Skocz do zawartości
w1sznu

Serdeczna Prośba

Rekomendowane odpowiedzi

Mam serdeczną prośbę. Składam aktualnie kompa i chciałbym wiedzieć czy zasilacz który mam będzie wystarczający czy muszę kupić nowy. Ten zasilacz to Mercury 400W (czy też raczej sądząc z opisu 380W).

Konfiguracja:

-płyta MSI RS 482 M4 - L (chipset ATI, socket 939)

-Athlon64 4000+

-1GB ramu ddr1 400

-grafa Radek X1950 PRO

-dysk, nagrywara

-4 stale obciążone porty usb (modem, cyfrówka, telefon, odtwarzacze itp)

Będę wdzięczny za radę. Kolo od którego kupiłem grafikę twierdzi że potrzeba 500W, z kolei inne osoby twierdzą że tyle nie potrzeba. Alternatywą do tego co mam byłby ProCOMP 500W. Konieczna zmiana?

Edytowane przez w1sznu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takiego kompa z powodzeniem Fortron 350W uciagnie, na Allegro za grosze.

ProCOMP 500W czy ten Twoj Mercury to sa raczej bardzo kiepskie zasilki, jak juz kupowac to cos lepszego, z zabezpieczeniami i na przyszlosc tez sie przyda.

Do tego zestawu na pewno nie trzeba 500W(ale mowa tu o zasilaczu z prawdziwego zdarzenia, a nie o bombie pokoju Codegena czy Procomp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrym zasilaczem w tym przedziale cenowym jest Fortron PNR 400W, konstrukcja nowocześniejszcza od Chiefa GPS i Modecoma MC, ma bardzo dobrze zeskalowaną regulacje obrotów, podczas mocnego obciążenia jest bardzo dobrze wentylowany, podobnie jak Chief GPS, ale jak tylko obciążenie sie zmniejsza to regauje i obniża obroty, w przeciwieństwie do Chiefteca GPS Fortron PNR 400W link

Edytowane przez svende

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi