sycha Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam.. Mam następujący problem. Mój komputer się nie uruchamia. Zaraz po włączeniu słychać krótkie bzyczenie, które po chwili cichnie i.. nic (dodam jeszcze, że nie dzieje się tak przy każdej próbie uruchomienia, ale tylko przy pierwszej od włączenia do prądu). Wstępnie wydaje mi się, że to zasilacz lub płyta główna, ale nie mam pojęcia jak to sprawdzić. Nie dysponuje także częściami zamiennymi aby samemu do tego dojść, a tymczasowo nie mam czasu żeby wciągać do problemu znajomych (sam ledwo co znajduję chwilę ;)). Z góry bardzo dziękuję za wszelkie sugestie! Konfiguracja: (jest to komputer NTT kupiony ładnych parę lat temu w media marktcie) Celeron 1,7GHz Płyta VIA, nie znam dokładnego modelu 512 SDRAM 2 Dyski ATA Radeon 9250 128mb Karta sieciowa Realtek i chyba tyle ;) Pozdrawiam, sycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Tak jak patrze sie na ten sprzet, to faktycznie chyba juz przyszedl czas na ten komputer ... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sycha Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Możliwe.. Teraz używam tylko laptopa, ale chce mieć jeszcze sprawny, stacjonarny komputer ;) Chyba, że koszt naprawy będzie zniechęcający ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Ciekawe jakby komputer zachowywał się na innej płycie głównej bo ona mogła się zwyczajnie posypać już, sekcja zasilania, kondensatory czy coś innego. Więc jakbyś mógł to dobrze by było dorwać jakąś podobną 100% sprawną płyte obsługująca tego celerona i sprawdzić czy komputer będzie działał prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 sprawdz zasilacz - koszt wymiany ponizej 50zl na jakiegos fortrona z allegro druga mozliwosc to plyta gl koszt wymiany na uzywke podobny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Mozesz otworzyc obudowe? Jesli tak to rzuc okiem na nalepke na zasilaczu, ilosc kurzu wewnatrz i czy przypadkiem kondensatory na plycie nie sa wylane. Ale raczej reanimacja niewiele da - zestaw mogl po prostu sie skonczyc - ma swoje lata + NTT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 NTT ładuje Codegeny do zestawów .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sycha Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) W środę będę miał zasilacz. Dam znać czy to w nim leżał problem :) EDIT - Więc jednak był to zasilacz. Problem rozwiązany - dziękuję wszystkim za rady i pozdrawiam :) Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez sycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...