Skocz do zawartości
Misyo

Jak Przywrócić Partycję Ze Sterownikami W Acerze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Dałem ciała i usunąłem tą partycję na której są sterowniki itd jak sie nowego laptopa kupuje. Teraz nie mogę zainstalować orginalnej Visty w języku polskim. Jak mogę przywrócić tą partycję? Jest gdzieś opis tego zagadnienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NA prawdę nikt nie może mi pomóc? Może jest gdzieś to już opisane....

Męczy mnie angielska Vista.....

;D

1. Zadaj sobie pytanie czy tylko skasowales ta partycje czy ja sformatowales i polaczyles z pozostalymi partycjami

2. jak TAK i bylo to dosyc dawno np tydzien temu szanse masz male jak NIE to...TEST DISK i probuj szczescia Mnie sie udalo odzyskac nawet dane z partycji z linuxa po 3 miechach ale nie uzywalem tamtej czesci dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma szans... kilka razy partycje zmieniałem.. defragmentacja poszła itd....

Szukam rozwiązania pod tytułęm - jak to zrobić ewentualnie może ktoś ma 7520 i mi podrzuci stery?

Generalnie zależy mi na tym, aby instalka odpalała się po polsku i tak instalowała system. Stery mogę sobie zawsze sam dograć.. byle ta orginalna Vista instalowała się po polsku a nie po angielsku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej to co "skasowałeś" to partycja odzyskiwania windowsa

http://www.laptops-drivers.com/acer-notebo...ee-drivers.html

http://www.acerpanam.com/flex/acerdrivers/...ml?CFID=4391835

7520 /Z/G

co do Visty to albo instalka PL lub jeśli to Ultimate lub Business to możesz zassać polską nakładkę ze strony M$

Edytowane przez mensir67pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli dobrze rozumiem to chcesz miec Viste PL?

Napewno masz VHP wiec zgodnie z regulaminem forum moge doradzic tobie abys sciagnal instalke visty (kopia plyty , backup itp) ale tylko wtedy gdy posiadasz ORGINALNY klucz ze swojego laptopa (swojej kopii orginalnej).

Nie powiedziales tylko czy ta twoja pierwotna partycja to byla z Vista PL czy ENG, gdyz serial z PL moze nie pasowac do ENG i vice-versa.

Drivery do Voisty to zaden problem.

Pobawic sie test diskiem tez nie zaszkodzi.

Edytowane przez makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedziales tylko czy ta twoja pierwotna partycja to byla z Vista PL czy ENG, gdyz serial z PL moze nie pasowac do ENG i vice-versa.

Szczególnie ze wszystkie wersje jezykowe Visty to ta sama instalkka ze zemienionym tylko pakietem językowym...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi