marcellus Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Witam! :) Nie wiem czy tutaj mozna rowniez pytac o drukarki... no ale zaryzykuje :wink: Czy ktos z grupowiczow uzywa ktorejs z ponizszych drukarek? HP DeskJet 5500 HP Photosmart 7350 Rozgladam sie za kupieniem jakiejs drukarki do domowego uzytku. Od czasu do czasu chce drukowac zdjecia. (Swoja droga, szukalem w sieci jakichs skanow, zdjec jesli chodzi o jakosc - ale bez rezultatow) :arrow: Jezeli jest inny model, innej firmy warty uwagi to prosze o pomoc :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 HP 5550 swietna zeby nie powiedziec zayebista :D srukareczka. Zdjatka drukuje idealnie bardzo economiczna jakosc wydruku jest naprwade rewelacyjna w kolorze jak i w czarnym. Niedroga w eksploatacji bo tusze mozna w bardzo latwy sposob napelnic za grosze (16 pln za dwa napelnienia czarnego!!!) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 jesli chodzi o te dwa modele, to polecam model 5500. a jako alternatywe moze lexmarka z51? tez niezle pluje. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Jeżeli nie chcesz drukować bezpośrednio z aparatu to stanowczo 5550 - tańsza, szybsza i dokładnie takie same parametry jakościowe. Drukuje szubciej niż LaserJet 1100 (w trybie "szkic roboczy", ale wygląda on całkiem dobrze - nadaje sie nawet do drukowania prac). PO proostu rewelacja. Cannonowi raczej nie ufam, ale może zetknąłem sie z samymi szmelcami z jego stajni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Używam 5550 i uważam, że jest bardzo dobra. Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacieX Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 ja też mam 5550 i jest to jednym słowem drukara nie godna swojej ceny... jedyna różnica z photosmart 7350 to surface Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 To samo mozna bylo powiedziec 5 lat temu o mojej 722C - tez byla najlepsza i nawet drozsza od 5550. Hmm, warto ja wymienic na wyzej wymieniona? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Wlasnie wrocilem ze sklepu z HP 5550 :) Byla wyprzedaz i zostaly tylko dwa egzemlarze - mialem szczescie :roll: Sama drukareczka prezentuje sie bardzo elegancko... ale nie o tym mialo byc ;) Druknalem wlasnie kilka stron i musze przyznac, ze nie spodziewalem sie az takiej dobrej jakosci :) Bede sie musial tylko jeszcze zaopatrzyc w photo ink bo niestety nie znalazlem go w opakowaniu :evil: ...a grupowiczom dziekuje za pomoc w wyborze :!: :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Photo jest ci zupełnie zbyteczny - druknij sobie jakieś zdjęcie w max-ustawieniach na dołączonym papierze fotograficznym. Jakość powala, a Packard "gwarantuje" przy takim duecie trwałość druku do 50 lat :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefi Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Tez uzywam hp 5550 rewelacyjna drukarka za te pieniazki. Polecam! Zdjecia wychodza miodzio. Od tego HP Photosmarta dj 5550 rozni sie tylko tym panelem na karty (a co za tym idzie mozliwoscia druku bez komputera). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daar Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Wlasnie wrocilem ze sklepu z HP 5550 :) Byla wyprzedaz i zostaly tylko dwa egzemlarze - mialem szczescie :roll: Sama drukareczka prezentuje sie bardzo elegancko... ale nie o tym mialo byc ;) Druknalem wlasnie kilka stron i musze przyznac, ze nie spodziewalem sie az takiej dobrej jakosci :) Bede sie musial tylko jeszcze zaopatrzyc w photo ink bo niestety nie znalazlem go w opakowaniu :evil: ...a grupowiczom dziekuje za pomoc w wyborze :!: :) Szkoda kasy na tusz photo. Na zwykłym kolorowym i papierze fotograficznym jakość jest prawie identyczna. Trzeba się skupić żeby widzieć różnicę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 też posiadam 5550 i dawno sobie tak nic nie