chojrakrock Posted September 22, 2008 Report post Posted September 22, 2008 (edited) Napisz prosze konkrety: -dlaczego najgorszy? -rozumiem, ze skoro serwis tak bardzo nedzny to rowniez TV sie psuja, bo w koncu tylko po tym mozna ocenic prace serwisu tak?? -dlaczego w takim razie daja az 5 lat gwary na TV, blueray itp.?? Czy po porstu Sony lubi byc stratne przez 5 lat serwisujac swoje bardzo slabej jakosc TV?? Zastanawiam sie nad sony oraz sharpem dlatego interesuja mnie te wszytskie informacje. Pzdr -Sonny ma jeden serwis centralny w Poznaniu, wiec wierzcie mi dlugo trwa naprawienie czegokolwiek -TV same w sobie nie sa zle jednak Sony jak to Sony dodaja sobie pare zlotych za sama marke ktora juz nie jest taka fajna jak kiedys, jak mowilem Sony korzysta z matryc Sharpa i z elektryki (chyba) toshiby albo cos takiego. -5 lat gwarancji daje tez Amica na swoje super hiper pralki to akurat o niczym nie swiadczy, jesli dzieki temu sprzedadza wiecej TV to im sie to i tak oplaci Jak ktos pisal wyzej Sharp ma tylko 2 fabryki obie w japoni wiec jakosc tych TV jest naprawde duzo lepsza @Kwazor Mylisz sie niestety, TV w calosci sa skladane w japoni, wiem ze jakies podzespoly sa robione w polsce itp ale sklada sie je tylko w japoni! Co do premii za sprzedaz konkretnych modeli/firm oczywiscie cos takiego istnieje i jest oplacalne, ale ja osobiscie nie wciskam nic nikomu na sile aby tylko zarobic... Edited September 22, 2008 by chojrakrock Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kenji Posted September 22, 2008 Report post Posted September 22, 2008 chojrakrock z tymi fabrykami w japonii, czy aby na pewno? http://www.paiz.gov.pl/nowosci/index.php?id_news=1530 nie wiem już komu wierzyć. Do sharpa nic nie mam, sam zbieram się do lc46x20e :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
chojrakrock Posted September 22, 2008 Report post Posted September 22, 2008 chojrakrock z tymi fabrykami w japonii, czy aby na pewno? http://www.paiz.gov.pl/nowosci/index.php?id_news=1530 nie wiem już komu wierzyć. Do sharpa nic nie mam, sam zbieram się do lc46x20e :) gadalem ostatnio z przedstawicielem na ten temat i sharp wypuscil kiedys probna serie LCDkow wlasnie z innej fabryki (nie z japonii) automatycznie byly one tansze ale z tego co wiem powrocili do fabryk w japonii, hmm musze sie go zapytac jak to jest teraz. Wydaje mi sie osobiscie ze w Lysomicach produkuje sie teraz tylko jakies elementy. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
RELOADED Posted September 23, 2008 Report post Posted September 23, 2008 Siema,a ja mam takie nurtujące mnie lamerskie pytanko czy jak podłącze telewizor lcd 42 cale pod kompa i będę grał w gry z kompa to będę musiał mieć kartę graficzną ,która pociągnie tą rozdzielczość 1920x1080 ??,jeśli tak to lepiej do gier kupić telewizor HD ready ???,jak będzie wyglądać gra jeśli ustawie rozdzielczość 1280 x 1024 na telewizorze 42 cale ??? bardzo dziękuje fachowcom za pomoc Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
KaszaWspraju Posted September 23, 2008 Report post Posted September 23, 2008 Tu masz pełną relacje z obcowania z komputerem i TV. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
dustone Posted September 29, 2008 Report post Posted September 29, 2008 (edited) @chojrakrock -jakiś link na potwierdzenie tych matryc Sharpa w Sony? Bo z tego co wiem to w paru modelach sa matryce Samsunga a w reszcie Sony.I jak to korzysta z elektryki (chyba elektroniki)Toshiby?Co niby Toshiba robi Sony engine Bravia :lol2: ?To tak jakby Peugeot robił diesle do VW... Sprawdzę dokładnie B-) Edited September 30, 2008 by dustone Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario2k Posted June 8, 2009 Report post Posted June 8, 2009 Ze niby jak Sharp stosuje matryce Samsunga ??? no podobnej glupoty jeszcze nie slyszalem sorry jesli cos przekrecilem sprawdzcie sobie tego modela : Sharp LC42DH77E bardzo popularny w UK Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...