kaztek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Witam, jestem nowy na forum, przeczytalem wszystko co mozliwe o ww hydorku, robilem wszystko zeby byl ciszej, gdyz po zlozeniu ukladu ( Zern PQ+, zalman 8800gt water block, chlodnica wielkosci 2x BIX3 in-line) chodzi koszmarnie, tak koszmarnie ze slychac go na gornym pietrze mojego domku jednorodzinnego...i to wyraznie. Gdy odlaczylem go od ukladu i wlozylem do miski z woda chodzil cichutko, lecz kiedy zatkalem niemalze calkowicie wlot lub wylot to wydawal identyczny halas jak w zlozonym ukladzie. Mam w zwiazku z tym pytanie czy jest jakis magiczny sposob zeby go uciszyc? Czy po prostu pompka jest za slaba i nalezy wymienic ja na dcc? Dodam ze temperatury w ukladzie sa zadowalajace wiec pompka ciagnie ciecz, tylko czemu tak glosno sie przy tym zachowuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Miałem to samo z Atmanem 305. Po usilnych próbach zrobienia czegoś z tym wyrzuciłem ją do kosza. Nowy wirnik nic nie dał, a pompka również nowa była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 miałem kiedyś to samo w atmanie 305 końcówka wirnika(łopatki) obijały o dno, więc podniosłem je o jakies 0.5mm gdyż były one nakładane i problem minął Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 W jaki sposób je podniosłeś ? Bo jakoś sobie tego wyobrazić nie potrafię... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaztek Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2008 Nie bardzo rozumiem...czyli dopiero kiedy zatykam mu wlot to wirnik zaczyna uderzac o dno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 ta końcówka z łopatkami jest ściągalna, więc jej nie wepchnąłem na ten magnes do końca proste ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...