chwaliłem dokupionego do kompa zaskoczyła mnie jakością, szybkością i jest w miarę cicha POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Z tego co czytalem jesli drukujesz na papierze foto i masz tusz foto wtedy drukuje w Photo Ret IV a nie III. A jesli masz tylko zwykle tusze to jedziesz na PR III, pod lupa widac wtedy wieksze kropki :) Tez mam taka drukareczke i jestem zajebiscie zadowolony! Na szkocu roboczym i po wydrukowaniu jakis 10 zdjec format A4 i ok, 400 stron mam jeszcze tusze (czarny tylko 19ml). Drukarka dosc szybka zdjecie A4 zajmuje jej ok 4 minut, Poza tym nie jest taka droga teraz kosztuje przyzwiocie. Mysle ze nie ma nad czym sie zastanawiac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 popieram mam ją od miesiąca i jestem bardzo zadowolony :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Bede sie musial tylko jeszcze zaopatrzyc w photo ink bo niestety nie znalazlem go w opakowaniu :evil:Szkoda kasy na tusz photo. Na zwykłym kolorowym i papierze fotograficznym jakość jest prawie identyczna. Trzeba się skupić żeby widzieć różnicę. Hmmm... A miales mozliwosc porownac obydwa wydruki osobiscie? Na Tom's Hardware znalazlem takie zdjecie porownawcze... tylko wlasnie nie wiem czy to w ogole o to chodzi :? Nie wiem co oznacza PhotoRet III i IV wiec prosze sie nie smiac :? Mam rozumiec, ze to po lewej to wydruk bez photo ink a to po prawej z photo ink?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Marcellus a czytales co Ci napisalem? A moze wejdziesz na polska stronke Toma i tam przeczytasz po polsku i Ci sie rozjasni w glowce? bez tuszu foto drukuje zawsze z PR III a z tuszem Foto w PhotoRet IV, czyli lepiej. Ale roznice mozesz zobaczyc tylko na papierze foto i pod lupa, lub baaaardzo dokladnym przyjrzeniu sie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_wiz Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam 5550. Extra sprawa, ale............strasznie krzywo drukuje (to przez prowadzenie papieru o 180 stopni jak to w HP :( Szczególnie mocno to widać przy drukowaniu dwustronnym małych rzeczy, np ściąg :D , gdzie krawędzie drukowanego obaszru z jednej strony nie pokrywają się z drugą :( , ale to przypadłość (dla mnie istotna) typowa dla HP. Nie do pobicia są Canony (np.950) , ale to już inna klasa cenowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Marcellus a czytales co Ci napisalem?Nie, nie czytalem bo sie spieszylem rano na zajecia :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 mam 5550 kiedys mialem 690C i powiem ze w porownaniu ze starym zlomem nowy hp jest: szybszy, cichszy,ma tansze tusze poza tym sam polyka kartki (staruszkowi juz trzeba bylo je podsuwac :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzoza Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Marcellus a czytales co Ci napisalem?Nie, nie czytalem bo sie spieszylem rano na zajecia :?W takim razie najpierw czytaj a pozniej pisz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 mam 5550 kiedys mialem 690C i powiem ze w porownaniu ze starym zlomem nowy hp jest: szybszy, cichszy,ma tansze tusze poza tym sam polyka kartki (staruszkowi juz trzeba bylo je podsuwac :? )Cynik z Ciebie, zaloze sie ze kiedys kupiles 690C bo nie stac Cie bylo na 850C a ta byla najlepsza na rynku za te pieniadze, podobnie jak pozniej moja 722C a teraz 5550. Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 mam 5550 kiedys mialem 690C i powiem ze w porownaniu ze starym zlomem nowy hp jest: szybszy, cichszy,ma tansze tusze poza tym sam polyka kartki (staruszkowi juz trzeba bylo je podsuwac :? )Cynik z Ciebie, zaloze sie ze kiedys kupiles 690C bo nie stac Cie bylo na 850C a ta byla najlepsza na rynku za te pieniadze, podobnie jak pozniej moja 722C a teraz 5550. Pozdr... pudlo - akurat starego hp to nie ja kupowalem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...