Skocz do zawartości
JELEN1

Komputer Wylacza Sie Przy Call Of Duty 4

Rekomendowane odpowiedzi

Grajac w CoD4 ( i tylko w CoD4 ) komputer wylacza mi sie niespodziewanie po kilku minutach gry. Probowalem na najwyzszych wymaganiach ( 100fps ) i na najnizszych z dodanym FPS configiem ( 400fps ) i dalej to samo...

Mam

-Vista x64

-4GB Ram Corsair XMS2

-ATI Radeon x1950 pro 256mb

-Core2Quad Q6600

-Antec 650W

Zdarzylo mi sie to kilka razy, ale zwykle grajac na mapie Shipment z FFA 48 osob na serwerze, wiec nie dziwilo mnie to.. Ale teraz, gdy gram zwykle 10 osobowe gry dzieje sie to samo..

Dodam tez, ze przy wylaczaniu sie karta ma tylko 55*C, a procesor okolo 70..

Edytowane przez JELEN1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zeby wykluczyc grafe pomecz go troche jakims stresstestem np orthosem i troche sie powinno wyjasnic

... i napisz jaka plyta glowna i czy procesor krecony

Plyta BFG 650i, procesor niekrecony - nic nie jest krecone wlasciwie.

EDIT

Wlasnie odpalilem orthosa, i po 2/3 minutach komputer wylaczyl sie tak samo, jak przy CoD4.. Wiec - co to za problem? Czyzby procesor mi sie przepalal?

Edytowane przez JELEN1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale zeby do tego dojsc proponuje rozkrecic bude i przy maksymalnych obrotach wentylatora na procku i np otwartym oknie w nocy sprobowac powtorzyc test. I sprawdz w biosie czy jakies czujniki w plycie nie sa ustawione zeby wylaczyc kompa kiedy cos osiagnie okreslona temperature.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, w BIOSie nie moge znalezc nic o wylaczaniu sie przy danych temperaturach, ale wczoraj przy rozkrecaniu zauwazylem, ze nie ma juz prawie pasty termicznej - czy to moze miec jakis wplyw na wszystko?

Gdzie nie ma? IMHO pasta termiczna raz nałożona nie paruje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, w BIOSie nie moge znalezc nic o wylaczaniu sie przy danych temperaturach, ale wczoraj przy rozkrecaniu zauwazylem, ze nie ma juz prawie pasty termicznej - czy to moze miec jakis wplyw na wszystko?

masz 70 stopni na niekreconym procku i sie glupio pyutasz czy brak pasty termoprzewodzacej moze miec na to wszystko wplyw? :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli tam nie ma pasty lub są choć śladowe jej ilości to nakładaj szybko nową warstwę bo jeszcze procka spalisz, nie wolno ci też przesadzić z pastą, wyciśnij na środek proca ilość pasty odpowiadającą ziarenku ryżu i będzie dobrze.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi