B M Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Witam złożyłem sobie komputer wraz z taką obudowa http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=20408 i nareszcie mogę liczy na cisze (poprzedni komputer bez pełnej obudowy dawał trochę hałasu) Obudowa ta ma z tyłu wiatrak 12cm (hmm czy właściciele takiej obudowy mogą się wypowiedzieć czy on jest głośny??) Chciałbym usprawnić troszkę przepływ powietrza i dokupi jakiś cichy wiatraczek 12cm na przód ( podobno jest na to miejsce) + ew wymienić ten z tylu na cichszy również 12cm Na ściance bocznej obudowy jest tunel a pod nim "siatkowaty"prostokąt czy jest szansa dokupienia jakiejś przejściówki żeby można było tam również dołożyć wiatrak 10/12cm który wwiewałby zimne powietrze do środka|?? Jakie wiatraczki możecie polecić ważne żeby były ciche Czy można dokupi gdzieś takie jak gdyby filtry które się montuje w obudowie/na wiatraku zeby kurz sie tak łatwo do niej nie dostawał?? Posiadam Procesor E8400 z Boxowym chłodzeniem chciałbym również zmienić to na coś wydajnego i cichego co możecie mi poradzić?? Z góry dziękuje za odpowiedz Edytowane 31 Lipca 2008 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Po 1. WENTYLATORY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! człowieku. Po 2. Tanio o dobrze - Acutake Po 3. Ten siatkowaty prostokat to tuba do procka. Jak masz boxowe chlodzenie to lepiej to zostaw, bedziesz mial lepsze temp. procesora. Jesli nie, to mozesz odkrecic tunel i przykrecic wentyl. Po 4. Mozna dokupic filtry. Masa jest na allegro i w wielu sklepach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) KOLEGO skoro już się doczepiłeś do WENTYLATORÓW to czytaj uważnie treść posta napisałem . Na ściance bocznej obudowy jest tunel a pod nim "siatkowaty"prostokąt więc tutaj nie ma nic wspólnego ze zdejmowaniem tunelu chłodzącego procka tylko założenie WENTYLATORA pod nim. Edytowane 30 Lipca 2008 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 KOLEGO skoro już się doczepiłeś do WENTYLATORÓW to czytaj uważnie treść posta napisałem . Na ściance bocznej obudowy jest tunel a pod nim "siatkowaty"prostokąt więc tutaj nie ma nic wspólnego ze zdejmowaniem tunelu chłodzącego procka tylko założenie WENTYLATORA pod nim.Dla mnie "Na ściance bocznej obudowy jest tunel a pod nim "siatkowaty"prostokąt" moze rownie dobrze oznacac tyle, ze po zdjeciu tunelu jest siatka, wiec KOLEGO - naucz sie pisac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) KOLEGO dlatego dla ludzi dla których może to coś innego oznaczać dołączyłem link w którym można zobaczyć dokładnie na zdjęciu o co mi chodzi a jeśli Ci się nie chce myśleć nad treścią postu to nie należy odpisywać ;) Zatem jakbyś mógł zobaczyć dokładnie o co chodzi i ew odpisać Pozdrawiam Czy te WENTYLATORY Acutake 12cm są ciche?? i wydajne?? Edytowane 30 Lipca 2008 przez B M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 a odnośnie chłodzenia procka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Pentagram Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 KOLEGO dlatego dla ludzi dla których może to coś innego oznaczać dołączyłem link w którym można zobaczyć dokładnie na zdjęciu o co mi chodzi a jeśli Ci się nie chce myśleć nad treścią postu to nie należy odpisywać ;) Zatem jakbyś mógł zobaczyć dokładnie o co chodzi i ew odpisać Pozdrawiam Czy te WENTYLATORY Acutake 12cm są ciche?? i wydajne?? wiec teraz jest zrozumiale. tez popieram Karakorum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 hehe no ale link tam był od początku tematu wystarczyło w niego wejść no ale nie ważne już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Czy te WENTYLATORY Acutake 12cm są ciche?? i wydajne??Ciche są. Co do wydajności, to są mocno średnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 a możesz polecić coś co będzie ciche i dobre wydajnościowo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 a możesz polecić coś co będzie ciche i dobre wydajnościowo??zalezy od kwoty