Skocz do zawartości
Igorkalin

Problem.. :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem dzisiaj sprzęt dla kolegi poskładałem wszystko ładnie pięknie ;), I gdy próbuje zainstalować Windows XP 32bity bez sp, sp2 mam na oddzielnej płytce, To XP nie wykrywa mi dysku, jak chce zainstalować, wiem o tym bo Vista wykrywa dysk, i się już zaczęła instalować, a Ja chce Windowsa XP, czy to przez to ze Windows XP jest bez wbudowanego SP2?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dysk pewno SATA .

XP z SP3 dopiero wykryje samodzielnie dysk , wcześniejsze wersje nie miały sterowników do SATA .

BTW . Czasem z dyskiem nie została dostarczona dyskietka ze sterami SATA ??

Jak tak to wrzuć ją do stacji i pokaż instalatorowi skąd ma brać dodatkowe stery ( na ekranie kiedy się pyta o dodatkowe stery do RAID/SCSI wduś klawisz potwierdzający chęć instalacji ww. sterów - F2 lub F6 ; powinno zadziałać )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem powiedziec jaki sprzet

Intel Core 2 Duo E7200

Gigabyte P35-DS3L

Chieftec 400W [GPS-400AA-101A]

GoodRam 2GB (2x1GB) PC800 CL5

Samsung 250GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1

Palit GeForce 9600GSO Sonic 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI

Pioneer DVR-215 SATA (black)

Cooler Master Elite 332 (Black) Cooler Master Elite 332 (Black)

Viste zainstalowałem jednak nowy problem, w Bisosie zobaczyłem temp procesora 53C, komputer się resetuje co parę minut po wloczeniu, czy ta temperatura jest normalna, czy tez to wina tej temperatury

EDIT:

Wszystko wiem przez temp CPU, zainstalowałem Everesta i włóczyłem system stability test, doszło do 75 st na obu rdzeniach w pare sekund, szybko wyloczylem ten test. Czy to przez to ze radiator zle dociska procesor?

Edytowane przez Igorkalin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągnij radiator, nałóż nową pastę (tylko nie za dużo ani nie za mało), a następnie porządnie dociśnij radiator - tak, żeby nie było żadnych luzów.

A temp. najlepiej sprawdzać Core Temp'em lub Real Temp'em - mają one odczyty prosto z rdzeni, nie wiem jak to wygląda w przypadku Everest'a ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi