sycha Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam... Mam następujący problem. Mój drugi, domowy laptop (Toshiba Satellite L30) gubi zasięg sieci w domu. Nie jest to wina routera, gdyż drugi komputer (Satellite A200) radzi sobie sprawnie. Nie bardzo wiem gdzie szukać przyczyny problemu. W A200 też tak miałem na początku, ale kwestia dotyczyła ustawień wydajności w Centrum Zasilania. W przypadku L30 niestety to nie pomaga. Co sugerujecie ? Z góry dziękuję za wszelką chęć pomocy :) Może się przyda: Router ASUS WL-500gP, Modem D-Linka skonfiugurowany pod Neostradę, Satellite L30 - Vista Home Basic Satellite A200 - Vista Home Premium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 przydałaby się raczej karta sieciowa jaka siedzi w lapku ale do rzeczy. przyczynę upatruję w problemach dogadania się między kartą i ruterem poroponuję do testów: nie używać 2 laptopa ściągnąć wszystkie zabezpieczenia z rutera - nim bardziej skomplikowane szyfrowanie tym może być trudniej ustawić szybkość na sztywno - najpierw "b" później "g" zarówno na karcie jak i na ruterze przeprowadzać wszystko w taki sposób,żeby nie było przeszkód między ruterem a lapkiem - bez ścian - mają się fizycznie widzieć czyli w tym samym pomieszczeniu powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sycha Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam, Dziękuję za odpowiedź. Niestety ciężko będzie mi to zmieniać, gdyż wszystko ustawił mi znajomy, a póki co nie ma go w mieście. Ja się dosyć słabo orientuję w kwestiach sieci itp. Póki co zaktualizowałem sterowniki i zaznaczyłem żeby nie wyłączać tego urządzenia celem oszczędzania energii. Dzisiaj sprawdzę czy to coś dało i dam znać, a póki co temat jest wciąż aktualny. Karta jest wbudowana. W menadżerze urządzeń znalazłem taką nazwę: Atheros AR5005G Wireless Network Adapter. EDIT - Uaktualnienie sterownika nie pomogło, problem dalej występuje. Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez sycha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...