ktora chcesz wydac na wentyl. widzac po cenie obudowy polecilem acutake. mozesz wziac fandera. sa wydajne i maja wbudowana regulacje obrotow na kabelku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zatem chłodzenie procesora do 150 zł co można poleci co zmieści się bez problemu do mojej obudowy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Thermalright Ultra-90 + wentyl np Acutake czy jakis zefirek. powinno byc ok, i w 150 sie powinienes zamknac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 a czy lepszym rozwiazaniem nie bedzie cos takiego ?? http://allegro.pl/item406341451__scythe_ni...2_noweczka.html SCYTHE NINJA 2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Jeżeli chcesz mieć chłodzenie pasywne to Ninja 2 jest ok (wadą jest brak backplate w zestawie). Thermalright jest zdecydowanie lepszy jako aktywne chłodzenie, nawet z wolno obrotowym wentylatorem, no i w zestawie ma backplate. Sam musisz wybrać co lepsze. Na Twoim miejscu brałbym Thermalright. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 a czy lepszym rozwiazaniem nie bedzie cos takiego ?? http://allegro.pl/item406341451__scythe_ni...2_noweczka.html SCYTHE NINJA 2 ??na allegro sa ULTRA 120A + Acutake za 89,- to bedzie najlepszy wybor moim zdaniem i wcale nie drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ok w związku z tym ze mam dzisiaj troche wolnego czasu chciałbym zamówic to chlodzenie i teraz ostatni raz prosze o odpowiedz bo chce dzisiaj zamawiac Kupic tego Thermalright ULTRA-120A + ACUTAKE Nowe Gwarancja!! czy lepiej Pentagram Karakorum i wentylatory do obudowy to Acutake 120 czy Fender 120 ?? Prosze o ostateczna odpowiedz dzisiaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ok w związku z tym ze mam dzisiaj troche wolnego czasu chciałbym zamówic to chlodzenie i teraz ostatni raz prosze o odpowiedz bo chce dzisiaj zamawiac Kupic tego Thermalright ULTRA-120A + ACUTAKE Nowe Gwarancja!! czy lepiej Pentagram Karakorum i wentylatory do obudowy to Acutake 120 czy Fender 120 ?? Prosze o ostateczna odpowiedz dzisiaj oczywiscie ultre :) a do budy jak masz kase, to fandera :) zawsze mozesz zrobic zamiane i zalozyc go na ultre a acutake na bude :) fander wieje lepiej i ma regulacje na kabelku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ok to tak zrobię zamawiam ultre + 3x Fander 120MM ten moze by ?? http://allegro.pl/item414514818_fander_fx1...ot_legendy.html A poza tym czy do ultry jakaś pasta ?? Bo nie ukrywam ze jak założę to chłodzenie to chciałbym bardziej coś podkręcić ;). P.S MAm obudowę CoolerMaster Elite331 i jest w niej z tyl zalozony wentylator 12cm i teraz jak kupie ultre to acutake dam do budy a fandera na ultre i pozostanie mi 2x fander 1x acutake i 1x seryjny 12z budy i stad moje pytanie 1 fandera dać na tył żeby wywiewał ? 1 na przód żeby wwiewał i 1 chciałem dać na bo budy żeby wiał na grafikę może tak być ?? i 1 seryjny z budy bedzie nie uzywany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ok to tak zrobię zamawiam ultre + 3x Fander 120MM ten moze by ?? http://allegro.pl/item414514818_fander_fx1...ot_legendy.html A poza tym czy do ultry jakaś pasta ?? Bo nie ukrywam ze jak założę to chłodzenie to chciałbym bardziej coś podkręcić ;). P.S MAm obudowę CoolerMaster Elite331 i jest w niej z tyl zalozony wentylator 12cm i teraz jak kupie ultre to acutake dam do budy a fandera na ultre i pozostanie mi 2x fander 1x acutake i 1x seryjny 12z budy i stad moje pytanie 1 fandera dać na tył żeby wywiewał ? 1 na przód żeby wwiewał i 1 chciałem dać na bo budy żeby wiał na grafikę może tak być ?? i 1 seryjny z budy bedzie nie uzywany bedzie ok :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zamknac temat nie karmic trola niech sie nauczy szukac ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B M Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zamknac temat nie karmic trola niech sie nauczy szukac ... Gorszy dzien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...