Miguel707 Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 W związku z tym iż rozszerzam swój poradnik - zestawy komputerowe - o zestawy HTPC chciałbym zapytać się jakie chłodzenie wejdzie do obudowy Antec NSK2480, którą będę do tych zestawów polecam. Mam na myśli takie chłodzenia jak Pentagram Karakorum, czy Ultima 90i. Wysokość tej obudowy, to 197mm, lecz nie wiem jak to się po prostu pomieści w środku (Karakorum ma 155mm wysokości) - czy po prostu ta wysokość nie jest liczona wraz z "nożkami". Pytam dla pewności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Z tego co widzę to ten NSK2480 ma wysokość 14cm. W środku są zamontowane dwa 12cm wentylatory, więc bym starał się wybrać cooler o wysokości nie wyższej niż te 12cm... a najlepiej nieco niższy. Może zatem Auras TwinW. O Karakorum i Ultimie nie ma co marzyć - nie wejdą. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 A jest w ESC coś wydajniejszego od Thermalright'a SI-128 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 (edytowane) W sklepie esc.pl? Nic, co mogłoby się do NSK2480 zmieścić. Ale ja to średnio widzę, przyznam, bo z wierzchu nie ma żadnych otworów w okolicy procesora, aby ten schładzacz od Thermalrighta mógł sobie dobrze radzić. Wentylator bowiem będzie przy samej ściance, obawiam się. Pozdrawiam Edytowane 26 Sierpnia 2008 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...