zbx Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Na ogry najlepsza jest tatyka taka: czekasz az sie obroci tylem, podchodzisz 'ladujesz ciecie' i tak kilka razy z rzedu, jak sie poszczesci to nawet nie zdazy Cie tknac. Co do goryli atak + blok na 3ataki + atak...(powtarzac do znudzenia) ;] Co do super mieczy... Powiem tak, mi najbardziej pasuje kombo tarcza patroscona + miecz zdrajcy(dropi to jeden z wladcow szkieletow). Uzywam az nie zdobede 1h miecza tytana z jednego ze slug + tarcza tytana. Wiekszych problemow nie stwierdzono ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Dzięki. Rzeczywiście podchodzenie do ogra z tyłu daje najlepsze efekty. Tak z 70% szans, że jak się dobrze przywali to drań już nie wstanie. A mam takie pytanko odnośnie pewnego mieczyka. Zdobył ktoś z Was "Wicher Burzy" (czy tam sztormu)? Znalazłem 1 część na wysepce koło miasta. Wiecie gdzie szukać kolejnego kawałka? Tak na marginesie to nad obozem Dona są niezłe tereny z mnóstwem wilków i dzików. Można się pokaźnie obłowić na trofeach (lewitacja pomaga). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Ktoś wie gdzie risen przechowuje Save'y ? Nie widzę ich ani w folderze z grą ani w Użytkownikach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Moje dokumenty\Risen\SaveGames Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 No nic... Ja musze zaczac od nowa ;/ Tak mi se nasralo w grze ze nie mam jak kontynuowac nieORT: ORT: kturych questow ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 No, znalazlem drugą czesc storma ;) Przed jaskinia gyrgera schodami w dol w ruinach(to tak dla potomnych). Ja przy 2podejsciu do gry myslalem ze najbardziej wkurzy mnie quest patty z szukaniem skarbu, odziwo poszlo 10x szybciej niz za 1szym razem ;) Ide szukac armora ursegora :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Moje dokumenty\Risen\SaveGamesNie ma :( kurde przeszukałem wszystkie prawdopodobne lokalizacje i kicha... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Zobacz w pliku readme na płycie gdzie są ścieżki zapisu. Ktoś wcześniej podawał linka jak można podrasować grę i tam również było napisane gdzie szukać ustawień i prawdopodobnie plików z zapisu stanu gry. No, znalazlem drugą czesc storma ;) Przed jaskinia gyrgera schodami w dol w ruinach(to tak dla potomnych). Ja przy 2podejsciu do gry myslalem ze najbardziej wkurzy mnie quest patty z szukaniem skarbu, odziwo poszlo 10x szybciej niz za 1szym razem ;) Ide szukac armora ursegora :P Mógłbyś zarzucić jakimś screenem z zaznaczoną na mapie lokalizacja 2 części tego mieczyka (storma)? Byłbym wielce wdzięczny :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Znalazłem :D W Viście, save'y są w folderze "Zapisane Gry"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Gra drugi raz pekla, tym razem niecale 22h... Widzieliscie liste achievmentow? Niektore jak 'krol midas' tj zdromadz 300k golda sa przegiete... Mógłbyś zarzucić jakimś screenem z zaznaczoną na mapie lokalizacja 2 części tego mieczyka (storma)? Byłbym wielce wdzięczny :rolleyes: Edytowane 15 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 zbx jakim cudem mozesz zuywac seal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) 3raz mam sie powtarzac? Popatrz na moje poprzednie posty Edytowane 15 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 nie 3 raz tylko 2;P Nie skojarzyłem że Ty to Ty;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Odnosnie tego zamku z tym wielkim zielonym ogrem to wie ktos jak te otworzyc 3 przejscia na samym dole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Na filarze którymś z drugiej strony jest kółeczko do pociągnięcia:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 no sa dwa, jedno otwiera dwa przejscia z przodu a dwa z tylu sali i to na w srodku jedno nadal jest zamkniete, drogie kolko nie dziala ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Yy, to ze te sciany wygladaja jak niektore ukryte przejscia nie znaczy od razu ze one tez nimi sa ;] EDIT(sorka ze tu, ale sadze ze przesiaduje tu tez sporo znawcow gothica): Kuna fak, po tym risenie nalapalem smakow na cos innego w podobnych klimatach. Czy Gothic 3 na patchu 1.73 to grywalne juz jest wzglednie? Niby gra droga nie jest na chwile obecna, ale nawet jak mam dac dyche i sie wkurzac co 5minut... to podziekuje ;) Edytowane 15 Października 2009 przez zbx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Gdyby komuś jeszcze przeszkadzały nieczytelne fonty w grze, to polecam tego nieoficialnego moda -> http://ja.gram.pl/RobeN. Zmienia on krój czcionki na oryginalny z gry i według mnie jest o wiele bardziej czytelniejszy... Edytowane 15 Października 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) zbx - dzięki za lokacje (spodziewałem się więcej po tym żelastwie :blink: ). Wreq - na to czekałem (czcionka). Mam nadzieję, iż w oficjalnym patchu to oficjalnie poprawią a póki co hotfix rządzi :wink: . Ja natomiast dowiedziałem się, że PB wyda już niedługo patch i nieoficjalnie powiedziała o pracach nad DLC do Risen. Zacieram ręce... :lol2: Edytowane 15 Października 2009 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Zgadza sie, storm to nedza jest :P to juz evil sword(swiatynia z trojaczkami jeden z sarkofagow) jest lepszy, souldrinker(do przekucia jak storm) jest nieco lepszy... Ale ja sie pytam po co? Lewitacja i lec po berserkera albo wykuj 2h obsidiana :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian1024 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Moze ktos zapodac screena gdzie mam isc i w jaki obraz klikac ,zeby dostac sie do dowodcy bandytow w miescie.W burdelu klikam na kazdy i nic sie nie otwiera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Po wejściu do burdelu idziesz na lewo do pomieszczenia z "panną", która się pluska w balii. Jak tylko wejdziesz to po prawej stronie jest obraz (na ścianie gdzie jest wejście do tego pokoju). Musisz podejść bliżej do "malowidła" i LPM kliknąć. Nie pojawia się żadna podpowiedź/oznaczenie po najechaniu na ten obraz dlatego możesz mieć kłopoty ze znalezieniem włącznika (w końcu to tajne przejście :rolleyes: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Jak pokonac tego ostatniego bosa ??> leje go ale nie przynosi wogole rezultatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fonzi Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Jak pokonac tego ostatniego bosa ??> leje go ale nie przynosi wogole rezultatu » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "Boss." Trzeba młotem walić wtedy jak kuca. Tylko młotem bo inną bronią nie działa. Po filmiku się przełącza automatycznie na młot, ja zmieniłem na miecz i też nie mogłem go załatwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Witam a ja mam taki problem jestem w świątyni po ostatni fragment tego pancerza, utknąłem w pewnym miejscu. Nie wiem jak otworzyć te kraty, tam jest potrójne zabezpieczenie, 2je wrót otworzyłem ale nie wiem gdzie się otwiera te kraty :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 @up z innego forum bo sam tego lepiej opisac nie potrafie Też się chwile zastanawiałem ;) Strzelasz z kuszy lub łuku z miejsca [1] w kołowrót [2] i most się opuszcza, telekineza nie działa bo są tam te kryształy co blokują magię. Potem wracasz do pomieszczenia głównego, otwierasz pstryczkiem drzwi na pomost, i przechodzisz na około do dźwigni [4], po drodze można pociągnąć klamrę [3]. Wychodzisz pociągając wajchę [5] i masz dojście do skarbu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymeq Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Wielkie dzięki nie wiedziałem że z kuszy można korbę obrócić :) strzelałem w tamto ale widocznie nie trafiłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szela Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 taka ciekawostka odnodsnie osiagniec, spadl ktos z was 3 razy z bardzo duzej wysokosci? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Nie chodzi o to zeby spasc, tylko 3x sie zabic spadajac z duzej wysokosci :P 'idiota' Swoja droga co to za osiagniecie z tymi czerwiami i jak je osiagnac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Takie małe pytanie bo gdzieś mi to umknęło - u kogo w mieście można sie nauczyć otwierania zamków ? Przy bocznej bramie miasta (za namiotami, przed hotelem) jest koleś Dona. Oczywiście, jeżeli należysz do jego obozu.a jak nie należę? to jak nauczyć się otwierać zamki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...