bartez2 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 Miałem 2gb ramu (2x1gb) dzisiaj kupiłem trzecią kośc 1gb. Nie wiem czy jest to problem czy nie: windows widzi 3gb - zarówno cpu-z jak i everest, a bios tylko 2gb. Próbowałem różnych konfiguracji ramu ale zawsze to samo. Nie wiem czy tak ma być czy nie? Reszta kompa jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 ograniczenie chipsetu plyty glownej, nie zobaczy 3 kosci dwustronnych, wiecej na ten temat w temacie o P31-DS3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez2 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 No ok ale mam 2 dwustronne kingstony i jednostronnego goodrama. Więc nie wiem co jest nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2008 (edytowane) w takim skladzie tez nie bo sam chcialem dolozyc do 2x1 dodatkowo 1x1G i ponoc by nie dzialaly, dlatego zmienilem plyte na P35 Edytowane 28 Lipca 2008 przez peve Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gavik Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Płyta poprawnie zaadresować może 4 banki pamięci, ale bank to nie slot. W pewnym przybliżeniu powiedzieć można, że bank pamięci to jedna strona. Zatem pamięć dwustronna to dwa banki. Dwie pamięci dwustronne to cztery banki. I na tym koniec możliwości płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...