Skocz do zawartości
Andoine

Jaką Kartę Dźwiękową Wybrac?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam w planach zakupic słuchawki Sennheiser HD 555 i jestem świadomy, że te słuchawki ze zintegrowaną kartą muzyczną nie wydobędą tak dobrego dźwięku jaki oferują. I tu napotykam problem, jaką kartę muzyczną wybrac?

Jestem wstanie wydac lekko ponad 300 polskich złotych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze byłoby gdybyś rozejrzał się za jakimś przenośnym wzmacniaczem do tych słuchawek, bo zasilane samą dźwiękówką mogą nie pokazać całej swijej klasy ;)

Dokładnie jak piszesz, dlatego np ja do swoich HD 580 zmontowalem wzmak bazujący na płytce AVT 471 + zasilacz własnej roboty na 10V, i dopiero teraz słychać co te słuchawki potrafią. Strach pomyśleć co by było jakbym miał lepszy wzmacniacz (a przymierzam się do budowy lampowego :D ) . Można też bez problemów (i wiedzy z elektroniki) zmontować sobie CMoy'a zasilanego aku 9V. Bez potencjometru to koszt poniżej 20zł, a już dużo pomoże, a jak się zrobi małą obudowę to można używać tego jako wzmacniacza sprzętu przenośnego. Na podanej stronie jest dokładny tutorial (niestety po angielsku, ale bardzo prosto podany), opisano i pokazano dokładnie widok płytki i etapy montowania, a nie tylko schemat. Polecam sobie to sklecić: 10 rezystorów, 4 kondensatory i jeden OPA2134 to naprawdę niewiele do roboty. Kilka godzin roboty i wiele godzin satysfakcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi