Bhaarth Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Witam, Na wstępie - nie jest to pytanie giełdowe, ani co kupić, stąd też postanowiłem je umieścić tutaj. Mam do sprzedania laptopa Acer 3020. W związku z tym chciałbym się dowiedzieć ile "takie cuś" teraz jest warte, żebym wiedział co napisać gdy trafi do działu sprzedam. Zastanawiałem się też nad sprzedażą na części. Bawił się ktoś w coś takiego? Wyjąć dysk, pamieci, CPU, matryce - jest szansa dostać więcej? Chociaż w sumie chciałbym to sprawnie spieniężyć a nie rozdłubać. Sprzęt 2 letni, z uwagi na GPU nawet daje rade. CPU Sempron 3100+ Ekran - 1280x800, 15,4" GPU X700 128MB - odnośnie tego sprzedawania na części: to raczej nie jest MXM? HDD 80GB Toshiba RAM - od 256 do 768 (być może jedna kość pójdzie wcześniej) WiFi, LAN, Porty - standard, Bateria dosyć zadbana, trzyma na 100% powyżej 1,5h Obudowa, klawiatura - zadbana, delikatne przetarcia koło touchpada Minusy - tradycyjnie ułamany jeden zawias, było coś tam robione, ale nieumiejętnie. Skaza (pęknięcie?) na matrycy, około 3mm wielkości długości, taki "pajączek" - nie jest bardzo widoczny, nie powiększa się. Przypomina ślad powstały po naciśnięciu matrycy - tyle, że nie znika. Ale oprócz tego matryca w 100% sprawna. Prosiłbym o pomoc z jakaś ceną wyjściową, bo na Allegro są tylko części, a całości nie ma. W sumie stary komputer już, ale jeszcze można pograć czy się pobawić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Wg. mnie więcej niż 500-600zł za niego nie dostaniesz. Za około 500-600zł są już w pełni sprawne IBM T2x / X30 po regeneracji. Więc szczerze wątpię abyś więcej dostał za Acera z uszkodzonym zawiasem i wadą matrycy. Osobiście uważam, że nie opłaca się go sprzedawać. Wolał bym go dać do zajechania bratankowi czy komuś. Jeśli jednak chcesz sprzedać, to na kokosy bym nie liczył. Nowe Acery z Core Duo są już po 1400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Wg. mnie więcej niż 500-600zł za niego nie dostaniesz. Za około 500-600zł są już w pełni sprawne IBM T2x / X30 po regeneracji. Więc szczerze wątpię abyś więcej dostał za Acera z uszkodzonym zawiasem i wadą matrycy. Osobiście uważam, że nie opłaca się go sprzedawać. Wolał bym go dać do zajechania bratankowi czy komuś. Jeśli jednak chcesz sprzedać, to na kokosy bym nie liczył. Nowe Acery z Core Duo są już po 1400zł. Zdaję sobie sprawę, że jest mało wart. Po prostu brat się przesiadł na nowszy sprzęt, a z tym nie ma co zrobić. W domu również nie ma komu wcisnąć. A znowu żal, żeby stał i się kurzył jak jeszcze jest całkiem sprawny. Na papierze rzeczywiście nie wygląda to cudownie, ale nie jest to totalny wrak:) Stąd ta sprzedaż. Jak się nikt nie wypowie do jutra, dam go na sprzedaż po wspomnianej cenie. Dziękuję za pomoc. PS: a jakie masz zdanie o sprzedaży na części? Cenowo chyba nie wyjdzie dużo więcej, a dojdą problemy z płynnością niektórych rzeczy. Chyba, że źle rozumuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Jak juz Szawel wyżej powiedział, 500-600zł to max co za to można wołać. W sprzedaż na części bym się nie bawił bo się to nieopłaca a znalezienie nabywców nie będzie łatwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bhaarth Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Jak juz Szawel wyżej powiedział, 500-600zł to max co za to można wołać. W sprzedaż na części bym się nie bawił bo się to nieopłaca a znalezienie nabywców nie będzie łatwe. Dzięki - to lecę na "Giełdę" z ogłoszeniem. PS: chyba mam starą sygnaturkę, ten iBook już daawno sprzedany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...