Misyo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam Przez przypadek ściągnąłem film dla żony tylko zamiast divx-a jest to jakiś obraz iso. Problem, że jest to prawie 8gb w jednym pliku. W jaki sposób mogę to nagrać? Najpierw jakoś dzielić? Proszę o pomoc bo zwariowałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Przez przypadek ściągnąłem film dla żony tylko zamiast divx-a jest to jakiś obraz iso. Problem, że jest to prawie 8gb w jednym pliku. W jaki sposób mogę to nagrać? Najpierw jakoś dzielić? Proszę o pomoc bo zwariowałem... Zamontuj obraz na dysku Alcoholem tudzieź innym deamon toolsem albo wypal na dwuwarstwową płytkę DVD ew. zripuj do divx'a ;] Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Możesz też zainstalować VCL'a(Videolan) on odtwarza filmy bezpośrednio z obrazów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 A co chcesz uzyskac z tego? DVD9 -> DVD5 DVD9 -> 2x DVD5 DVD9 -> DVDRip Czy tylko to odtworzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Jeszcze jest opcja DVD9->DVD9 (czyli nagranie na plyte DL tak jak jest) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 (edytowane) 1) Nagranie obrazu na DVD9 2) Jeżeli to jest avi to podzielenie filmu np. VirtualDub'em 3) Jeżeli to jest mpeg to podzielenie filmu np. TMPGEnc (czy jakoś tak) / VirtualDub'em (wersja z obsługą MPEG) 4) Jeżeli to jest DVD to podzielenie filmu np. DVDShrink'iem Edytowane 3 Sierpnia 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X800 Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 5) Lekkie kompresja obrazu + usunięcie zbędych ścieżek dźwiękowych np. DVDShrink'iem. Polecam - szybka i łatwa metoda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...