaje na 3400 mhz , FSB najwyższe jakie dał rade pokazać ten Quad to 470 i tak sporo ... Dodam tylko screan shota z wyniku 3400 mhz , wiem że nie będzie to ostatnia płyta i jak tylko dostane kolejne to postaram się je lepiej przemaglować ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbl Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 witam, ja prawdopodobnie trafilem na felerna neo2, bo po podlaczeniu dzialaly tylko wiatraki. teraz mam po serwisie i spoko jest. krece na niej e5200 i doszedlem do 3,85Ghz (350x11 1,375 bios). zekl bym ze raczej srednio stabilny wynik ( policzyl pi, przeliczyl 3dmarak, ale wywala po 20 min orthosa blend 6 priorytet). czy ktos ma tajemna wiedze jak ustawic cpu gtl ref0 i cpu gtl ref1? z tego co sam sie dowiedzialem ze one powinny byc ok 69% wartosci vtt fsb. tutaj znalazlem tylko ze ona powinna byc nizsza od cpu voltage. ile powinno byc te fsb vtt? nieznalazlem tego w opisach do E5200. inny problem to ze ustawiam do krecenia fsb:ddr 1:1 i leci ladnie np fsb 350, ale jak dam np fsb 380 na mnozniku 10 to lipa , bootowanie i wywala ze mam pamieci na 1520Mhz!!! czyli przestawilo sie na 1:2. mam memorki 2GB dual Ocze specopsy 800. tego to totalnie nie moge pojac.... pozdro vbl ps. mam bios 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) GTL'e powinny oscylowac ok 61-63%VTT ale to nie ma oczywiscie zadnych sztywnych ram. Edytowane 29 Września 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 ps. mam bios 3.0 I to jest po części odpowiedź na twoje pytanie i może tłumaczyć te dziwne zmiany dzielnika. Wgraj bios 326, różnica jest co najmniej spora. Bios 3.0 jest pierwszym, oficjalnym biosem, co zarazem oznacza, że jest też najbardziej niedopracowany... Możesz też ustawić cpu skew na 200ps i mch skew na 100ps, w moim przypadku czasem daje rezultat w postaci stabilności. Aaa, no i witamy na forum PurePC :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbl Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) zaraz sie zabiore za bios. co do gtl'ow, czy one musza byc identycznie ustawione? zauwazylem ze gtl ref0 ma mniejszy zakres niz gtl ref1. jaki vtt ustawic? sprobuje odpalic go na 1.385 ( obilo mi sie o uszy ze do pracy 24/7 dla 45nm 1,4V-1,45V jest max ( chlodze proca pentagramem karakorum jak cos)). edit: wgralem biosa 326. efekty: stabilne 3,6Ghz (300x12 FSB:DRAM 5:6). Pojawily sie jakies opcje do OC pamieci (niby pomagaja pamieciom w dualu), ogolnie calkiem fajnie dziala. jedyne co mnie dziwi to to ze dalem w biosie 1,375V a w cpu-z pokazuje 1,4V. mysle ze osiagne stabilne 3.8 (na starym biosie bylo malo stabilne 3,85) :) pozdro. Edytowane 29 Września 2008 przez vbl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Mam dobre wieści dla posiadaczy P45 Neo2. Właśnie ukazał się oficjalny bios 3.2. Description: - Update CPU Micro Code. - Improved memory compatibility. Bios jest dostępny na stronie MSI, zamieszczam też link do niego w pierwszym poście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 a moja jest już ponad miesiąc w serwisie... prawdopodobnie w poniedziałek będę miał dfi lp na x38 i się chyba rozstanę się z msi bo kupiłem ją ponad 1,5 miesiąca temu a w domu miałem ją tydzień <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) To ja może przekaże inną dobrą wieść dla zwolenników MSI. Niebawem pojawią się zupełnie nowe MSI P45 Neo2 w 2 wersjach. Dobrze już znany z serii P35 model FIR, oraz 2FR. Ten pierwszy wiadomo w co będzie wyposażony, natomiast 2FR posiadać będzie 2x Gigabit LAN oraz Raid. Płyty będą na zupełnie nowym PCB. Teraz coś co cieszy powinno ucieszyć oko: A to wszystko na BIOSie 1.0, więc należy spodziewać się lepszych rezultatów. Edytowane 10 Października 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Musze przyznać ze bardzo fajne to Msi oc bezproblemowe 30 min zabawy i mam coś takiego :), jak będę miał trochę więcej czasu to jeszcze powalczę z tą płytką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Musze przyznać ze bardzo fajne to Msi oc bezproblemowe 30 min zabawy i mam coś takiego :), jak będę miał trochę więcej czasu to jeszcze powalczę z tą płytką :) Na którym biosie wynik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saint123 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 (edytowane) Witam wszystkich :) Jako , że 2dni temu sprawiłem sobie ( niestety <_< ) Neo2-FR warto wrzucić swoje 5gr z wrażeń jakie mi ta płytka zafundowała... Poprzednia niestety św. pamięci EVGA ( w sumie einz kit bo wszystkie były referencyjnymi od nVidii ) nf 650i ultra była niebem w stosunku do tego co prezentuje ta płytka ( a może to intel taki daremne chipsety robi ... ehh ), na starej miałem wykręconego CoreDuo do 3.3GHz ( 9 x 366MHz ) i do tego synchronicznie Geile Ultry 733MHz CL3 ... śmigało to jak burza dając wyniki w odczycie po 9500MB/s i czasie oczekiwania 52ns... tutaj przy tej płycie nie jest tak różowo... na dzień dobry geile ( które niby są kompatybilne z pdf'a wynika ) z ledwością poszły na swoich nominalnych parametrach tj. 800MHz CL4 ... w dół nie chciały wogóle iść , a w góre tak kapryśnie, że czym prędzej je wywaliłem i włożyłem zastępcze KingMaxy KLED48F niby 1066MHz CL5, a tutaj na płycie z ledwością 1022MHz wyciągły... i to jeszcze z dużymi problemami... obecnie po 2dniach zabawy ( boże , z żadną płytą tyle sie nie męczyłem :? ) doszłem do jako takiego ładu,,, w między czasie pytanko... który bios jest na chwile obecna najlepszy? Ze stronki MSI oficjalny 3.2 czy beta 3.26? ( narzekać na ten oficjalny 3.2 nie mam za bardzo jak - no może poza tym, że jest to AMI , a nie AWARD - ale tak to ani razu nie robiłem clearCMOS'a ,,, sam sie włączał w trybie awaryjnym jak z czymś przesadziłem,,, a jak nie chciał sam to ręcznie 4x power już na 100% zadziałały uruchamiając na domyślnych ustawieniach ) ok, wracając... na początek było coś takiego: 3,5GHz ( 9,5 x 369MHz )/ MEM 885MHz CL4 co przełożyło sie na już całkiem w miare wyniki ( standartowe ustawienia bez grzebania w timingach były koszmarne... ledwo 6tyśMB/s i czasy 80ns były koszmarne ... ) potem, troche zaszalałem i : :P ale nie było na tyle stabilne by zrobić jakiś test do końca... pozatym nie mam mugena tylko byle pentagrama, więc narazie katować CPU nie będe... zeszłem troche na ziemie i wykluło się to: 3,8GHz ( 9.5 x 400MHz ) / MEM 960MHz CL5 i tutaj już jest to w miare sensowna akceptowalna wydajność CPU/MEM: sprawdzałem, czy tak jak w nForcie synchronicznie puszczone pamiątki są najefektywniejszym rozwiązaniem i niestety na intelu tak nie jest: Narazie mam dosyć zabawy... 3.8GHz jest stabilne,,, po godzinie w orthosie błędów nie wywala, superPi też nie... tylko będe musiał zainwestować w lepszą paste i ciutke większe obroty na coolerze z CPU bo w stresie procek ma 68*C , a rdzenie po 74*C Wynik wygląda następująco... Mobo wiadome ;) E7200 @ 3.8GHz Kingmaxy 960MHz CL5 GF 8800GT 2xSeagate.11 500GB Raid0 + Samsung 500GB F1 Asus Xonar DX Tagan TG530-U15 Pare tam innych pierdułek jak tuner tv itp... z xonarem też jest zabawa... tzn... MSI tak pięknie rozłożyło gniazda że tuż pod grafiką są dwa pci-express 1x , a do nich nie ma dostępu jak na grafie ma się większe chłodzienie :/ no i musiałem xonarka dać do drugiego PCI-E 16x ... , które jak wiadomo włączy układ krzyżowy i otrzymamy dwa x8 ... no i grafika delikatnie niestety zwolniła o ok 2-3% w gierkach z tego co na szybko patrzałem porównując prędkości PCI-E 16x i 8x .... DualBoot'ów nie mam ,,, zdarzają się dopiero wtedy jak sie kręci proca powyżej 400-430MHz FSB Jak mi się coś wspomni to dopisze :) / edit... już mi się wspomniało :P hehe Macie też takie dziwne rozjechania w odczytach temperatur? W Idle różnica miedzy CPU , a jajami to ok 18*C, a w Stresie znika do ok 5-6*C... ( speedFan ma mały odchył i dodaje +5*C do CPU i Core... ) Pozdrawiam i powodzenia z Waszymi Neo'nkami Edytowane 13 Października 2008 przez saint123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Na którym biosie wynik? na najnowszym oficjalnym 3.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbl Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 saint, na jakiej podstawie ustaliles napiecia GTL? niewiem jak zaczac z nimi zabawe przy moim E5200. czy ktos wie jak ustawic CR na 1T? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saint123 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 saint, na jakiej podstawie ustaliles napiecia GTL? niewiem jak zaczac z nimi zabawe przy moim E5200. czy ktos wie jak ustawic CR na 1T?ciężko w jakimś programie zobaczyć jakie one są ale jak sie daje -/+ to zaczynają sie np. 0.7 , 0.8 , 0.9 , AUTO , 1.1 , 1.2 , czyli to co poniżej i powyżej auto jest zmianą wartości domyślnej... oczywiście moge się mylić :rolleyes: ale chyba tak to działa... ehh... na starej płycie pokazywało obecne napięcia/timingi/częstotliwości w przyciemnionym polu z boku... tutaj nic... aha... podkręcanie GTL i V_ref nie owocuje poprawą stabilności, trzeba pokombinować z tym troche... Co do CR = 1T też bym to chciał :( daje kopa , nie powiem... ale intel chyba nie obsługuje normalnie tej opcji... asus i dfi w niektórych płytach dają tą opcje jako Xtra "dopalacz" , który defakto na nForce'ach jest w standardzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbl Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 (edytowane) no wlasnie, ja na starym foxconnie ( nforce 590 sli) mialem normalnie dostepny ten parametr, i roznica byla spora mierdzy np 4-4-4-10 2T a 4-4-4-10 1T. i jeszcze jedno pytanko: w biosie ustawiam sobie vcore na 1.36 a cpuz pokazuje 1.39 - oco kaman? komu wierzyc? Edytowane 14 Października 2008 przez vbl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 no wlasnie, ja na starym foxconnie ( nforce 590 sli) mialem normalnie dostepny ten parametr, i roznica byla spora mierdzy np 4-4-4-10 2T a 4-4-4-10 1T. i jeszcze jedno pytanko: w biosie ustawiam sobie vcore na 1.36 a cpuz pokazuje 1.39 - oco kaman? komu wierzyc? W trybie idle często jest tak, że napięcie jest wyższe niż ustawione w biosie, by potem w stressie nawet uwzględniając vdroopa było takie jak ustawiłeś ;) A swoją drogą - programowy sposób sprawdzania napięcia najlepszy nie jest, więc nie ma co się tak tym baaardzo sugerować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbl Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 wiem ze niejest, ale niepokojace to jest ze jak do mocnego oc ustawie 1.4 to mi podskoczy do 1.42-1.43. zeczywiscie przy stresie spada do ustawionych. bede musial miernikiem to zmiezyc chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2008 Wgrałem nowego oficjalnego biosa 3.2 do Neo2 i pod względem O/C jest o niebo lepiej niż na poprzednim v 3.1 - gdzie w zasadzie kręcić nie mogłem. Małymi krokami idę - najpierw z 2.53 na 2.8GHz, potem 3, 3.2, teraz ostatnio sprawdzone było 3.5GHz. Mam nadzieję, że dojdę do moich ustawień 24/7 z Asusa P5Q, czyli 3.8GHz. 4GHz nawet nie będę atakował, szkoda sensu ;) Wystarczy mi 50% podkręcanie, różnicy 200MHz i tak na codzień nie zauważę, a benchmarkami się nie bawię. Podsumowując - mimo, że Asus wrócił z naprawy (prozaicznej - przeprogramowanie biosa, ale tego w domu zrobić nie mogłem, bez programatora, bo nie było sygnału na monitor), to jeszcze go nawet nie wkładałem do budy, MSI w odpowiednim momencie puściło BIOS :) P5Q pójdzie na Allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 No i jest full stable 3.8GHz na ustawieniach zbliżonych do tych podanych przez "saint123" :) Asus idzie na sprzedaż, starszy , brzydszy, hehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Już niewiem co mam zrobić czytam wasze ostatnie posty i widac ża mobo wychodzi na prostą... dziś dostałem info że moja jest do odbioru (chopaki się pospieszyli niema co <_< ). Jednak w moim kopie od poniedziałku siedzi DFI LP X38 za śmieszne pieniądze i niewiem którą zostawić, bo ustawienie w dfi wszystkiego w biosie zajeło mi poł minuty i jest stabilne ale P45 jakby niepatrzeć jest "nowszy" a X38 to wzasadzie X48 z podniesionym V na nb... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vbl Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 mozesz mi oddac tego dfi:P nieobraze sie:) dfi to klasa sama w sobie. ale msi tez potrafi pazura pokazac. pozatym chyba lepiej pokazac klase z produktu nizej ocenianego:) tak dla samego siebie ze sie da. ja przed kupnem msi tez patrzylem na dfi, ale jednak kupilem msi, i chyba dlatego ze bylo bardzo malo opini na jej temat. pozatym przesiadka z amd i zupelnie nowe klimaty. mam obecnie na swojej biosa 326 i dziala super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 Jednak zostaje dfi bo już niemam płyty do odbioru z serwisu tylko jest napisane "wyjaśnianie zaginęcia płyty". Z czasem dochodze do wniosku że moje problemy z mobo mogły wynikać z barakiem jej kompatybilności z moimi pamięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mas1o Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 Czy mi sie tylko wydaje ale p45 FR neo2 bylo duzo tansze dwa miesiace temu? Teraz wszedzie jest po ~400zl a to troche za duzo mi sie wydaje szczegolnie ze ausus p5q jest za 375. A potrzebuje plyte z obsluga raid wiec neo3 odpada :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Wszystko poszło w górę bo dolar jest drogi. Patrz jakie są różnice na przykład na proce i droższe mobasy. Jak już pisałem niedługo będą nowe płyty na P45 od MSI: Neo2-FIR, Neo2-2FR i P45-8D Edytowane 19 Października 2008 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambda Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Witam ;) Nie będę tworzył nowego tematu, ;] Za niedługo wymieniam płytę główną i wybieram pomiędzy 2 płytami - MSI p45 Neo2-fr a Asusem P5Q Pro. I tu mam takie pytanie - która płyta jest stabilniejsza? OC będę się okazyjnie bawić. Co polecacie? Z tego co tu piszecie to MSI nie wypada najlepiej, chociaż Asus też nie ma się czym pochwalić :P Edytowane 21 Października 2008 przez lambda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Poczekaj na nowe MSI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lambda Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Nowe MSI, huh? ;p Mam do wydania 420 zł na mobo, więc idealnie się te 2 płyty mieszczą w przedziale :P Chyba jednak się zdecyduje na MSI, miałem już wcześniej płytę od nich i nie narzekałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 Ukazała się nowa beta do Neo2 - bios 331. Link w pierwszym poście. Kto ma ochotę, niech wgrywa, ja chyba sprawdzę, nadal siedzę na becie 326... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mas1o Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2008 A ja sie zastanawiam ktore PCB w msi neo3 lepiej brac? 1.0 czy 1.1? Wersja 1.1 ma fajniej ulozona wtyczke do dyskow a pozatym i roznymi biosami to czyms sie roznia czy niczym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tolokan_PL Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 (edytowane) Witam, jako wierny fan msi (patrz sig) kupiłem/poleciłem koledze zakup tematowej płyty. Model z czarnym pcb(ach ten sentyment do p35 fr) v. 1.0, model neo3. Odpalam zabawki, wchodze do biosa, ustawiam, a tu komp nic, a nic nie chce po oc bootować. Szybki skok do neta, update biosa do najnowszej wersji i co...leci spi 16m na 3,75 (v. 1.336). Także póki co nie jest źle. Mam takie zapytanko: w biosie jest mega dużo ustawień ramu. Jak ustawić tak lepiej niż auto (nigdy nie lubiłem takich ustawień) a żeby przy testach cpu ram mi nie wadził? Kostki to GR na elpidach 667. Takie dwie uwagy btw: jak w dzisiejszych czasach można robić tak głośne chłodzenie do gpu (mam palita 98gt) - to jest grubo ponad skandal!. Zreszta karakorum na maxa tez daje po uszach... dzieki i pozdrawiam EDIT 1: śmieszne te procki e5200. Taki wysoki mnożnik, że rzeczywiscie płytki nie trzeba mocnej. Wesołe cpu trafiło się koledze. 4ghz spi16m stable:). EDIT 2: panowie, gdzie jest jest regulacja GTL na tej płycie?. Kolega ze skrinów powyżej ma tę opcję, a ja nie mam. Czy ona jest tylko na platinium?...btw. procek 4,275->16m stable:) dzięki Edytowane 25 Października 2008 przez Tolokan_PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...