Igorkalin Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Witam kupiłem dzisiaj sprzęt dla kolegi poskładałem wszystko ładnie pięknie ;), I gdy próbuje zainstalować Windows XP 32bity bez sp, sp2 mam na oddzielnej płytce, To XP nie wykrywa mi dysku, jak chce zainstalować, wiem o tym bo Vista wykrywa dysk, i się już zaczęła instalować, a Ja chce Windowsa XP, czy to przez to ze Windows XP jest bez wbudowanego SP2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 To przez brak SP2, Windows XP z zintegrowanym SP2 powinien pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Dysk pewno SATA . XP z SP3 dopiero wykryje samodzielnie dysk , wcześniejsze wersje nie miały sterowników do SATA . BTW . Czasem z dyskiem nie została dostarczona dyskietka ze sterami SATA ?? Jak tak to wrzuć ją do stacji i pokaż instalatorowi skąd ma brać dodatkowe stery ( na ekranie kiedy się pyta o dodatkowe stery do RAID/SCSI wduś klawisz potwierdzający chęć instalacji ww. sterów - F2 lub F6 ; powinno zadziałać ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorkalin Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 (edytowane) Zapomniałem powiedziec jaki sprzet Intel Core 2 Duo E7200 Gigabyte P35-DS3L Chieftec 400W [GPS-400AA-101A] GoodRam 2GB (2x1GB) PC800 CL5 Samsung 250GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 Palit GeForce 9600GSO Sonic 384MB DDRIII /192bit/ HDTV 2xDVI Pioneer DVR-215 SATA (black) Cooler Master Elite 332 (Black) Cooler Master Elite 332 (Black) Viste zainstalowałem jednak nowy problem, w Bisosie zobaczyłem temp procesora 53C, komputer się resetuje co parę minut po wloczeniu, czy ta temperatura jest normalna, czy tez to wina tej temperatury EDIT: Wszystko wiem przez temp CPU, zainstalowałem Everesta i włóczyłem system stability test, doszło do 75 st na obu rdzeniach w pare sekund, szybko wyloczylem ten test. Czy to przez to ze radiator zle dociska procesor? Edytowane 1 Sierpnia 2008 przez Igorkalin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Jak alarm w biosie jest wyłączony to może być to problem z chłodzeniem CPU . Może radiator jest nie dociśnięty albo pomiędzy nim a cpu są jakieś kieszenie powietrzne . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Ściągnij radiator, nałóż nową pastę (tylko nie za dużo ani nie za mało), a następnie porządnie dociśnij radiator - tak, żeby nie było żadnych luzów. A temp. najlepiej sprawdzać Core Temp'em lub Real Temp'em - mają one odczyty prosto z rdzeni, nie wiem jak to wygląda w przypadku Everest'a ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorkalin Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2008 UP temperatura od razu spadła do 29C w IDLE :), Wina Radiator źle dociśnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...