djsilence Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Osobiscie zauwazylem iz przybory do grania sa w stanie zachecic okazjonalnie i wydaja sie podobac przez pare dni. Zadzialala kierownica do gry NFS:MW i wlasnie kupiony TDU. Zrecznosciowki nie wchodza w gre najprawdopodobniej z braku manualnych umiejetnosci poslugiwania sie WSADem. Mimo kilku prob poruszania sie w COD, wyniki byly mizerne. Zatem przejdzmy do pytania: Jakie (o ile wogole) stosujecie metody, aby zyciowa partnerka stala sie kumplem do grania? (Zakladajac, ze wogole chcecie aby z Wami pogrywala) Czy Otaku sa wiecznie skazani na samotne granie? Moja kobietka jest na tyle dobrą osobą, ze interesuje sie czasem i popatrzy jak trafie na cos ciekawego w grze lub w necie. Jednak jak to na emigracji, nie ma sie kumpli "z bloku" z ktorymi sie ciora, wiec trzeba sie na wzajem "zaspokajac". EDIT Prosze o podpowiedz na PW jak sprawic aby ankieta sie pojawila w temacie. Edytowane 29 Lipca 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 ech bo do kobiety to konsola najlepsza, moja gra lepiej w tekkena ode mnie a i w wipeout fuzion też nieźle gra, z kolei gry na pc w ogóle jej nie interesują Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Moja polknela KOTOR-a praktcznie z marszu w 3 dni (przypominam ze ta gierka zajmuje 50h, wiec mozna sobie wyliczyc ile dziennie wyszlo ;) ) Poza tym EyeToy do Playstation - kazda laska na to "leci" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Moja nie reaguje na jakiekolwiek formy rozrywki z tej strony. Ona woli z przyjaciolka wyjsc na spacer/zakupy, a ja z qmplem przy piwku puszczajac baki okladac go w tekkena... Jak widze laski ktore graja to mnie skreca...nie wiem czemu, albo w WOW jak spotkalem jakas... :rolleyes:chyba az sei noz w kieszeni otwierał;] edit; przpraszam, pamietam grala w cos:d to byl SACRED:D kompletnie nie wiem czemu...ale tlumacze sobie to tak ze to bylo jak jeszcze ze soba chodzilismy, i to mialabyc pewnie forma kontaktu ze mna jakas:D/chec przypodobania sie. teraz jako zona, jak ja wolam CHODZ ZOBACZ JAKA FAJNA WODA W GRZE...to warczy:D Edytowane 29 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Ja tam nie miałem większych problemów z zaciągnięciem żony przed komputer :) Generalnie nie przepada ona za skomplikowanymi grami, raczej preferuje proste i mało skomplikowane. Ostatnio pocina w Audiosurf'a oraz Worms Blast. Czasem nawet ze mną wygrywa ;) Teraz zainteresowała się Puzzle Quest'em. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Jak tylko przyszło Guitar Hero i narzeczona zaciekawiona czemuż to zaczołem latać po domu z plastikową gitarą sama postanowiła spróbować...przez 3 dni do konsoli się dopchać nie mogłem, pozatym gierki z Arcade, Burnout-a Paradise też dość często widze włączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Jak tylko przyszło Guitar Hero i narzeczona zaciekawiona czemuż to zaczołem latać po domu z plastikową gitarą sama postanowiła spróbować...przez 3 dni do konsoli się dopchać nie mogłem, pozatym gierki z Arcade, Burnout-a Paradise też dość często widze włączone.Wlacz kontrole rodzicielska :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) A temat nie jest o PC? Bo szczerze konsoli nie posiadam, ale jak sobie to wyobrazam to faktycznie chyba do konsoli moglaby sie przykleic...(mialem psx, potem ps2 ) te wszystkie "dziwne" gry ktore klada nacisk na zrecznosc i rozrywke Na pc jak wolam aby w cos pograla...nic nawet nie chce patrzec, dam pada i wlacze grida aby sie przejechala i zaraz piszczy ze nie potrafi.. sproboje ja dzis na partie wormsow naciagnac, lub bombermana:D Edytowane 29 Lipca 2008 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Wlacz kontrole rodzicielska :lol:Wiesz co bym wtedy w domu miał :lol2:, sam konsoli nie tknołem od 2 miesięcy a narzeczona codziennie niemal z tego co widzę łoi odkąd się do mnie wprowadziła. Edytowane 29 Lipca 2008 przez KrisJR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Chyba najlepiej by się sprawdziły jakieś niestandardowe kontrolery tj. wii remote, właśnie jak ktoś wspomniał gitarki, maty do tańca itp. , kobiet raczej nie przyciągnie się na dłużej do grania na pc za pomocą klawiatury, one lubią się poruszać a nie tak jak my, siedzieć i podniecać sie ładnymi teksturami, hdr'em itp. ;] Btw moja nie lubi jakoś gier, może nieraz coś prostego w stylu mario brosa itp. , ale to jak już się konkretnie nudzi - na co nie pozwalam. ;p Ja sam nie gram już tyle co kiedyś, można powiedzieć sporadycznie partyjka w pes08 i... to w zasadzie tyle, stary już jestem. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 U mnie również jest to a wykonalne zachęcić tą drugą połówkę do grania, chociaż popwinno być łatwiej ze względu na podobną sytuację jak u DJ'a :wink: Moja to woli na zakupy/siłownie/solarium, a "gry są głupie" :lol2: Chociaż czasami popatrzy jak w coś tam pogrywam :) Odpowiedź jak zachęcić? Dał ath w poście powyżej, czyli jakieś Wii, które to jest zrobione raczej dla dzieci i niedzielnych graczy, a dziewczyny można zaliczyć do tych dwóch grup :D No, bo chyba nie do "hardcore gamers" :unsure: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Musze przyznać, że z moją była dość często pogrywaliśmy w kłejka po sieci. Były takie okresy że dostawałem od nie nieźle po tyłku. A teraz? teraz nie mam dziewczyny, nie gram juz i ja sie nie dziwie ze kobieta woli wyjść na zakupy. Ja też wole wyjść na zakupy czy do pubu niż siedzieć przed komper i zazwyczaj nic nie robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) moja była siksa grała[być może dalej gra] w simsy (cóż za odkrycie), ale to raczej z mojej inicjatywy bo ja byłem pierwszy =] co do gier nie uważam by ten sposób rozrywki był stratą czasu, imprezy, paby, nie są to aż takie pożyteczne rzeczy bym mógł negować sens gier [; we wszystkim umiar... Edytowane 29 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Ile to razy jak w Tekęńca i Soul Calibur dostałem baty od mojej to nie zliczę. Nawet siostra mnie kiedyś okłada do perfecta nawet. Nie wiem czemu, ale kobiety jakoś mają niezłego skilla w bijatykach ;) (może dlatego że wciskają cały czas ten sam przycisk ;) ) Na kompie gra ogólnie właśnie w simsy i Zume. Na konsoli (PS2) gra czasem w Burnouta i Tekkena właśnie. Edytowane 29 Lipca 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Większość kobiet nie ma ogromnych zdolności manualnych w tej materii (grania) ale potrafią mieć dobry refleks. Zauważyłem to ucząc 2 laski grania w CS:S. Nie potrafiły dobrze celować itd. ale byłem czasem zaskoczony jak odwróciły się w ułamku sekundy o 180* i sprzedawały head'a niczym z czitami :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniec Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 moja bardzo chciała mi wlać więc.. dałem jej się zbić w Fight Night Round 3, a jaką radoche miała :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 A ja bym nie chciał grać z moją kobietą na kompie w cokolwiek, jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :huh: . Aczkolwiek pogrywa (głównie przez braci) w Diablo, Diablo 2, Heroes, Disciples, podajże Baldurs Gate 2, także zupełna odwrotność powyższych teorii o mało wymagających grach dla kobiet ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) kurde wchodzę z nadzieją na jakiś ciekawy temat o seksie i grach wstępnych typu "jak rozgrzać kobietę" a tu patrze temat: co zrobić by twoja partnerka zagrała z tobą na kompie hehe, szczerze to nie wiem hehe ja nawet swojej dziewczyny do tego nie zachęcam bo i po co, chcę pograć to zawszę mogę pyknąć w jakąś gre on-line z kumplami. A przepraszam przypomniało mi się, moja kobieta od czasu do czasu gra w simsy i simcity hehe, czasami też w jakieś inne gierki ekonomiczne. Edytowane 29 Lipca 2008 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Ja tam nie mam problemu :P albo wręcz przeciwnie - łoi w Diablo II więcej niż ja i na okrągło mi marudzi, żebym z nią poszedł na jakiegoś questa ;P czasem jak siądzie przed monitorem to trudno ją oderwać ;) podobnie w NFS czy ostatnio.. Dungeon Keeper 2 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 ja ostatnio dostałem baty w CS'a od typiary, więc ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Znam kilka lasek co zagrywają się w mmorpg np. więc to nie są jakieś rzadkie przypadki. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Gdy jeszcze gralem w WoW' to w najwiekszej polskiej gildii na realmie bylo kilka lasek, jedna nawet byle zalozycielka gildii :lol: Slyszalem tez (ale tylko slyszalem) ze jednym z najlepszych polskich klanow w Amercias Army jest wlasnie klan w pelni zenski. Edytowane 29 Lipca 2008 przez evocati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Hm... Moja także lubi pograć czasem w coś :D Ostatnio przeszła Aliens vs. Predator 2, teraz gra w CSS [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vit Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 (edytowane) Mam to szczęście (przynajmniej ja tak uważam), że moja dziewczyna wykazuje niemałe zainteresowanie grami. Fakt, że jest w klasie o profilu informatycznym, ale nawet w takich klasach grające dziewczyny są "poszukiwane" ;-) Jak sama mówi grywa w gry dobre, a można ja zachęcić ładną grafiką :-) Zna lepiej ode mnie GTA:VC, a AC praktycznie przechodziła za mnie, a ja się tylko przyglądałem. Nie wykazuje za to zbytniego zainteresowanie RPGami, chociaż przejęła na chwilę kontrolę nad moją postacią w WoWie (łowiła ryby :-) ) Wygląda na to, że mam dużo szczęścia :-D Edytowane 29 Lipca 2008 przez Vit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2008 Jak tylko przyszło Guitar Hero i narzeczona zaciekawiona czemuż to zaczołem latać po domu z plastikową gitarą sama postanowiła spróbować...przez 3 dni do konsoli się dopchać nie mogłem, pozatym gierki z Arcade, Burnout-a Paradise też dość często widze włączone. +1 ;) u mnie też prym wiedzie GH3 oraz Puzzle Quest. Na szczęście oprócz konsoli pecetów w domu dostatek, więc zawsze przy okupowanym tv mogłem udać się na tą 2. platformę (nasiadówki żonki przy PQ mogły trwać i 4-5h mimo prowadzonych wykładów dnia następnego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Moja kobieta na słowo "gra" ma wielką alergie bo dla Niej to głupoty i nie potrzebna strata czasu ;) A szczególnie typowy tekst "Masz 22 lata a grasz jak małe dziecko" aczkolwiek już giercować nie giercuje jak dawniej po parę godzin :] A jak zachęcić? Wiem, że moja ma słabość do mororyzacji (Dziś zdała prawko i to za pierwszym razem :) ) i sama się przyznała, że kiedys tam lubiła grać w Need For Speeda więc jak co GRID jest dla Niej przygotowany. Może się skusi ;) Choć coś czuje, że bardziej by się zainteresowała konsolą bo ostatnio nawet mi pokazuje w ofertach sklepów "O zobacz masz Playstation 2" może jakiś przełom? ;) Ale na razie konsoli nie zamierzam kupować :] Edytowane 30 Lipca 2008 przez Radzyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Żeby kobieta nam nie gmerała nad uchem jakie to z nas dzieciaki to najlepiej ją zaspokoić i iść sobie spokojnie ciupać ile wlezie. Stary dobry sposób - 100% działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 To faktycznie działa najlepiej i jest remedium także na inne domowe obowiązki i nakazy, zakazy etc. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzyn Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Moja kobieta na słowo "gra" ma wielką alergie bo dla Niej to głupoty i nie potrzebna strata czasu ;) A szczególnie typowy tekst "Masz 22 lata a grasz jak małe dziecko" aczkolwiek już giercować nie giercuje jak dawniej po parę godzin :] A jak zachęcić? Wiem, że moja ma słabość do mororyzacji (Dziś zdała prawko i to za pierwszym razem :) ) i sama się przyznała, że kiedys tam lubiła grać w Need For Speeda więc jak co GRID jest dla Niej przygotowany. Może się skusi ;) Choć coś czuje, że bardziej by się zainteresowała konsolą bo ostatnio nawet mi pokazuje w ofertach sklepów "O zobacz masz Playstation 2" może jakiś przełom? ;) Ale na razie konsoli nie zamierzam kupować :] Tak tu pisałem, żaliłem się. Szykowałem gry dla Niej ale... już od dwóch tygodni nie jesteśmy razem :( Po 4 latach razem... Niektórzy by powiedzieli "uwolniłeś się od perfekcyjnej kobiety w końcu będziesz oddychał" ale jakieś to marne pocieszenie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 (edytowane) Przykro to słyszeć. Widzę, że wykreśliłeś ze swego życia także Geile 2x1GB 800MHz. Czyżby czas upgrade-ów nadszedł ? ;) Edytowane 9 Listopada 2008 przez djsilence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...