Skocz do zawartości
ath

Risen

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno premiera w Niemczech 2 października i to na pc-ty oraz konsole.

Niezależnie od tego kto weźmie się za polonizację, to pewnie u nas będzie przechył w późniejszą datę premiery.

Reedit..

Sorry za powtórkę z premierą, ale co 2 źródła to nie jedno :rolleyes:

Edytowane przez Melampus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera przewidziana jest na październik 2009 r. (Chyba 2.X.2009 r.).

Filmik fajny, przy czym straszna kalka Gothic'a z tego wynika. Nie jest to może wada ale przydałoby się coś czego dotąd nie było :wink: . Jakiś taki element wyróżniający.

E tam, marudzisz :wink: moze i faktycznie jest podobne do G1 i G2, ale czy to źle? Jak dla mnie, gra wygląda/zapowiada się bardzo dobrze. Oby tylko optymalizacja nie była spierdzielona jak w G3, ale chyba Piranie wyciągneły wnioski z G3 :rolleyes: .

Edytowane przez mario79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Premiera przewidziana jest na październik 2009 r. (Chyba 2.X.2009 r.).

Filmik fajny, przy czym straszna kalka Gothic'a z tego wynika. Nie jest to może wada ale przydałoby się coś czego dotąd nie było :wink: . Jakiś taki element wyróżniający.

Bo to jest nastepna czesc Gothica, to chyba nic dziwnego ze jest podobna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Łopatologicznie...

Phirania robi sobie Risen (coś w klimacie Gothic'a), a prawa do kontynuacji Gothica ma teraz Spellbound Studios jak zadecydował JooWooD.

Tak więc Następcą Gothic 3 nie jest Risen, a Arcania - A Gothic Tale.

Nie wiem czy można prościej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jest ? nikt tutaj nie interesuje sie tym tytułem ? :blink:

Polscy gracze, wiążący nadzieje z Risenem, nie ucieszyli się faktem, że Cenega wyda pecetową wersję gry w kinowej, a xboksową w oryginalnej, angielskiej wersji językowej. Z tego powodu powstały dwie petycje do wydawcy, pierwsza przedstawiająca prośbę o zlokalizowanie Risena na komputery osobiste z dubbingiem, jak to miało miejsce z Gothiciem, druga - o przetłumaczenie gry na konsole. Zawsze istnieje szansa, więc zachęcamy do podpisania petycji.

GŁOSUJEMY

Petycja (PC)

Petycja (Xbox 360)w

Nowy Screen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co jest ? nikt tutaj nie interesuje sie tym tytułem ? :blink:

Polscy gracze, wiążący nadzieje z Risenem, nie ucieszyli się faktem, że Cenega wyda pecetową wersję gry w kinowej...

Hmm a co złego jest w wersji kinowej? Masz napisy oraz oryginale głosy – jak dla meno bomba. Cenega akurat edycji PL nigdy rewelacyjnych nie miała, więc wolę kinową niż full dubbing.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra. Łopatologicznie...

Phirania robi sobie Risen (coś w klimacie Gothic'a), a prawa do kontynuacji Gothica ma teraz Spellbound Studios jak zadecydował JooWooD.

Tak więc Następcą Gothic 3 nie jest Risen, a Arcania - A Gothic Tale.

Nie wiem czy można prościej.

Co ty :blink: Co za nowość!

Nie wyobrażam sobie dobrego RPG w klimatach gothica z szwabskim w tle. O fuj

Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślisz, że Piranha Bytes to niby skąd jest? Trynidadu? ;)

Nieważne z resztą który będzie oficjalny, bo wiadomo, że obydwa studia robią coś typu G 4. Ważne jest to, którym uda się przywrócić klimat z 1 i 2 części oplatając go w jakąś ciekawą i posiadającą zwroty akcji fabułę.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Garść informacji z ostatniej chwili - http://risen.gram.pl/board/index.php/topic,271 . Jest tu trochę ciekawych rzeczy.

Pomimo ograniczeń i odtwórczości, z optymistyczna zakładam, że obok Dragon Age będzie to najlepsze tegoroczne crpg. Twórcy wyraźnie nawiązują do Gothica 2 (który był świetny). I dobrze. Lepiej mierzyć siły na zamiary :wink:

Edytowane przez Jake79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A myślisz, że Piranha Bytes to niby skąd jest? Trynidadu? ;)

A co ja wyżej napisałem? :mur: Myślałem, że to dość zrozumiałe a jednak Edytowane przez Trofix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Jedno miasto... Zawiedli mnie chłopaki. Czy nikt już nie potrafi zrobić terenu jak w Morrowindzie? To już nawet Two Worlds jest lepsze.

- Brak czarów defensywnych.

- Kupcy kupujący wszystko (na co piekarzowi obosieczny topór orkowy czy coś w ten deseń).

Jakoś ten wywiad nie wywarł na mnie pozytywnego wrażenia. Raczej czuję sporą odtwórczość i brak innowacji. Do tego wszystko na mniejszą skalę.

Co prawda widać, że chłopaki wracają do typu gry z G2, ale czy po takim rozbudowaniu w G3 wypada się cofać? Oby tym razem mimo okrojenia mapy zdążyli i nie dali D. jak w G3.

No i wreszcie gramy bezimiennym czy nie?

Nadzieje:

- zwiększenie wyboru broni i przymus zmiany w ciągu gry.

- zwiększenie liczby zbroi i dobór konkretnych elementów zestawu.

- mniejsze wymagania silnika.

- sprawdzenie bugów PRZED wydaniem na rynek.

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i wreszcie gramy bezimiennym czy nie?

Tym z G1/2/3/ZB na pewno nie, to chyba jest oczywiste? Być może nowy bohater też będzie bezimienny ale to nie ten z serii Gothic.

Co do jednego miasta - to dobrze i źle, z jednej strony mnogość miast z G3 to przesada do kwadratu, w żadnym mieście nie zabawiłem na dłużej, żadnego dobrze nie poznałem, części z nich nie wiedziałem na oczy przechodząc grę za pierwszym razem. Poza tym ciągle to samo, zdobycie 75% reputacji i tak w każdym mieście. Nudy i jeszcze raz nudy.

Najlepiej gdyby były 2, 3 większe miasta, lub 1 miasto i z 3 mniejsze wiosko / miasteczka. Tak to by było genialne.

Co do kupowania wszystkiego przez wszystkich to fakt, to jest niemądre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie wersja demonstracyjna Risen

Serwis HookedGamers ujawnia parę informacji dotyczących potworów, systemu walki, świata itd. Dodatkowo możemy podziwiać parę screenów z gry.

LINK

Siedmiostronny stronny przegląd, upiększany screenami z gry, wyczekiwanego przez nas rolepley'a, tym razem na niemieckim portalu growym GameStar.

LINK

Klasyfikacje wiekowe Risen

USK (Niemcy): 12

PEGI (kraje europejskie): 16

ESRB (USA): 17

Arcania vs Risen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj na oficjalnym blogu Risen ukazał się wpis, ukazujący nam zagraniczne opakowanie gry.

Widzimy na nim głównego bohatera uzbrojonego w miecz i zbroję z powiewającą na wietrze peleryną, stojącego na wyspie w czasie burzy z wielkim, tajemniczym wulkanem w tle. Ponadto widać logo, oprócz Piranii i DS, Games for Windows (PC) i Xbox 360 Live (Xbox 360) oraz oznakowanie PEGI 16, o czym niedawno pisaliśmy.

Dołączona grafika

http://risen.gram.pl/news.php

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi