Skocz do zawartości
case

zasilacz 300W i athlon 1.7@3.1 wytrzyma ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam FSP i przy procku na 1.7@3.1 1.775V zasilka grzeje sie strasznie

po godzinie katowania prime udalo mi sie nawet wlaczyc w zasilce wiatrak na wysokie obroty :o , taka mala suszarka sie wlaczyla a ja zgupialem bo nie weidzialem skad ten dzwiek ;) , nie jest to troche za duze obciazenie dla zasilki (mam jeszcze radka 8500)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem CODEGENA 300W i na 2500MHz (XP1700+) przy napięciu 1,95V z zasilacza się po prostu zadymiło... Teraz na FORTRONIE 400W chodzi jak burza! Do takich wysokich zegarów warto mieć lepszy zasilacz, bo słabsze grzeją się niesamowicie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam FSP i przy procku na 1.7@3.1 1.775V zasilka grzeje sie strasznie  

po godzinie katowania prime udalo mi sie nawet wlaczyc w zasilce wiatrak na wysokie obroty  :o , taka mala suszarka sie wlaczyla a ja zgupialem bo nie weidzialem skad ten dzwiek ;) , nie jest to troche za duze obciazenie dla zasilki (mam jeszcze radka 8500)

Ty masz fortrona prawda (300 gtp)?

No i te 3,1 to nie mhz tylko + :?

POwinien to wytrzymać. MOją zasiłkę Haszyd przetestował przy sztucznym obciążeniu 300W i trzymała, więc twojej jeszcze trochędo tego brakuje.

A nagrzewa siępewnie tylna część obudowy bo jest tam przykręcony jeden z radiatorów i to dlatego. Szczególnie jak masz płytę z zasilaczem poziomo i do tego zamkniętą. Sprawdzałem w domu i też się konkretnie grzała, tak że po kilku godzinach pracy tył zasilacza na pewno miał ponad 40 stopni (na oko ~50)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie zasilacz wykorkował przy 2340 na 2.1V i grafie wykręconej 337/243 przy robieniu marka :cry: Brat Codegena Rubikon.Natomiast Megaszajs 350W przy ładowaniu windy 8O :? .Teraz mam Codeshita 400 W i też się boje dać 2.1V.

Więc ostożnie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...