sellah Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Problem jest prosty, na glownym komputerze mam XP Pro z SP2 i udostepniona drukarke, w sieci jest tez drugi PC z takim samym systemem i laptop z Vista. Na laptopie nie moglem uzyskac polaczenia z drukarka, wiec zainstalowalem na glownym PC sterowniki do drukarki pod Viste i prawie wszystko zaczelo dzialac, moge drukowac zarowno na jednym komputerze w sieci (z XP) i laptopie z Vista ale o dziwo na glownym kompie wystepuje problem ze sterownikami i nie moge drukowac >_<. Co zrobic? ; ) Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez sellah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Odinstaluj stery z visty i daj z powrotem te do xp. Na laptopie jak podłączasz drukarkę sieciową wsadź płytę z sterami i zainstaluj je. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sellah Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Ok, tylko ze ja nie uzywam zadnych kreatorow dodawania drukarek, a zasoby i drukarki przegladam przez eksploratora windowsa. Bedzie dzialac jesli po prostu zainstaluje sterowniki bez wskazywania drukarki sieciowej, bo takiej opcji w instalatorze nie widze, a nie wiem czy mozna cos takiego zrobic nie korzystajac z tego kreatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Po dodaniu drukarki przez kreator i zaznaczeniu, że jest to drukarka sieciowa, wszystko powinno działać. Raczej nic innego nie wymyślisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sellah Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 no ale chodzi o to, ze w otoczeniu sieciowym o dziwo nie widze tej drukarki, jak biore uruchom > \\ip\ to moge przegladac wszystkie zasoby, na dwoch zdalnych kompach moge tez drukowac bezproblemowo, problemem jest jedynie drukowanie na pierwszym komputerze ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sellah Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) Ok, znalazlem sterowniki, ktore dzialaja jednoczenie na glownym PC i na laptopie, jednak mam problem bo na drugim PC zostaly resztki innych sterownikow do drukarki i nie mam pojecia jak je usunac, niby znajduja sie one na glownym PC ale kiedy probuje je usunac to wyskakuje blad, ze nie mam dostepu, a to z nich korzysta wlasnie ten drugi komp. Wydaje mi sie, ze jak znajde sposob na usuniecie tych sterownikow, ktore teraz uniemozliwiaja instalacje drugich to wszystko bedzie dzialac ok. Jakies pomysly? Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez sellah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...