Skocz do zawartości
sellah

Udostepnianie Drukarki Miedzy Xp A Vista - Sterowniki

Rekomendowane odpowiedzi

Problem jest prosty, na glownym komputerze mam XP Pro z SP2 i udostepniona drukarke, w sieci jest tez drugi PC z takim samym systemem i laptop z Vista. Na laptopie nie moglem uzyskac polaczenia z drukarka, wiec zainstalowalem na glownym PC sterowniki do drukarki pod Viste i prawie wszystko zaczelo dzialac, moge drukowac zarowno na jednym komputerze w sieci (z XP) i laptopie z Vista ale o dziwo na glownym kompie wystepuje problem ze sterownikami i nie moge drukowac >_<. Co zrobic? ; )

Edytowane przez sellah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, tylko ze ja nie uzywam zadnych kreatorow dodawania drukarek, a zasoby i drukarki przegladam przez eksploratora windowsa. Bedzie dzialac jesli po prostu zainstaluje sterowniki bez wskazywania drukarki sieciowej, bo takiej opcji w instalatorze nie widze, a nie wiem czy mozna cos takiego zrobic nie korzystajac z tego kreatora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale chodzi o to, ze w otoczeniu sieciowym o dziwo nie widze tej drukarki, jak biore uruchom > \\ip\ to moge przegladac wszystkie zasoby, na dwoch zdalnych kompach moge tez drukowac bezproblemowo, problemem jest jedynie drukowanie na pierwszym komputerze ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, znalazlem sterowniki, ktore dzialaja jednoczenie na glownym PC i na laptopie, jednak mam problem bo na drugim PC zostaly resztki innych sterownikow do drukarki i nie mam pojecia jak je usunac, niby znajduja sie one na glownym PC ale kiedy probuje je usunac to wyskakuje blad, ze nie mam dostepu, a to z nich korzysta wlasnie ten drugi komp. Wydaje mi sie, ze jak znajde sposob na usuniecie tych sterownikow, ktore teraz uniemozliwiaja instalacje drugich to wszystko bedzie dzialac ok. Jakies pomysly?

Edytowane przez sellah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi