costi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Witam! Jesli ktos sledzi ten dzial, to byc moze zauwazyl, ze rozgladam sie za lapkiem. ;) W tej chwili zawezilem wybor w zasadzie do dwoch modeli: Dell XPS M1330: http://allegro.pl/item410208976_xps_m1330_1_66ghz_120gb.html (ew. za 2150 z bateria 6-cell) Toshiba U400-10I: http://allegro.pl/item409132937_toshiba_u4...b_13_3_fv_.html (brak systemu nie jest problemem) Ktory z nich lepiej waszym zdaniem wybrac? Poniewaz laptop musi miec HDMI, to nic innego w podobnej cenie nie zostaje (czy sie myle?), a wiecej na lapka wydawac nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dell ma kulawy konfig(mało ramu, gma3000 to praktycznie to samo co 950). Do czego Ci HDMI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 U, tego 1GB nie zauwazylem. No nic, jest jeszcze to: http://allegro.pl/item410208600_xps_m1330_...b_120gb_bt.html Wg. strony Della jest tam "Standardowo: Karta graficzna Intel Graphic Media Accelerator 3100" - to jest X3100, czy cos innego? A po co HDMI - podlaczenie do kina domowego i ogladanie filmow w HD; VGA odpada, bo moj TV nie lyka FullHD po VGA, poza tym jeden kabelek to wieksza wygoda niz VGA do TV, a SPDIF do amplitunera - po co tak kombinowac, skoro mozna HDMI do amplitunera i po temacie? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Czyli tak jak myslałem, potrzebne Ci tez do dzwieku. Bo do samego obrazu starczyło by DVI(chociaz z tym tez ciezko trafic cos ciekawego). GMA 3100 i X3100 to całkiem inne układy. Ten drugi jest lepszy. http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_GMA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Dzieki za rozjasnienie. Zostane wiec chyba przy Toshibie, bo taki Dell z GF8400 przekracza moj budzet :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 costi - wybrales, kupiles ?? Pochwal sie ;) BTW - ten Dell, ktorego linkowals to dosc ubogi conf... Grafika crap, bez BT... No ale... Wybor nalezy i tak dalej, bla, bla, bla... P.S. Czyli w zasadzie z niecierpliwoscia czekam na recenzje Toski w Twoim wydaniu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Nie denerwuj mnie... juz sie zdecydowalem na kupno tej Toski, do ktorej linka podawalem Ci wczesniej w innym topicu, wchodze na Allegro, a tu sklep zdjal aukcje :mur: Zly jestem jak cholera... podobno maja byc w polowie sierpnia, ciekawe tylko po ile. Teoretycznie moglbym kupic w stolicy,ale jest to 400zl wiecej (za to z systemem i torba). Co do XPSa - poczytalem recenzje w sieci i stwierdzilem, ze jak brac ten model, to tylko z matryca LED i bateria min. 6-cell, a to juz koszty (bo powystawowego nie kupie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Nie denerwuj mnie... juz sie zdecydowalem na kupno tej Toski, do ktorej linka podawalem Ci wczesniej w innym topicu, wchodze na Allegro, a tu sklep zdjal aukcje :mur: Zly jestem jak cholera... podobno maja byc w polowie sierpnia, ciekawe tylko po ile. Teoretycznie moglbym kupic w stolicy,ale jest to 400zl wiecej (za to z systemem i torba). Co do XPSa - poczytalem recenzje w sieci i stwierdzilem, ze jak brac ten model, to tylko z matryca LED i bateria min. 6-cell, a to juz koszty (bo powystawowego nie kupie). Ciesze sie ze doszedles do tego wniosku ad. Dell-a. Powiem Ci, ze tutejszy serwis Dell ma naprawde duzo pracy, a M1330 czesto mozna spotkac w sklepach za fajna $$ z dopiskiem "Refubrished"... Mysle ze to o czym swiadczy. Co do dostepnosci Toski nie wypowiem sie, bo tutaj to wyglada zupelnie inaczej (i cenowo, i dostepnosc). IMO - 400 wiecej z system i torba to uczciwa cena, sprobuj jeszcze wydebic myszke i mozna brac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Dorwalem w koncu za 2300zl z Vista Home Premium i 1 GB RAM po znajomosci. Jutro albo w piatek sobie dokupie kolejne 2GB i bedzie zacny komputerek. :) Z wrazen poki co - piekne toto, tyko standardowym wyposazeniem bedzie szmatka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 IMO - 400 wiecej z system i torba to uczciwa cena, sprobuj jeszcze wydebic myszke i mozna brac ;)? 