seba84_2005 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich! :wink: chcę zaprezentować, to co jak na razie udało mi się złożyć z klocków do kibelków :lol2: Jest to rev beta bo jeszcze nie mam chłodnicy na froncie i topie, brakuje też grila od TC ale już wiem gdzie można go dostać :wink: Tak to wygląda, przynajmniej na razie :wink: nocą faser acid grenn prezentuję się jak dla mnie znakomicie :wink: Teraz mam do was prośbę, doradzicie mi co jeszcze można poprawić. Zamierzam wymienić kable SATA na jakieś UV i co jeszcze? Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciaty Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 ja bym zrobil dziure w tacce na mobo, jakos pod mobo zebys mogl ladnie ukryc kable, bo takto kiepsko to wyglada, choc i tak nie najgorzej :) No i jakis wiekszy rezik, bo ten tutaj ginie i ten waz taki dlugi od reza do pompy tez jakos nie specjalnie wyglada. Ale takto calosc na + :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 grubsze węże ! a tak to bardzo ładnu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dzięki za sugestie :wink: węże będą prawdopodobnie od fasera i do tego złączki też fasera, z kablami muszę pomyśleć jak to upchać żeby nie było widać buda jest wielka i nie ma jak bardzo ich chować, są za krótkie :sad: wiecie może kto by miał do sprzedania rezik EK lub BW 250? Chętnie bym właśnie odkupił lub zamienił się na o-tanka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Schowaj te kable sata i od zasilania. Ogolnie to fajne ale ten odcinek otank-> laing taki dziwny , moze dlatego ze otank jest krótki i daje to dziwny efekt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Staram się właśnie jakoś to upchać :wink: reza wymienię na 250 chyba od EK. Nie wiecie ile kosztuje u Maniakalnego grill na TC? Oryginalny żeby ściągnąć do PL ponad 60 ejro :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Staram się właśnie jakoś to upchać :wink: reza wymienię na 250 chyba od EK. Nie wiecie ile kosztuje u Maniakalnego grill na TC? Oryginalny żeby ściągnąć do PL ponad 60 ejro :? duzo mniej :wink: tylko min 4 osoby musiałyby zamowic, bo aktualnie nie mam zadnego, a jednego sie nie oplaca robić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dobra wziąłem się za cable management :wink: Po 2 godzinkach tak to wygląda. Wyciąłem w backpalte płyty 3 otwory :wink: Myślę że inaczej już się tego nie da pochować... ale różnica jest spora w porównaniu jak to wcześniej wyglądało :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Najs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Dobrze myślisz bo lepiej się nie da :) Bardzo ładnie pochowane kable , moim zdaniem ideał ! Zmiana reza na większy i wszystko pięknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) ładnie:) opisz jakie masz "flaki" ---> WC@blaszak Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Cable mgmt na światowym poziomie :) Graty ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ewentualnie możesz zainwestować jeszcze w coś takiego : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Ewentualnie możesz zainwestować jeszcze w coś takiego :gdzie i ile to stoi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Chciało by się kupić gotowca? ;) oplot + przedłużacz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 (edytowane) Dzięki chłopaki :wink: ale co do tych oplotów, to nie chce mi się wszystkich kabli oddzielnie wyciągać z wtyczek :sad: po prostu je pomaluje na czarno i tak zostanie :wink: ładnie:) opisz jakie masz "flaki" ---> WC@blaszak Wiec tak WC: procek: D-tek v2 NB: EK Water Blocks EK-NB S-MAX Acetal SB: EK Water Blocks EK-SB Striker 2 Formula - Acetal Mosfety: EK Water Blocks Mosfet Asus 3a (X38) - Acetal Grafa: Aquacomputer AquagraFX GTX 280 (G200) Pompka: wiadomo tylko zmodawana na ULTRE + top OCLabs Rez: O-Tank 170 Węże: Tygon 8/11.2 Chłodnice jak na razie 2 BWA, jedna 122 i druga 121. W najbliższym czasie wymieniam je na 2 x TC PA120.3, jedna na top, druga na front Do tego wszystkiego złączki od Fasera i wąż "Flaki" :wink: E8400 GTX 280 OCZ DDR2 PC2-6400 SLI-Ready Edition 4GB Dual Channel ASUS Striker II Formula buda Lian LI PC-A77B Edytowane 2 Sierpnia 2008 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Super to wyglada - WIELKIE GRATZ dla autora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosti Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Super Sprzęcik ! :D Wszystko bardzo estetyczne i ładnie pochowane kabelki B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Ewentualnie możesz zainwestować jeszcze w coś takiego ja ze swoim tak zrobilem ale bez przedluzki, niestety pod koniec skonczyly mi sie termoskurcze i musialem juz skracac :/ moze kiedys dokupie to poprawie :) bedzie mozna to zobaczyc jak serwis odratuje mi plyte glowna i wtedy wrzuce fotki u siebie z nowym kibelkiem. ale ogolnie te oploty to rewelacyja sprawa. fakt ze po wyciaganiu kabelkow z molexow, wiatrakow, zasilania plyty i na koniec od zasilki to palcow wogole nie czulem, ale warto :) co do kibelka to fajnie i estetycznei zrobiony, jedynie rez wymaga wymiany :D Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Celin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dzięki chłopaki za opinię :wink: ale to jeszcze nie koniec mojej pracy z kibelkiem :wink: zamieszczę fotki jak skończę wszystko :D PS. Wziąłem się za oploty na kable :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexor6 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Gratki. Jeszcze 2 x ThermoChill 120.3 i jeszcze jedna pompka i masz wydajne dwa układy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 I jeszcze jedna mała modyfikacja budy :wink: wychlastałem okno, bo te co lian li ma w ofercie mi się nie podobały :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 okno ładne, pokaż więcej fotek :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 okno ładne, pokaż więcej fotek :-D tzn, jakich? wszystko widać na tych co wstawiłem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Naprawdę świetne WC i w moim guście. Swoje planuje zrobić na taka sama kolorystyke. Zielony płyn + elementy niebieskie. Oczywiście mi to wyjdzie paskudnie + burdel w kablach ale nie o tym temat. Gratuluje ;) Btw, płyn domyslam sie ze Feser? Zwykly green czy acid green? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Naprawdę świetne WC i w moim guście. Swoje planuje zrobić na taka sama kolorystyke. Zielony płyn + elementy niebieskie. Oczywiście mi to wyjdzie paskudnie + burdel w kablach ale nie o tym temat. Gratuluje ;) Btw, płyn domyslam sie ze Feser? Zwykly green czy acid green? czemu zakładasz że wyjdzie paskudnie? Nie przesadzisz z podświetlaniem to będzie ok :wink: Płyn acid green. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 tzn, jakich? wszystko widać na tych co wstawiłem :wink:mianowicie centralnie na zamknięty bok i mocowanie plexy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 mianowicie centralnie na zamknięty bok i mocowanie plexy :wink: Plexi jest mocowana na taśmę dwustronno klejąca :wink: a wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Na Twoim miejscu podmieniłbym wentyle w OCZ Cooler na zielone lub z diodami. :-D Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 już sprawdzałem jak to będzie wyglądało z zielonymi diodami :wink: nie podoba mi się. Wolę akcent niebieskiego, bo fajnie się komponuje z zielonym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...