avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam! Składam sobie kompa i mam pytanie czy wybrałem dobre podzespoły. Procesor: AMD Athlon 64 X2 5200+ BOX (Socket AM2, 65W) Płyta główna: Asus M3N78-EMH HDMI GeForce 8200 Gigabyte GA-MA78G-DS3H I tu nie wiem która jest lepsza ;/ A i Konfigurator na komputroniku pokazuje że niby mobo Asusa nie współpracuje z tym prockiem ;/ RAM: OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 Heatpipe Co o tym myślicie? Którą płytę główną wybrać? Jeżeli wsadzilibyście inne elementy to piszcie, podajcie propozycje i dlaczego tak. Za pomoc z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Procesor i ram może być . chociaż CPU bym zamienił na X2 4800+ 65nm Brisbane . MB bym zamienił na Gigabyte MA770-DS3 . Albo kupić E2180 + Gigabyte P31-DS3L ( 160 zł + 130 zł w ESc.pl ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Może i ta Mb MA770-DS3 jest dobra ale.. ja poszukuję jakiejś Mb ze zintegrowaną grafiką i możliwością późniejszej wymiany grafy. Więc jaką MB polecisz?? Dobrze byłoby gdyby była w miarę dobra do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Ups . To może Foxconn A690GM2MA-8KRS2H za 130 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 E2180, Gigabyte P31-DS3L i jakaś tania grafika z Allegro do czasu wymiany. Szczególnie jeśli chcesz podkręcać, to zestaw na Intel'u będzie lepszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 O podkręcaniu na razie nie myślę tylko chcę w miarę dobry sprzęt OC może w bliższej przyszłości. MB na bank kupuję na dłużej więc chcę coś w miarę dobrego kupić. Procka i ramy wybrałem brakuje mi tylko MB z miarę dobrą integrą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 AMD już jest nie opłacalny wiem to na moim przykładzie (jak chcesz to Ci pod sprzedam mojego AMD :) ) "E2180, Gigabyte P31-DS3L i jakaś tania grafika z Allegro do czasu wymiany" Pan "Marians" ma rację :) lepiej inwestować w Intel'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Mi się jednak wydaje że AMD są wydajniejsze. Natomiast kupując intela trzeba myśleć od razu o OC. ;/ i jakoś intel mnie zawiódł raz i od tamtej pory mam AMD i są na prawdę dobre duron 1.2 przeżył 115 stopni C kiedy to miałem awarie coolera. Więc co do MB pod AMD 64 X2 5200+ to co polecicie. Bo Foxconn nie za bardzo mi pasuje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einar Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jeśli bierzesz AMD i chcesz mieć tą zintegrowaną grafike (która nie jest zła jak na integre) to bierz tą płytę Gigabyte GA-MA78G-DS3H bo jest dobra i chwalona przez użytkowników jako trwała i porządna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Pod AM2 polecałbym Gigabyta bo według mnie dobrego kombajna wrzucił ostatnio na rynek (według mnie oczywiście) http://www.pcper.com/article.php?aid=527&a...xpert&pid=1 http://www.ixbt.com/mainboard/gigabyte/ma78gm-s2h/board.jpg http://allegro.pl/item409948583_gigabyte_m...dcp_e_sata.html ale także starszy chip'set jest dobry ale wybór należy do Ciebie :) a w tej cenie to się opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie mam większego wyboru muszę wziąć coś z integrą bo jak na razie brak funduszy na grafe. Ma ktoś może jeszcze jakieś opinie o Gigabyte GA-MA78G-DS3H ? Lub jeszcze jakieś inne propozycje MB?? Można powiedzieć że już prawie dokonałem wyboru :D Ale jest mały problem konfigurator na komputronik.pl pokazuje że MB Gigabyte GA-MA78GM-S2H nie jest kompatybilna z AMD Athlon 64 X2 5200+ BOX (Socket AM2, 65W) ;/ Jak to jest bo z opisu MB wynika że jest kompatybilna ;/ Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez avatr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Pewnie jakiś błąd się im wkradł, płyta jest pod am2 proc am2 to czemu by miało nie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dzięki wam wszystkim za pomoc. Zdecydowałem się na taki zestaw: procesor: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=8126 mb: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...oducts_id=11434 ram: http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=9076 Zamówię to wszystko z tego sklepu. Ale mam jeszcze pytanie kupował ktoś coś w ESC? Jak szybko ślą przesyłki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Napisz co wybrałeś bo ostatnio coś linki do ESC nie działają. I przejrzyj ofertę Agito.pl. Często mają taniej no i bardzo szybko wysyłają paczki i żdnych problemów z gwarancją. AMD X2 5200+ GA78G-DS3H 2x1GB A-data extreme A agito wychodzi ok 50zł taniej niż w esc... więc radzę przejśc na agito, nie ma z nimi żadnych problemów, często tam kupuje. Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 OT @BastianCJ Zmień sygnaturke zanim wyłapiesz ostrzeżenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Powiedz mi "Mane" jak mam go zmienić i na co ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 no to tak wybrałem AMD Athlon 64 X2 5200+ /2.7GHz, 1MB, 65W, BOX, AM2/ Gigabyte MA78GM-S2H /AMD 780G/ OCZ 2GB (2x1GB) PC800 CL4 Reaper EB myślę że to będzie dobry wybór a i sprawdzę te oferty na agito Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Bardzo dobry wybór, a sklep agito polecam, bardzo fajny sklep, dużo części zamawiam tylko tam (składam kompy ludziom) i nigdy nie miałem żadnych problemów, a i ceny atrakcyjne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatr Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Nom części dotarły dzisiaj po południu. Wszystko złożyłem do kupy i śmiga wręcz rewelacyjnie :D Sklep ESC jest na prawdę dobry polecam bardzo szybka wysyłka itd. Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...