400 za sam system i torbe w ogóle się nie oplaca. Szczegolnie jesli jest to system typu "recovery". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Wiesz jak to mowia - "albo szybko, albo tanio" ;) Mi sie udalo pozenic jedno z drugim, z czego jestem bardzo happy :P Co do samego lapka - wrazenia po godzinie uzytkowania: 1. Jest piekny. Blyszczacy lakier nie kazdemu musi sie podobac, ale mi akurat bardzo ten wyglad lezy. Diody sa po prostu fenomenalnie wkomponowane (a razcej ukryte, jak sie nie swieca to nawet nie wiadomo, ze tam sa), a ich bialy kolor nadaje calosci spojnego wygladu (tylko diody zasilania maja inne kolory, zaleznie od stanu). 2. Matryca daje rade; katy pionowe sa raczej slabe, ale to norma w laptopach tej klasy. Zobaczymy, jak bedzie sie sprawowac w swietle dziennym. 3. Ilosc bloatware instalowana przez Toshibe jest po prostu porazajaca. Pakiet Google (Desktop, Earth i Toolbar do IE), McAfee, jakies gowno do SMSow i kilkanascie aplikacji marki Toshiba sluzacych nie wiadomo do czego (w dodatku brak do nich jakiegokolwiek opisu). Duzy minus, bo system sie przez to wszystko laduje wieki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 To juz wiem skąd kolega mial tyle syfu w toshibie jak mu dzisiaj system "ulepszałem". Myslalem ze sam czesc tego poinstalował... Przy ponad 100 procesach system zaczyna dziwnie chodzic :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ilosci procesow nie sprawdzalem, ale w trayu mialem ok. 12 ikonek... naprawde powariowali, polowa z tego nadaje sie do wyrzucenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamnick Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ilosci procesow nie sprawdzalem, ale w trayu mialem ok. 12 ikonek... naprawde powariowali, polowa z tego nadaje sie do wyrzucenia.Zgadza sie :D Zdecydowana czesc z tego mozna z miejsca wypier%^&$# ;) Zostawic polecam: program sterujacy ochrona dysku twardego, program sterujacy Toshiba HotKeys ( chyba za ich nie uzywasz, ale jak ja sie przyzwyczailem to sie juz nie chce odzwyczaic i brakuje mi tego na stacjonarce), program poversaver (chyba ze uzywasz jakiegos zamiennika). Reszte mozesz z czystym sumieniem pozegnac - te trzy sie przydaja, a jak je wywalisz to jest klopot z ponowna instalka (przynajmniej byl na Viscie i moim lapku)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Podłączę się do tematu,bo poszukuje dla siostry podobnego laptopa, tj ten sam przedział cenowy i rozmiar matrycy. Czy coś innego jest warte polecenia z takich notebook-ów? nie wymagam hdmi, ważna wytrzymałość, jakoś wykonania, praca na baterii, ergonomia(duuuuuużo pisania), porządnej gwarancji, trochę ramu(2gb w sam raz). Najlepiej jakieś core2duo 2xxx (albo lepsze;) grafa- integra bo gier odpalanych na nim nie bedzie. Podawajcie wszelkie propozycje jakie wpadną wam do głowy;) (poparte linkami;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2008 A mi z kolei wpadl w oko nowy wynalazek Asusa, czyli F6V - P8600, Centrino2, Ati HD3470 256MB, 2GB DDR2-800 w jednej kosci, 320GB HDD, e-SATA, HDMI, Wifi a/b/g/n, BT, Vista Business. Cena ok. 3300. Bardzo powaznie sie zastanawiam, czy nie zgonic swojej Toshiby na Allegro i nie kupic tego Asusa. Widzial ktos gdzies jakies recenzje tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...