Raven Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Z nic nie mogę zamontować stacji FDD w Mandrake 9.0. Co z tym zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 A ja nie mogę latać. Co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Stacje sie montuje zazwyczaj do komputera. :-) Poza tym to man mount. Hint przykladowy: mount -t <costam> /dev/fd0 /mnt/<costam> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ai Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 hint do hinta bigfana: <costam> nr1 oznacza nazwe systemu plikow w montowanym urzadzeniu <costam> nr2 oznacza katalog jaki zostal (lub jaki dopiero utworzysz) utworzony do obslugi zamontowanego fdd pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppawlo Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 w RedHat -tku to wygląda tak mount /mnt/flopy (chyba flopy), przejdz tam i zobacz cd / cd /mnt ls -la jest floppy - to dawaj mount /mnt/floppy pamiętaj aby później to odmontować umount /mnt/floppy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
listek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Hejka. Czy ktokolwiek co udzielał tutaj odpowiedzi miał kontakt z Mandrake?? O ile pamiętam to Mandrake domyślnie ma włączone opcje supermount (na floppy i cd). Sprawdź w Centrum Sterowania Mandrake i ewentualnie wyłącz tę opcję, albo bezpośrednio zmień wpis w /etc/fstab. Opcja supermount powinna automatycznie montować Ci napęd i dlatego pewnie nie możesz jej zamontować ręcznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Jak wyżej, Mandrake 9.0 automatycznie montyje flopa,cdrom i wszystkie partycje Windows Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...