chieve Posted August 1, 2008 Report post Posted August 1, 2008 Cześć- chcę kupić zasiłkę, czytałem liczne wątki na forum. Bo odsianiu ziaren od plew na placu boju (tak tak- aspekt finansowy niestety zaważył) CHIEFTEC GPS-450AA-101A , FORTRON Blue Storm II i MODECOM MC 400. Proszę o radę- który z nich wybrać- chodzi o to żeby był cichy i niezawodny (myślę że każdy z nich uciągnie Athlona 3500+, MSI 8500GT, 1.5 GB RAM, Seagate 250 GB) Dzięki za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
stivo Posted August 1, 2008 Report post Posted August 1, 2008 Uciągnąć, to tak kazdy z nich będzie dobry. Ja mam akurat tego chiefteca i praktycznie go nie słychać. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
tomkoz11 Posted August 1, 2008 Report post Posted August 1, 2008 Każdy z tych zasilaczy powinien pociągnąć twój zestaw spokojnie i to z dużym zapasem. Co do głośności - mogę się wypowiedzieć w kwestii Chiefteca - do najcichszych on nie należy (chyba, że wymienić wiatradło = tracisz gwarancje)... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
arni92-14 Posted August 3, 2008 Report post Posted August 3, 2008 Każdy z tych zasilaczy powinien pociągnąć twój zestaw spokojnie i to z dużym zapasem. Co do głośności - mogę się wypowiedzieć w kwestii Chiefteca - do najcichszych on nie należy (chyba, że wymienić wiatradło = tracisz gwarancje)... Nie tracisz - ten Chieftec nie ma plomb gwarancyjnych, a w wypadku awarii po prostu zmieniamy wentylator na stary i wszystko cacy Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
welyk Posted August 6, 2008 Report post Posted August 6, 2008 (edited) podłączę się do pytania. mam w tej chwili zasilacz Tagana 500W z dwoma wentylami, model w podpisie, kupiony ok dwa lata temu jako nowość (kosztował ponad 500zł) no i skubaniec jest głośniejszy od wczesniejszego Tagana 430W (tez dwa wentyle) którego miałem jako poprzedni zasilacz - tamten był bezgłośny ale się sfajczył. Problem zaczał sie kiedy komputer przeprowadziłem do sypialni i jak jakis filmik wieczorem zapuszczę to kurde szumi strasznie :/ znaczy słychać szum powietrza, uwazam ze wentyle sie za szybko krecą bo komp praktycznie nieobciazony jest. Jaki polecicie zasilacz, zeby był faktycznie bezgłośny i uciągnał bez problemu zestaw jak w podpisie? Cisza jest najważniejsza ale nie chciałbym zapołacić za niego wiecej niz 300zł. moze taki model Bequiet Straight Power E5-500W (500W), ma ktoś z nim styczność, jakie macie opinie? Edited August 6, 2008 by welyk Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
-=YoGi=- Posted August 6, 2008 Report post Posted August 6, 2008 podłączę się do pytania. mam w tej chwili zasilacz Tagana 500W z dwoma wentylami, model w podpisie, kupiony ok dwa lata temu jako nowość (kosztował ponad 500zł) no i skubaniec jest głośniejszy od wczesniejszego Tagana 430W (tez dwa wentyle) którego miałem jako poprzedni zasilacz - tamten był bezgłośny ale się sfajczył. Problem zaczał sie kiedy komputer przeprowadziłem do sypialni i jak jakis filmik wieczorem zapuszczę to kurde szumi strasznie :/ znaczy słychać szum powietrza, uwazam ze wentyle sie za szybko krecą bo komp praktycznie nieobciazony jest. Jaki polecicie zasilacz, zeby był faktycznie bezgłośny i uciągnał bez problemu zestaw jak w podpisie? Cisza jest najważniejsza ale nie chciałbym zapołacić za niego wiecej niz 300zł. moze taki model Bequiet Straight Power E5-500W (500W), ma ktoś z nim styczność, jakie macie opinie? bedzie cichy :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
rcicho Posted August 6, 2008 Report post Posted August 6, 2008 (edited) Nowe Pentagramy (Sirtec) np. CAV500 A12S czy też CAV620 A12S też są bardzo ciche i dobrze trzymają napięcia. Do tego dużo, dużo tańsze niż chociażby Bequiet Straight Power E5-500W. Naturalnie są zasilacze lepsze i wyżej cenione. Edited August 6, 2008 by rcicho Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...