Skocz do zawartości
MichalP [xsrx]

FESTO - zdjecia :)

Rekomendowane odpowiedzi

dostalem i 16 i 12 mm zewnetrznej

Pseudo silikonowe EHEIM weze 12/16 niestety nie wchodza ciasno i wypadaja pod silniejszym pociagnieciem

Otrzymalem jeszcze 12 i 16 mm rurki pcv FESTO do tego zeby posprawdzac i te siedza niesamowicie :)) 10 barow wytrzymuja :) ale wymagalo by to sztywnej konstrukcji...

Dlaczego nie?

Na zdjeciach widac toroijniczki , zlaczki itd mozna na sztywno konstrukcje poprowadzic a przewody formowac na cieplo

Jutro mam dostac bardziej elastyczne przewody festo :) wiec napisze jak sie je gnie :))

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jesli chodzi o sposob montowania rurki to na fotce widac takie male zabki :) one trzymaja przewod :))

Wladowalem 2500l/h na rurce 20 cm :) wiec prawie 2500 lecialo i zero kropelki wycieku... piknie :)

Wyjecie rurki to tylko nacisniecie niebieskiej tulejki i pociagniecie rurki :)

Wypas panowie :))

update :

na miekich rurkach eheima zrobilem na koncu pierscien z tasmy izolacyjnej na bardzo mocnym kleju :)) teraz i one sztywna siedza w zlaczce... za 2-3 h powiem czy nie cieknie .. podlaczone do pompy 2500l/h na krotkim wezu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dostalem od znajomego co zajmuje sie pneumatyka na hucie legnica

:)

Narazie do tamtego Pana wyslalem maila z ogolnikami dotyczacymi chlodzenia wodnego tak by mogl przygotowac asortyment pod to

efeto 16 zewnetrznej gwint ma wewnatrz 12mm zewnetrzny prawie 20mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh pislem w poprzednum twoim poscie ze 1/2 cala to ponad 20 mm a nie 12,7 jaks sobie wykumlaes i MichalP pocztaj sobie moj post o zlaczkach, all tam wszystko wyjasnilem ze zdjeciami :) , co do sztywnosci weza pneumartcznego zalerzy z czego one sa wykonane .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba wiem jakie zlaczki zakupie do swojego coagle powstajacego WC. Festo Rulezz. Zero ciulowych metalowych zaciskow. A jak jest z rurakmi? Beda pasily te EHEIM 16/12?

Jesli nie to jakiej srednicy wewnetrznej i zewnetrznej musi byc rurka, zeby dobrze pasila do tych zlaczek :?:

Acha i jeszcze jedno - czy daloby sie te wkrecane zamontowac do BlackBoxa? W kocu Black box jest dosc wysoki i mysle, ze jakby sie co nieco gwintu ucielo w zlaczce to by bylo cos z tego. Oswieccie mnie. Bo mam fajny pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to chyba wiem jakie zlaczki zakupie do swojego coagle powstajacego WC. Festo Rulezz. Zero ciulowych metalowych zaciskow. A jak jest z rurakmi? Beda pasily te EHEIM 16/12?

Jesli nie to jakiej srednicy wewnetrznej i zewnetrznej musi byc rurka, zeby dobrze pasila do tych zlaczek :?:

Acha i jeszcze jedno - czy daloby sie te wkrecane zamontowac do BlackBoxa? W kocu Black box jest dosc wysoki i mysle, ze jakby sie co nieco gwintu ucielo w zlaczce to by bylo cos z tego. Oswieccie mnie. Bo mam fajny pomysl

EHEIM wypada z tego niestety... trzeba ogrodnicze stosowac o nieco twardszej obudowie (zbrtojone zylka) no chyab ze zrobisz pierscien np z izolacyjnej tasmy na eheimie to trzyma (i daje ogolnie rade)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi