Caleb Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Autorów tekstów publikowanych na przeróżnych stronach internetowych przestrzegam, że na forum Fire R@pid ( co za bzdurna nazwa) szerzy się złodziejstwo - tak wiec zajrzyjcie i zobaczcie czy wasze prace nie zostały bezczelnie skopiowane, a goście dzięki nim noszą jakieś lamerskie plakietki ViP czy inny wypizdziew :angry:. Plagiat: http://www.adriano9.webd.pl/viewtopic.php?t=251 Oryginal: http://www.strefapc.pl/index.php?option=co...8&Itemid=76 Osobiscie zajmę się swoim przypadkiem, ale do tych kmiotów nie idzie się dobić, samo forum sie muli i niektore działy ledwo co wchodzą. Pewnie mama im Neo na godziny kupiła. Najwyżej sprawa wyląduje gdzie trzeba i tak się skończy zabawa w forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 no ale to jakieś masowe zagrożenie, czy po prostu swój 1 artykuł znalazłeś? Mi np już 4 razy skrojono artykuły z mojej strony (przynajmniej o 4 wiem :wink: ) i umieszczono np na elektroda.pl.. ale żeby od razu wyzywać całą elektrodę od plagiatorów? Interwencja u admina wystarczy żeby plagiator dostał na co zasłużył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Taki post lub temat nie istnieje, być może został przed chwilą usunięty, wróć i spróbuj ponownie :rolleyes: Nastraszyłeś ich pewnie nieźle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Troche mieli, i pewnie maja jeszcze cudzych prac. Ja tam czuje z nimi "nieslychana więź emocjonalna" :> i boli mnie jak ktos, zupelnie bez mojej zgody nimi rozporzadza. Sprawa juz wyjasniona, tak wiec chyba mozna zamknac temat - no ewentualnie chyba ze ktos znowu wyskoczy z jakims "rodzynkiem". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Caleb- Masz jakiś nielegalny soft, choć jedną piracką mp3, itd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Caleb- Masz jakiś nielegalny soft, choć jedną piracką mp3, itd?Pigmej już teraz poruszyłeś sprawę która nadaje się na osobny temat. Piractwo jest niestety w naszym kraju niezwykle powszechne. Sam mam dużo programów pirackich lecz niestety nie było by mnie na nie stać jeśli miał bym wykupić licencje do wszystkich. Problem leży o wiele głębiej, "gdybyśmy" mogli kupować oryginały i nie łamać praw autorskich zapewne byśmy to robili... Chyba wiadomo do czego zmierzam i co trzeba zmienić na początku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Tia trochę śmiać mi się chce jak czytam ten topic tak jak ten o nalotach na domy ... osoby usprawiedliwiają się że soft etc to nie jest dobro materialne i mozna legalnie posiadać filmy muze etc ale jak zacznie to dotykać kogoś osobiście to wielkie HALO [Calebnie mówię że masz takie poglądy jak co niektórzy w topicu o nalotach żeby była jasność ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 nie o to chodzi jak ktos ma pirata windowsa to kazdy wie ze to microsoft jak jest taki artykuł to nikt nie wie kto jest autorem kapisz? (MS ma dodatkowo reklame a autor nic za swoja wiedze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Tia trochę śmiać mi się chce jak czytam ten topic tak jak ten o nalotach na domy ... osoby usprawiedliwiają się że soft etc to nie jest dobro materialne i mozna legalnie posiadać filmy muze etc ale jak zacznie to dotykać kogoś osobiście to wielkie HALO [Calebnie mówię że masz takie poglądy jak co niektórzy w topicu o nalotach żeby była jasność ] Powiedz mi, co szkodzilo tym skur..... (bo rzeczy trzeba nazywac po imieniu) umieścić nick autora tekstu? Nie kosztowalo ich to ani grosza :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Powiedz mi, co szkodzilo tym skur..... (bo rzeczy trzeba nazywac po imieniu) umieścić nick autora tekstu? Nie kosztowalo ich to ani grosza Jak to co im szkodziło? Przeca jeśli się podszyli pod autora to dostawali super odlotowy status VIP i mieli szacun na osie... znaczy się na forum. Pewnie jak by dali nick tego kto pisał ten tekst to by mogli sobie co najwyżej o tej elo randze pomarzyć ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) zresztą w przypadku przykładowo MS nikt się nie będzie rozczulał czy sprzedali miliard windowsów czy miliard pińcet. Natomiast gdy ktoś pisze artykuł w który włożył swój czas i serce i z założenia jest to utwór występujący w naturze w jednym egzemplarzu (na stronie autora) za który w dodatku często nie dostaje się pieniążków, to jak ktoś skopiuje taki artykuł i bezczelnie podpisze go swoim nickiem to potrafi zdenerwować. Potem np czytam jakąś stronę a tam gościu wkleja moje zdjęcia, mój tekst, tylko że określenia "ja zrobiłem" przypisane są do innej osoby. Chamstwo z którym należy walczyć. Edytowane 31 Lipca 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...