Arturro Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Siemka! Mam pytanko mam 250zł przeznaczone na dźwiękówkę - którą kartę wybrać : - coś ze stajni Creativa czy Asusa Xonar DX ? Ogólnie to dużo oglądam filmów hd, gram i lubię posłuchać dobrze muzy. Karta będzie działać w zestawie z amplitunerem Pioneer D514 + 5.1 Koda NT306. Oczywiście amplituner połączony kablem optycznym bo widziałem że w zestawie jest przejściówka na optyka. Byłbym wdzięczny za pomoc w wyborze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Asus ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2008 A to jest sens kupowania dzwiekowki jesli bedziesz podlaczac ja przez wyjscie cyfrowe? Bo IMO nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Rozumie że chcesz powiedzieć iż dźwięk z gier lub filmów przykładowo z k.muzycznej Asusa będzie taki sam co na innej najtańszej karcie która posiada wyjście cyfrowe?? Jeśli się mylę to popraw mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Rozumie że chcesz powiedzieć iż dźwięk z gier lub filmów przykładowo z k.muzycznej Asusa będzie taki sam co na innej najtańszej karcie która posiada wyjście cyfrowe?? Jeśli się mylę to popraw mnie. Dokładnie tak !, ja polecam od siebie karte creative 2zs która ma zamiast wyjścia optycznego, coaxial i gra jak na swoją cenę bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturro Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 A jakbym chciał się podpiąć analogowo to co wybrać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sly Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Podobny dylemat, wiec sie podepne. Mam w tej chwili Audigy2 (sb0240 o ile pamietam). Czy bedzie zauwazalna roznica w dzwieku po przesiadce na Xonar DX? Korzystam glownie ze sluchawek (Aurvana Live) lub glosnikow w systemie stereo. Karta wykorzystywana bedzie do wszystkiego. Moze ktos ma za soba podobna przesiadke i cos napisze? Nie wiem, czy bezsensownie nie wyrzuce tych 2 stow w bloto kupujac xonara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Podobny dylemat, wiec sie podepne. Mam w tej chwili Audigy2 (sb0240 o ile pamietam). Czy bedzie zauwazalna roznica w dzwieku po przesiadce na Xonar DX? Korzystam glownie ze sluchawek (Aurvana Live) lub glosnikow w systemie stereo. Karta wykorzystywana bedzie do wszystkiego. Moze ktos ma za soba podobna przesiadke i cos napisze? Nie wiem, czy bezsensownie nie wyrzuce tych 2 stow w bloto kupujac xonara. hej mialem A2 i grala bardzo dobrze pod XP na G51. Przesiadlem sie na viste no i niestety dzwiek poszedl sie ..... Kupilem D2 i co moge powiedziec, porownujac do A2 zs. Gra oczywiscie lepiej ( moje os.odczucia ze sluchu) jednak nie jest to az tak duza roznica, jak pomiedzy integra a firmowa karta muzyczna. ps. przypuszczam ze zosatwilbym sobie A2 gdyby nie bylo problemow ze sterami pod vista, a do xp jakos nie chce juz wracac. Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez tomulus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Bez sensu jest porównywanie karty za 200zł do karty za 600zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Bez sensu jest porównywanie karty za 200zł do karty za 600zł :)O dziwne bo ja za swoja dalem 300zl - D2. Nie wiedzialem ze D2 a Dx to przepasc :) Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez tomulus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Gdzie maja takie atrakcyjne ceny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Tez jestem ciekaw. BTW. Asus ma chyba kodowanie w locie do DD5.1/DTS, co pozwala na uzyskanie dzwieku przestrzennego w grach na wyjsciu cyfrowym - czy sie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Gdzie maja takie atrakcyjne ceny ?Niestety w UK :( , dorwalem w dodatku z promocji i poszly jak cieple buleczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 A jaka to niby przepaść jest, z tego co na szybko wyczytałem to przepaści niema i czy warto dopłaca?/co zyskam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomulus Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A jaka to niby przepaść jest, z tego co na szybko wyczytałem to przepaści niema i czy warto dopłaca?/co zyskam ?Przeciez to byla "ironia" :) czytaj ze zrozumieniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Witam odswierze troszke temacik ,bo borykam się z problemem wyboru karty creative fatlity titanium czy asus xonar i chciał bym zaprosić do tego temaciku : http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic/59/c...r-d2-pm/276855/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...