Skocz do zawartości
Caleb

Forum Dla Plagiatorów!

Rekomendowane odpowiedzi

Autorów tekstów publikowanych na przeróżnych stronach internetowych przestrzegam, że na forum Fire R@pid ( co za bzdurna nazwa) szerzy się złodziejstwo - tak wiec zajrzyjcie i zobaczcie czy wasze prace nie zostały bezczelnie skopiowane, a goście dzięki nim noszą jakieś lamerskie plakietki ViP czy inny wypizdziew :angry:.

Plagiat:

http://www.adriano9.webd.pl/viewtopic.php?t=251

Oryginal:

http://www.strefapc.pl/index.php?option=co...8&Itemid=76

Osobiscie zajmę się swoim przypadkiem, ale do tych kmiotów nie idzie się dobić, samo forum sie muli i niektore działy ledwo co wchodzą. Pewnie mama im Neo na godziny kupiła. Najwyżej sprawa wyląduje gdzie trzeba i tak się skończy zabawa w forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale to jakieś masowe zagrożenie, czy po prostu swój 1 artykuł znalazłeś? Mi np już 4 razy skrojono artykuły z mojej strony (przynajmniej o 4 wiem :wink: ) i umieszczono np na elektroda.pl.. ale żeby od razu wyzywać całą elektrodę od plagiatorów? Interwencja u admina wystarczy żeby plagiator dostał na co zasłużył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche mieli, i pewnie maja jeszcze cudzych prac. Ja tam czuje z nimi "nieslychana więź emocjonalna" :> i boli mnie jak ktos, zupelnie bez mojej zgody nimi rozporzadza. Sprawa juz wyjasniona, tak wiec chyba mozna zamknac temat - no ewentualnie chyba ze ktos znowu wyskoczy z jakims "rodzynkiem".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Caleb- Masz jakiś nielegalny soft, choć jedną piracką mp3, itd?

Pigmej już teraz poruszyłeś sprawę która nadaje się na osobny temat. Piractwo jest niestety w naszym kraju niezwykle powszechne. Sam mam dużo programów pirackich lecz niestety nie było by mnie na nie stać jeśli miał bym wykupić licencje do wszystkich. Problem leży o wiele głębiej, "gdybyśmy" mogli kupować oryginały i nie łamać praw autorskich zapewne byśmy to robili... Chyba wiadomo do czego zmierzam i co trzeba zmienić na początku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia trochę śmiać mi się chce jak czytam ten topic tak jak ten o nalotach na domy ... osoby usprawiedliwiają się że soft etc to nie jest dobro materialne i mozna legalnie posiadać filmy muze etc ale jak zacznie to dotykać kogoś osobiście to wielkie HALO [Calebnie mówię że masz takie poglądy jak co niektórzy w topicu o nalotach żeby była jasność ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia trochę śmiać mi się chce jak czytam ten topic tak jak ten o nalotach na domy ... osoby usprawiedliwiają się że soft etc to nie jest dobro materialne i mozna legalnie posiadać filmy muze etc ale jak zacznie to dotykać kogoś osobiście to wielkie HALO [Calebnie mówię że masz takie poglądy jak co niektórzy w topicu o nalotach żeby była jasność ]

Powiedz mi, co szkodzilo tym skur..... (bo rzeczy trzeba nazywac po imieniu) umieścić nick autora tekstu? Nie kosztowalo ich to ani grosza :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi, co szkodzilo tym skur..... (bo rzeczy trzeba nazywac po imieniu) umieścić nick autora tekstu? Nie kosztowalo ich to ani grosza

Jak to co im szkodziło? Przeca jeśli się podszyli pod autora to dostawali super odlotowy status VIP i mieli szacun na osie... znaczy się na forum. Pewnie jak by dali nick tego kto pisał ten tekst to by mogli sobie co najwyżej o tej elo randze pomarzyć ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zresztą w przypadku przykładowo MS nikt się nie będzie rozczulał czy sprzedali miliard windowsów czy miliard pińcet. Natomiast gdy ktoś pisze artykuł w który włożył swój czas i serce i z założenia jest to utwór występujący w naturze w jednym egzemplarzu (na stronie autora) za który w dodatku często nie dostaje się pieniążków, to jak ktoś skopiuje taki artykuł i bezczelnie podpisze go swoim nickiem to potrafi zdenerwować.

Potem np czytam jakąś stronę a tam gościu wkleja moje zdjęcia, mój tekst, tylko że określenia "ja zrobiłem" przypisane są do innej osoby. Chamstwo z którym należy walczyć.

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi