Gość e7us Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Witam! Dzis zmienilem procka na E8400 zalozylem poprawnie chlodzenie to Pentagram Karakorum, pasta OCZ Freeze, obudowa Sharkoon Rebel 9 i w srodku 2x120 mm Fender. Wlaczylem CoreTemp i Everest i pokazuja one stala temperature na obu rdzeniach 56 stopni C, a temperatura procesora w tym samym czasie to 33 stopnie C wiec o co chodzi ?? Czyzby czujniki walniete czy jak ?? Z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Normalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e7us Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 czyli nie mam sie przejmowac ze proc jest wadliwy czy cos i sugerowac sie temp procesora a nie rdzeni ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Dokładnie, jeśli chcesz mieć pewność, to zapuść Orthos'a na kilka godzin na wysokim priorytecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e7us Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 (edytowane) Wlaczylem na priorytecie 9 i jaka temp powinnien miec procek po 30 min np ze jest z nim wszystko ok ? Poza tym tak jak pisze krzysiek to zdaza sie bardzo czesto ze temp sie nie zgadzaja na rdzeniach i czy wlacze 3marka czy jest idle i tak pokazuja 56 stopni :) A mam jeszcze jedno pytanie czy jezeli sa walniete czujniki ( bo pokazuja caly czas taka sama temp. czy idle czy Orthos ) oddac to na gwarancje czy olac ? Bo procesor chodzi normalnie tak ? :D Edytowane 4 Sierpnia 2008 przez e7us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Kręć go lepiej. A nie o gwarancji myślisz. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 jak sie doberze kreci to olej czujniki, jak padaka to na gware :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e7us Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Nie wiem jeszcze jak sie kreci :D katowalem go wczoraj w Orthosie na 9 i temp na rdzeniach tez 56 stopni :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek3000 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Lepiej oddawć na gware. Jeśli zaczniesz kręcić to czujnik i tak bedzie pokazywał 56 stopni i komp nie wyłączy się samoczynnie gdy przesadzisz. Moze być problem z uznaniem gwarancji gdy procek będzie spalony. Wiem że te modele które pokazywały stałą temp były wymieniane w kilka dni. Sam mam ten procek na asusie p5n-d trzymam do na 3,8 GHz na fabrycznym chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e7us Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Na gwarancje nie chcieli przyjac bo powiedzieli ze temp jest normalna :/ A swoja droga juz jest podkrecony na 4Ghz z napieciem 1.325 a system odczytuje przeciez z czujnika procesor a nie z rdzenia a czujnik procesora pokazuje poprawnie ;) Ps z kolei nawet jakbym oddal na gware to moze bym dostal padake a tak juz 4ghz jest i zapewne moze dalej :D Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez e7us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...