kronox55 Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Jaki zasilacz polecilibyście mi do takiego konfigu : p31-ds3l, e2200, 2gb ram, 9600gt ? mam obecnie feela (chyba 1, bo nie jest nic napisane na nalepce, tylko modecom feel, 350w). planuję oc bez zmiany napięcia i chłodzenia (box). ile z tego spokojnie wyciągnę ? zasilacz chciałbym tani i cichy :-) jaki jeszcze byście polecili tani cooler na cpu ? być może też kupię, ale na razie nie mam w planach ;-) Edytowane 30 Lipca 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 Modecom MC-350, bardzo dobra zasiłka. Nie ma to nic wspólnego z tandetami jakimi są feele. To porządny zasilacz. Ludzie puszczają na nim dużo bardziej prądożerne konfigi i nawet ocują jeszcze ;) A co do coolera to w tej chwili jest tylko jeden sensowny wybór. Pentagram Karakorum. Tylko sprawdź czy Ci do budy wejdzie bo trochę duży jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) budę mam cme 331, czy ktoś ma podobną i ma karakorum zamontowane? jak zgaduje pewnie air duct już się tak nie mieści a przy zmianie coolera, co z pastą termoprzewodzącą? muszę kupić nową i na nowo nałożyć? nigdy nie wymieniałem :-D aa i jeszcze chciałbym kupić jeden wentylator na przód do obudowy (cme w końcu mają wbudowany 120mm z tyłu), jaki polecacie? Edytowane 31 Lipca 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ceylon Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 budę mam cme 331, czy ktoś ma podobną i ma karakorum zamontowane? jak zgaduje pewnie air duct już się tak nie mieści a przy zmianie coolera, co z pastą termoprzewodzącą? muszę kupić nową i na nowo nałożyć? nigdy nie wymieniałem :-D aa i jeszcze chciałbym kupić jeden wentylator na przód do obudowy (cme w końcu mają wbudowany 120mm z tyłu), jaki polecacie? Modecom albo Chieftec GPS gdybyś na siłę chciał wydać troche wiecej kasy. Ja mam CME330 i karakorum w niej. Z odpiętym tunelem radiator dochodzi dokladnie do sciany obudowy wiec tunela w tych kilku milimetrach nie zmiescisz :) Zresztą nawet jakby się dało to wentylator na karakorum miałbyś ustawiony prostopadle do ducta. No przy zmianie potrzebujesz pasty ;) Ile kasy chcesz wydać na ten 12cm wentylator? Za małe pieniądze chyba jedyny sensowny wybór to acutake. Jeśli chcesz szaleć to Fander. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) na pewno chcę kupić zasilacz, cooler też (powinno mi starczyć), a wentylator już na końcu mojej "listy życzeń" ;-) jak to z tą pastą będzie? zasiłkę wezmę tego modecoma 350, w arest.pl jest za 79 zł. jakie wymiary ma karakorum ? przede wszystkim jak wysoki jest :-D Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) Co do pasty, to na coolerze powinna byc, ale to zazwyczaj jakies badziewie jest. Najlepszym wyborem cena/jakosc jest wielka tuba Arctic Ceramique 22g w komputroniku za jakies 20zl z groszami. http://www.komputronik.pl/Wentylatory_/_mo...y,id,37167,s,1/ - tylko fota jest zla, bo to jest taka duza strzykawka. Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) 20 zł ... zobaczymy :-P czekam jeszcze jak ktoś mi ładnie powie jak to jest z wysokością karakorum Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez kronox55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Wiesz, mozna kupic cos taniej, ale dawac powiedzmy 13zl za tubke 3,5G, kiedy za 23zl jest tuba 22G to bez sensu. Chociaz jesli nie bedziesz czesto zmienial, to takie duze tez Ci nie potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 raczej tylko teraz będę zmieniał, pasta dołączona do karakorum, zgaduje, że jest do d ? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Rzadko się zdarza, że dołączane do coolerów pasty są dobre, choć są wyjątki - ale nie w tym przedziale cenowym. Z dobrych past to Arctic Silver, Arctic Ceramique, Zalman STG-1 i Coollaboratory Liquid Pro. Pierwsze dwie to weteranki na polu walk, Zalman STG-1 bajecznie łatwo się aplikuje i ma świetną wydajność, a CLP to ciekły metal, który najlepiej przewodzi siepło ze wszystkich past [ale on już pastą nie jest :)]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 a ktoś z posiadaczy budy CME 33x powie mi, czy będę musiał odkręcić tunel air duct? bo nie wiem ile dokładne ma karakorum (15 cm?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 czy tak ciężko wejść na strone jakiegoś sklepu i sprawdzić wymiary Karakorum?? 104 x 125 x 155 mm (szer. x wys. x głęb.) - źródło Agito.pl Tak, trzeba odkręcić tunel air duct (zresztą po co Ci on? Karakorum ma wentylator z boku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Rzadko się zdarza, że dołączane do coolerów pasty są dobre, choć są wyjątki - ale nie w tym przedziale cenowym. Z dobrych past to (...) Coollaboratory Liquid Pro.clp + miedziany direct pipe ? może lepiej niech przyspawa procesor do chłodzenia, na jedno wyjdzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZnajder Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam ja mam obudowę cme 333 i karakorum i zastanawiam się też nad tymi wentylatorami.pentagram ma wentylator 12cm a w cme na tyle też jest wentyl 12cm i zastanawiam sie czy jest sens żeby jeden duży wentylator dmuchał na drugi duży wentylator. może lepiej bedzie przepiąc wentylator z tyłu obudowy na przód a na tył dać najwyżej jakiś mały wentylatorek chociażby z chłodzenia boxowego co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zostaw wentylator z tyłu, dokup Acutake 120mm na przód za 15zł (ktory jest cichy) i ciesz się w miare dobrze wentylowaną budą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 ... i ja tak mam zamiar zrobić ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 w tym pentagramie jest regulator obrotów, czy karakorum sam też dobiera obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZnajder Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 kronox55 nie pisz post pod postem tylko jak chcesz coś dopisać to edytuj poprzedni post a do karakorum jest dołączony regulator obrotów i ustawiasz je sam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 http://zenfist.pl/fander-fx120b-120mm-p-334.html http://zenfist.pl/noiseblocker-blacksilent...20mm-p-358.html http://zenfist.pl/noiseblocker-blacksilent...20mm-p-359.html http://zenfist.pl/akasa-quiet-fan-ak174bks-120mm-p-341.html ma to być wentylator na przód, który z tych będzie najodpowiedniejszy (i przy okazji cichy :-P ) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...