w1sznu Opublikowano 30 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2008 (edytowane) Mam serdeczną prośbę. Składam aktualnie kompa i chciałbym wiedzieć czy zasilacz który mam będzie wystarczający czy muszę kupić nowy. Ten zasilacz to Mercury 400W (czy też raczej sądząc z opisu 380W). Konfiguracja: -płyta MSI RS 482 M4 - L (chipset ATI, socket 939) -Athlon64 4000+ -1GB ramu ddr1 400 -grafa Radek X1950 PRO -dysk, nagrywara -4 stale obciążone porty usb (modem, cyfrówka, telefon, odtwarzacze itp) Będę wdzięczny za radę. Kolo od którego kupiłem grafikę twierdzi że potrzeba 500W, z kolei inne osoby twierdzą że tyle nie potrzeba. Alternatywą do tego co mam byłby ProCOMP 500W. Konieczna zmiana? Edytowane 30 Lipca 2008 przez w1sznu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Takiego kompa z powodzeniem Fortron 350W uciagnie, na Allegro za grosze. ProCOMP 500W czy ten Twoj Mercury to sa raczej bardzo kiepskie zasilki, jak juz kupowac to cos lepszego, z zabezpieczeniami i na przyszlosc tez sie przyda. Do tego zestawu na pewno nie trzeba 500W(ale mowa tu o zasilaczu z prawdziwego zdarzenia, a nie o bombie pokoju Codegena czy Procomp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
disaster3 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Modecom MC-350W-400W lub Chieftec GPS 350W-400W, spokojnie wystarcza i bede jeszcze do nastepnego upgrade'u, ten co masz to jakis noname wynalazek, az strach podlaczac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 (edytowane) Dobrym zasilaczem w tym przedziale cenowym jest Fortron PNR 400W, konstrukcja nowocześniejszcza od Chiefa GPS i Modecoma MC, ma bardzo dobrze zeskalowaną regulacje obrotów, podczas mocnego obciążenia jest bardzo dobrze wentylowany, podobnie jak Chief GPS, ale jak tylko obciążenie sie zmniejsza to regauje i obniża obroty, w przeciwieństwie do Chiefteca GPS Fortron PNR 400W link Edytowane 31 Lipca 2008 przez svende Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1sznu Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...