Andoine Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam, Mam w planach zakupic słuchawki Sennheiser HD 555 i jestem świadomy, że te słuchawki ze zintegrowaną kartą muzyczną nie wydobędą tak dobrego dźwięku jaki oferują. I tu napotykam problem, jaką kartę muzyczną wybrac? Jestem wstanie wydac lekko ponad 300 polskich złotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Asus xonar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Safs Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dobrze byłoby gdybyś rozejrzał się za jakimś przenośnym wzmacniaczem do tych słuchawek, bo zasilane samą dźwiękówką mogą nie pokazać całej swijej klasy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Dobrze byłoby gdybyś rozejrzał się za jakimś przenośnym wzmacniaczem do tych słuchawek, bo zasilane samą dźwiękówką mogą nie pokazać całej swijej klasy ;) Dokładnie jak piszesz, dlatego np ja do swoich HD 580 zmontowalem wzmak bazujący na płytce AVT 471 + zasilacz własnej roboty na 10V, i dopiero teraz słychać co te słuchawki potrafią. Strach pomyśleć co by było jakbym miał lepszy wzmacniacz (a przymierzam się do budowy lampowego :D ) . Można też bez problemów (i wiedzy z elektroniki) zmontować sobie CMoy'a zasilanego aku 9V. Bez potencjometru to koszt poniżej 20zł, a już dużo pomoże, a jak się zrobi małą obudowę to można używać tego jako wzmacniacza sprzętu przenośnego. Na podanej stronie jest dokładny tutorial (niestety po angielsku, ale bardzo prosto podany), opisano i pokazano dokładnie widok płytki i etapy montowania, a nie tylko schemat. Polecam sobie to sklecić: 10 rezystorów, 4 kondensatory i jeden OPA2134 to naprawdę niewiele do roboty. Kilka godzin roboty i wiele godzin satysfakcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...