Vanzator Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Tak więc jako, że jestem nowym użytkownikiem i nie wypada zadawać pytań bez ówczesnego przywitania się... Witam smile.gif Na początek dodam, iż jestem słaby w te klocki i moja wiedz na ten temat jest czysto powierzchowna. Mój problem wygląda następująco: Wirusy nie dawały mi żyć, skanowałem komputer parę razy programami typu Ad-aware, ale nic to nie dawało. Przerywało mi internet co 5 min itd. Postanowiłem przeinstalować Windowsa, robiłem to wiele razy tak więc podszedłem do tego ze spokojem wiedząc, że wszystko pójdzie jak po maśle. Jednak kłopoty zaczęły się już na początku, gdy chciałem ustawić Bootowanie CD-ROOM'u. Wiem, że jest to niemożliwe, ale wygląda to tak jakbym nie miał na swoim komputerze BIOS'a. Przy uruchamianiu komputera wciskam klawisz "End" po czym zamiast BIOS'a otwiera mi się Q-Flash Utility v 2.02, wygląda to mniej więcej tak: Q-Flash Utility v2.02 Keep DMI Data Enable \ Disable Update BIOS from Drive Save BIOS to Drive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Moze napisz jaka masz plyte glowna i zamiast wlaczac q-flash nacisnij DEL, F1, F2 lub inny przycisk, ktory u Ciebie odpowiada za wejscie do biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2008 Skoro QFlash to pewnie Gigabyte, do biosu wejdziesz przez DEL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
becki Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Skoro QFlash to pewnie Gigabyte, do biosu wejdziesz przez DEL. własnie mam podobny problem, z tym że mi się po uruchomieniu kompa cały czas ładuje się ten q-flash; gdzie to zmienić (pewniw w biosie ale nie moge dojść gdzie) żeby sie normalnie system ładował; płyta gigabyte m61pme-s2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Sam sie uruchamia bez naciskania? Jaki dokladnie komunikat sie wyswietla? Resetowales cmos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
becki Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Sam sie uruchamia bez naciskania? Jaki dokladnie komunikat sie wyswietla? Resetowales cmos? opisze dokladnie: komputer nowiutki; założyłem kilka profili do logowania; znajoma się logowała i zle wpisala haslo kilka razy i komp zawisl; wyłączyłem i włączyłem kompa i od razu przy starcie ładuje mi się q-flash utility; pomyslalem ze bios trzeba uaktualnić więc to zrobiłem ale nie pomoglo; tylko przy starcie był komunikat że system jest w safe mode czy coś w tym stylu, daje się wejść do biosa ale jak z niego wychodze to wciąż ładuje się q-flash; wyciągalem już nawet bateryjkę z płyty ale nie pomaga; o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...