capone Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Dokładnie nie wiem o której godzinie to się stało, ale gdzieś tak po południu. Dla wszystkich zainteresowanych co chcą się dowiedzieć co się stało że Wrocław nie miał wody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Worcław bierze wode z kałuzy, którą zanieczyscil samochód przez to ze do niej wjechał? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 Worcław bierze wode z kałuzy, którą zanieczyscil samochód przez to ze do niej wjechał? :blink:Tam jest ogromnej średnicy rura wodociągowa, która nie pierwszy i nie ostatni raz pęka, a pęka dlatego, że pamięta jeszcze czasy jak Hitler w pieluszce chodził i ta banda z MPWiK zamiast wymienić to łata co chwilę tę rurę, tym razem po raz kolejny strzeliła podmyła ulicę, która się zawaliła, a do wyrwy wpadł jakiś wózek widoczny na zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 31 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2008 dokładnie to główna rura pękła podobno. Wiem że miasto nie miało wody, a tak poza tym trochę głęboka ta kałuża. Jak by nie patrzeć to terenówka, a maski nie widać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zajefajnie, na Legnickiej brunatna woda... i tylko zimna. KUR.....!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danrok Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Dobrze, ze pojechalem do Zabrza akurat ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) i ta banda z MPWiK zamiast wymienić to łata co chwilę tę rurę, tym razem po raz kolejny strzeliła podmyła ulicę, która się zawaliła, a do wyrwy wpadł jakiś wózek widoczny na zdjęciu.a Ty myslisz że mieszkańcy wrocławia z miłą chęcią wyrażą zgodę na rozkopanie najgłówniejszych ulic w mieście żeby wymienić rurę :) jak teraz marudzą bo każde skrzyżowanie rozkopane. Nie wspomnę już o tym, że woda przez cały rok będzie dowożona beczkowozami, które będą stać w korkach. Nikt nie ma dobrego planu na wymianę rur, gdyby był to by wymieniali. Odkąd do wrocka przyjechałem 7lat temu to cały czas coś remontują i rozkopują :D, no ale przynajmniej kilka nowych ulic i skrzyżowań jest. Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Gorzej będzie jak strzeli np. podczas EURO 2012 wtedy wstyd na całą Europę, a tak niech zamkną zrobią raz, a porządnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 a Ty myslisz że mieszkańcy wrocławia z miłą chęcią wyrażą zgodę na rozkopanie najgłówniejszych ulic w mieście żeby wymienić rurę :) jak teraz marudzą bo każde skrzyżowanie rozkopane. Nie wspomnę już o tym, że woda przez cały rok będzie dowożona beczkowozami, które będą stać w korkach. Nikt nie ma dobrego planu na wymianę rur, gdyby był to by wymieniali. Odkąd do wrocka przyjechałem 7lat temu to cały czas coś remontują i rozkopują :D, no ale przynajmniej kilka nowych ulic i skrzyżowań jest. Ja sie tam nie znam, ale to przeciez mozna robic odcinkami (a nie w calosci) i polozyc obok starej rury nowa. Ale jak przewaznie w tym kraju u wladzy jest osoba po zawodowce z kupiona matura i jakims dyplomem uczelni, ktorej przyzwoity student na oczy nie widzial.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Ryba , to moze przyjedz do Wroclawia i pozniej pisz w taki sposob , co? To stare miasto , nadto bardzo ciasne , w ktorym w czasie wakacji robi sie mase remontow i wiekszosc glownych ulic albo jest dziurawa i w remontach , albo zamknieta bo cos tam. Wymiana w odcinkach? Zartujesz chyba. Nikt nie zgodzi sie na wymiane glownej arterii odcinkami bo to jest robota glupiego : rozkopac , wymienic , zakopac , rozkopac , wymienic , zakopac. Koszta leca w grube zlotowki. Albo robi sie calosc , albo wcale. We Wroclawiu tak zwane stare dzielnice nawet nie maja dostepu do kablowki , co dopiero myslec o wymianie glownych rur , kabli itp. Wroclaw w ogole nie ma obwodnicy , ruch jest maksymalny , zamkniecie jakiejs glownej trasy powoduje masakryczne korki i gigantyczne objazdy. To se ne da. Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ryba , to moze przyjedz do Wroclawia i pozniej pisz w taki sposob , co? To stare miasto , nadto bardzo ciasne , w ktorym w czasie wakacji robi sie mase remontow i wiekszosc glownych ulic albo jest dziurawa i w remontach , albo zamknieta bo cos tam. Wymiana w odcinkach? Zartujesz chyba. Nikt nie zgodzi sie na wymiane glownej arterii odcinkami bo to jest robota glupiego : rozkopac , wymienic , zakopac , rozkopac , wymienic , zakopac. Koszta leca w grube zlotowki. Albo robi sie calosc , albo wcale. We Wroclawiu tak zwane stare dzielnice nawet nie maja dostepu do kablowki , co dopiero myslec o wymianie glownych rur , kabli itp. Wroclaw w ogole nie ma obwodnicy , ruch jest maksymalny , zamkniecie jakiejs glownej trasy powoduje masakryczne korki i gigantyczne objazdy. To se ne da. Bylem nie raz ;) jak moge, to unikam tego miasta z w/w. I z tego co napisales, to najtanszym i chyba najlepszym rozwiazaniem jest postawic cale miasto od podstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 najtanszym i chyba najlepszym rozwiazaniem jest postawic cale miasto od podstaw.Mam to samo zdanie o Łodzi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 i chyba najlepszym rozwiazaniem jest postawic cale miasto od podstaw.Hehe , pretensje do Niemcow , ze tak slabo Wroclaw "budowali" :D :D :D U nas nic sie nie robi , odwala remont rynku i halo dla turystow wystarcza , wszyscy z siebie zadowoleni. Przeciez nawet po powodzi z 97 wiele sie nie zmienilo , mieli naprawiac kanaly , poglebiac - jakos akcja szybko zostala zamknieta. Te stadiony to pewnie tez beda...wirtualne. Odpala PS2 i pograja sobie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Hehe , pretensje do Niemcow , ze tak slabo Wroclaw "budowali" :D :D :D U nas nic sie nie robi , odwala remont rynku i halo dla turystow wystarcza , wszyscy z siebie zadowoleni. Przeciez nawet po powodzi z 97 wiele sie nie zmienilo , mieli naprawiac kanaly , poglebiac - jakos akcja szybko zostala zamknieta. Te stadiony to pewnie tez beda...wirtualne. Odpala PS2 i pograja sobie :D To co Niemcy zrobili trzyma i tak kupe lat. To nasi są partacze - prawie każda inwestycja budowlana we Wrocławiu kończy się kilkumiesięcznym jak nie kilkurocznym opóźnieniem. Niestety przetargi wygrywają firmy które nie potrafią zrobić roboty na czas, same projekty również są wątpliwej jakości (przykład: rondo regana), miasto przymyka na to oczy, firma zwala na projekt, projektant na miasto a najbardziej cierpią na tym mieszkańcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 To co Niemcy zrobili trzyma i tak kupe lat.Czill aut :P Wiem o tym doskonale , co nie zmienia faktu - jesli oni nie polozyliby rur , to znajac zycie - Wrocek nie mialby wody :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam to samo zdanie o Łodzi :> ja natomiast powiem wam, że po wrocławiu wcale źle się nie jeździ.. Pojedźcie sobie do poznania i spróbujcie przedrzeć się tymi wąziutkimi uliczkami. We wrocławiu gdzie jest ciasno to jest, ale jest dużo nawet bocznych ulic na których mieści się spokojnie 5 samochodów obok siebie :) .. a omijając inteligentnie główne ulice w godzinach szczytu można bardzo szybko dojechać gdzie się chce. Najgorzej jak się właduje w ulicę na której własnie trwa remont - dlatego lepiej mieć rękę na pulsie :D To nasi są partacze - prawie każda inwestycja budowlana we Wrocławiu kończy się kilkumiesięcznym jak nie kilkurocznym opóźnieniem. Niestety przetargi wygrywają firmy które nie potrafią zrobić roboty na czas, same projekty również są wątpliwej jakości (przykład: rondo regana), miasto przymyka na to oczy, firma zwala na projekt, projektant na miasto a najbardziej cierpią na tym mieszkańcy. a co z rondem jest nie tak? Mi tam osobiście nie podoba się że kolro ulicy jest taki sam dla pieszych jak i dla tramwajów... A opóźnienia to najmniejszy problem. Weź gogle maps zapal, popatrz gdzie się buduje nowe osiedla i ile tam prowadzi dróg... odpowiem.. zazwyczaj jedna :) a często taka, że terenowe auto by się przydało. A teraz dla przykładu, usa, malutka wioska imieniem Wanda .. oddalcie mapę żeby zobaczyć drugą stonę skrajności :twisted: (coś forum pierdzieli link do strony :) ) maps.google.pl/maps?f=q&hl=pl&geocode=&q=wanda+usa&sll=50.135434,19.203661&sspn=0.032239,0.080338&ie=UTF8&ll=44.31132,-95.219364&spn=0.07198,0.160675&t=h&z=13&iwloc=addr"]http://maps.google.pl/maps?f=q&hl=pl&a...&iwloc=addr to jest dopiero madness :D Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ja natomiast powiem wam, że po wrocławiu wcale źle się nie jeździ..Jasne, zajebiscie sie jeździ, zwłaszcza rano do pracy z biskupina, oporowa, nowego dworu czy leśnicy... itd. Nie wspomne już o tramwajach które stoją w korkach wraz z samochodami. Dziś rano odcinek biskupin - klecińska (~10km) pokonałem tramwajami w 1,5 h, rewelacja... W poznaniu tramwaje przynajmniej jeżdżą w większości własnymi torowiskami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Fakt. Wyjedz autobusem z nowego Dworu i dojedz na petle na Grunwaldzie , albo na Danilowskiego. Strata czasu masakryczna , zas co do tramwajow - wiadomo , ulicami poruszaja sie z samochodami wiec tak to wyglada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) może to nie było jasno zaznaczone a z kontekstu zdań cieżko się było domyślić :wink:.. miałem na myśli własne auto a nie tramwaj czy autobus. Jeśli chodzi o poznań, to raz nie trafiłem w tą uliczkę co trzeba, i odzyskanie 50m zajęło mi około godziny - stąd moje zdanie na temat tamtejszych ulic, źle oznakowane, wąskie uliczki, jednokierunkowe.. jak wiedziesz do centrum to już nie wyjedziesz przed zachodem słońca.. i gps Ci nie pomoże :) mookie, może na rower się przesiądź :wink: Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez PelzaK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Przesiadka na rower to IMO bardzo dobry pomysł. Sam od dłuższego czasu w ogóle nie korzystam z auta / komunikacji miejskeij. Ostatnia nawet w dużo mniejszym od Wrocławia mieście (Kielce) szybciej dojeżdżam do centrum na rowerku - od siebie z osiedla jestem w centrum w 15min (dobre połączenie ścieżką rowerową). Ten sam dojazd autobusem / autem zajmuje w szczycie przeciętnie 25min, a rekord to 1h :wink:. Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...