Malik Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 osobiscie poszedlbym w Classified ;) + EK FullBoard Solution czy jak oni to tam nazwali. A my osobiscie wybralismy r2e i bp kit :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D0BR0 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Tez sie wachalem nad ta R2E, ale slyszalem zle powiesci, i znajomy ja ma i od razu zamienil ja na P6T6. Ale miejmy nadzieje ze twoja bedzie bezproblemowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 ja mam tego asusa i i7 920 ,wczesniej i7 965 i spisuje sie super, wszystko działa bezproblemowo, i szybko się konfiguruje odpowiednio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turek1233 Opublikowano 18 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2009 Nie zrozumieli sarkazmu/joke'a Turka :DNo nareszcie ktoś pomyślał :) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Pierwsze odpalenie sprzętu :lol2: nawet długo nie pojechał na stocku :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 No bardzo fajny procek widzę :D Czekam na postęp prac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Seba podobno juz do 4.5Ghz doszedl ... i mu komp wylecial za okno przy tej predkosci. Scigacz ze nie powiesz ;) Z serii Sebus sie wsciekl: Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Malik moze ty komiksy zacznij robic :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Nie chciało mi się spać ;) więc pobawiłem się w testy :D co z tego wyszło? Sami zobaczcie :P Dodam, że procesor był kupowany drogą loterii :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Fajna godzina :D no i niezły wynik ;] A tak przy okazji wysłałeś paczusie ? xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 dajesz wiecej, ja zaczynałem u siebie zabawe od 4.2ghz loadline masz wlaczone? jesli tak to napisz mi jakie masz V w stresie, bo asus podbija, jestem ciekaw o ile. ja u siebie do 4.2ghz potrzebuje 1.225v + loadline wlaczone. everestem nowym sprawdz, albo miernikiem, ja na codzien ustawione mam 4.515 @ 1.4v bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sciema Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 No widzę ze mobo i cpu spisują się świetnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Precello Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ciekawe jak się użytkuje komputer (system i programy i itp :P) na tak podkreconym procesorze na takim sprzecie i do tego i7 :P Może przejdziesz z Visty na Windows 7? :P Ja od poł roku użytkuje siódemke i z doswiadczenia wiem, że działa lepiej niz Vista, która też miałem poł roku :P Seba. Masz postawionego może raida0 na swoim sprzęcie? Bo przy twojej konfiguracji to ja bym Raida0 z 3 dysków minimum zrobił aby HDD nie chamował mozliwości sprzętowych :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Faza testów trwa :D w oczekiwaniu na bloki dla mobo wygląda to tak ;) jeszcze blue, ale to się zmieni :P Co do dysku mam na razie jednego F1 640. Zamierzam zapakować SSD w raid 0 jakieś 2 X 64GB, tyle mi styknie spokojnie :wink: Edytowane 20 Czerwca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Trochę dużo to mobo ma tych różnych diodek wygląda jak choinka :/ No ale czekam na kolejne foty :D Jaka kolorystyka może uchylisz rąbek tajemnicy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Precello Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 No SSD w raidzie sa jeszcze lepsze ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saYmanik Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 czy powie mi ktoś jakie są orientacyjne koszty kupna takiego zestawu ( bebechy) + chłodzenie wodne+ robocizna?? tak orientacyjnie:D każdy tutaj zachwala itd a mnie interesuje ile to wszystko warte:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajeto75 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 czy powie mi ktoś jakie są orientacyjne koszty kupna takiego zestawu ( bebechy) + chłodzenie wodne+ robocizna?? tak orientacyjnie:D każdy tutaj zachwala itd a mnie interesuje ile to wszystko warte:)mnóstwo kasiory google i liczysz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 pewnie 10k+ LC świetne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 czy powie mi ktoś jakie są orientacyjne koszty kupna takiego zestawu ( bebechy) + chłodzenie wodne+ robocizna?? tak orientacyjnie:D każdy tutaj zachwala itd a mnie interesuje ile to wszystko warte:) To co aktualnie wchodzi w skład zestawu: Blok CPU: Swiftech GTZ ~ 280zł Zapinka pod 1366 ~ 50zł Blok GPU: EK-FC GTX 280 Nickel + Plexi do tego backplate ~ 550zł Blok na mobo: Bitspowera ~ 700zł soon Chłodnica 1: Termochill 120.2 ~ 350zł Chłodnica 2: Termochill 120.3 ~ 400zł Pompka: Laing DDC 1T+ ~ 300zł Top do pompki: EK plexi top v2 ~ 80zł Rezerwuar: EK rez v2 250 ~ 190zł Złączki: Bitspower 13/16 sztuka ~ 15zł ( w układzie jest ich 18 sztuk ) Wąż: Tygon 11.2/15.9 metr ~ 35zł ( 2,5 metra ) Płyn: Feser 2 litry ~ 90zł Z dodatków: Panel Aquaero VF display ~ 600zł Panel dla pompki Laing: Poweradjust ~ 150zł Przepływomierz GMR Digital ~ 150zł Czujniki temp: Aquacomputer G1/4 50zł ( mam 2 sztuki w ukłądzie ) Shroud na chłodnice: Feser Plexi ~ 50zł ( mam 2 sztuki na górnej chłodnicy ) Wentylatory: GELID wing 120 UV blue ~ 60zł ( wszystkich mam 6 sztuk ) ~4600PLN A hardware można policzyć po średnich cenach sklepowych :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 eee tanioszka ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wookie867 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zapodabys jakoś fotkę bez kabelków od woltomierza w większej rozdzielczości, np 1920 x 1080, na tapetke chciałem :) poza tym cytując mojego szefa - good job :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 A ja bym prosil o fotke miejsc gdzie siedza obie chlodnice...bo moze znajde jakies natchnienie i pomysl gdzie do mojej budy wbic jeszcze jedna chlodnice :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandar Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Seba, to jak tu cykasz, wez zrob tez jakas specjalna (tylko) dla mnie, hehe. 1680x1050. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 (edytowane) A ja bym prosil o fotke miejsc gdzie siedza obie chlodnice...bo moze znajde jakies natchnienie i pomysl gdzie do mojej budy wbic jeszcze jedna chlodnice :) Seba, to jak tu cykasz, wez zrob tez jakas specjalna (tylko) dla mnie, hehe. 1680x1050. :) Fotki dostaniecie jak skończę układ :wink: zmieni się kolor wężyków i takie tam :wink: Na razie wygląda jeszcze po staremu, ale już niebawem zmieni ;) Edytowane 21 Czerwca 2009 przez seba84_2005 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Jakim programem tak obrabiasz zdjęcia? Chodzi mi o napis i czarne krawędzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 GIMP, Photoshop... Filozofii wielkiej nie ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Nawet w Paincie zrobisz jak się uprzesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 GIMP, Photoshop... Filozofii wielkiej nie ma :) Nawet w Paincie zrobisz jak się uprzesz... Czemu wprowadzacie kolegę w błąd... przecież Sebuś ta czarna ramkę ma wydrukowana i przy każdym robieniu zdjęcia, przykłada ja do kompa, żeby było pro :D a napis, to sobie na obiektywie szpilką wydrapał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2009 Czemu wprowadzacie kolegę w błąd... przecież Sebuś ta czarna ramkę ma wydrukowana i przy każdym robieniu zdjęcia, przykłada ja do kompa, żeby było pro :D a napis, to sobie na obiektywie szpilką wydrapał :P I kurna się wydało :D tak dokładnie to PSPXI, a co do kolorku to będzie surprise :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...