MichalP [xsrx] Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 dostalem i 16 i 12 mm zewnetrznej Pseudo silikonowe EHEIM weze 12/16 niestety nie wchodza ciasno i wypadaja pod silniejszym pociagnieciem Otrzymalem jeszcze 12 i 16 mm rurki pcv FESTO do tego zeby posprawdzac i te siedza niesamowicie :)) 10 barow wytrzymuja :) ale wymagalo by to sztywnej konstrukcji... Dlaczego nie? Na zdjeciach widac toroijniczki , zlaczki itd mozna na sztywno konstrukcje poprowadzic a przewody formowac na cieplo Jutro mam dostac bardziej elastyczne przewody festo :) wiec napisze jak sie je gnie :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 a jesli chodzi o sposob montowania rurki to na fotce widac takie male zabki :) one trzymaja przewod :)) Wladowalem 2500l/h na rurce 20 cm :) wiec prawie 2500 lecialo i zero kropelki wycieku... piknie :) Wyjecie rurki to tylko nacisniecie niebieskiej tulejki i pociagniecie rurki :) Wypas panowie :)) update : na miekich rurkach eheima zrobilem na koncu pierscien z tasmy izolacyjnej na bardzo mocnym kleju :)) teraz i one sztywna siedza w zlaczce... za 2-3 h powiem czy nie cieknie .. podlaczone do pompy 2500l/h na krotkim wezu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 a to Panowie ucieszylo mbnie kal bym normalnie na komunie zegarek dostal hyhy na nagrzewnicy sie zacisnela idealnie poprostu pieknie :))))) to jest laczka bez gwintu do laczenia rurek :) wymiar jej zapasil i szczelnie sie zcisnela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 po 2 dniach przyslali ci paczke ?? ostatnio pisales ze zamowiles i juz dostales ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 to dostalem od znajomego co zajmuje sie pneumatyka na hucie legnica :) Narazie do tamtego Pana wyslalem maila z ogolnikami dotyczacymi chlodzenia wodnego tak by mogl przygotowac asortyment pod to efeto 16 zewnetrznej gwint ma wewnatrz 12mm zewnetrzny prawie 20mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zembol Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 heh pislem w poprzednum twoim poscie ze 1/2 cala to ponad 20 mm a nie 12,7 jaks sobie wykumlaes i MichalP pocztaj sobie moj post o zlaczkach, all tam wszystko wyjasnilem ze zdjeciami :) , co do sztywnosci weza pneumartcznego zalerzy z czego one sa wykonane . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saygon Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 wytwórz tam ajkieś ciśnienie,np zatkaj jeden koniec, bo sam przepływ to raczej duzych ciśnień nie wytworzy, ale jak masz caly ukald zamkniety to ciśnienia już są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 dzis wpuscilismy w uklad 8 barow :) 0 strat :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.K Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Bardzo fajne i praktyczne. szkoda ze wczesniej nie wiedzialem o tym. Zaoszczedziloby mi to czasu i nerwow. teraz juz mi sie nie chce rozbierac calego ukladu. Napisz po ile takie cudenka chodza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Dobra można dostac w jakiśsklepach bo widziałem w Radomiu w pneumatycznym tylko malutkie średnice poniżej 8mm. A ja potrzebuje 12 wew. Może w Wawie bo już nie mam pojęcia całą Warszawe zjeździlem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 No to chyba wiem jakie zlaczki zakupie do swojego coagle powstajacego WC. Festo Rulezz. Zero ciulowych metalowych zaciskow. A jak jest z rurakmi? Beda pasily te EHEIM 16/12? Jesli nie to jakiej srednicy wewnetrznej i zewnetrznej musi byc rurka, zeby dobrze pasila do tych zlaczek :?: Acha i jeszcze jedno - czy daloby sie te wkrecane zamontowac do BlackBoxa? W kocu Black box jest dosc wysoki i mysle, ze jakby sie co nieco gwintu ucielo w zlaczce to by bylo cos z tego. Oswieccie mnie. Bo mam fajny pomysl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 niech ci xsrx pokaze jakie to jest duze w rzeczywistosci to ci sie odechce montowac w blackboxie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Ja wam powiem że te złączki są <span style="color:red;">[ciach!]</span>ne łatwe w montarzu i bardzo trwałem :D tylko z tego co wiem to są troszke drogawe :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 15 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2003 No to chyba wiem jakie zlaczki zakupie do swojego coagle powstajacego WC. Festo Rulezz. Zero ciulowych metalowych zaciskow. A jak jest z rurakmi? Beda pasily te EHEIM 16/12? Jesli nie to jakiej srednicy wewnetrznej i zewnetrznej musi byc rurka, zeby dobrze pasila do tych zlaczek :?: Acha i jeszcze jedno - czy daloby sie te wkrecane zamontowac do BlackBoxa? W kocu Black box jest dosc wysoki i mysle, ze jakby sie co nieco gwintu ucielo w zlaczce to by bylo cos z tego. Oswieccie mnie. Bo mam fajny pomysl EHEIM wypada z tego niestety... trzeba ogrodnicze stosowac o nieco twardszej obudowie (zbrtojone zylka) no chyab ze zrobisz pierscien np z izolacyjnej tasmy na eheimie to trzyma (i daje ogolnie rade) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...