p1tu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Witam kupiłem w/w płytkę, chciałem co nieco podkręcić mojego x2 3800+ :D, zwiększałem fsb z 200 na więcej, ale od razu napotkałem blokadę, spojrzałem w cpu-z i od razu w oczy rzuciło mi się HT Link 1200, i mam problem nie mam jak tego obniżyć ponieważ nie wiem gdzie w tej płycie jest dzielnik pamięci :P, wiem, że jest ukryte menu ctrl+f1 ale tam jakoś nie mogę znaleść, jest tam właśnie mnożnik proca, fsb, i napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 M.I.T + CTRL+F1 i Advanced Options tam, po kliknięciu F1 masz mozliwość zmniejszenia HT-Linka i ustawienia pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) Hmmm, po wciśnięciu F1 w którym kol wiek menu aktywuje podpowiedź :) Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez P(!)Tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 M.I.T + CTRL+F1 i Advanced Options tam, po kliknięciu F1 masz mozliwość zmniejszenia HT-Linka i ustawienia pamięci.Sprostowanie: CRTL+F1 ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) To tak wchodzę do biosu wciskam Ctrl+F1 i ukazuje się menu MB Intelligent Tweaker (M.I.T), ale ten drugi skrót coś mi nie działa :( , wchodzę do Advanced Chipced Features oraz Advanced Bios Features i wciskam po wejściu Ctrl+F1 ale nic się nie odkrywa :/ Może na oryginalnym biosie tego nie ma? Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez P(!)Tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 M.I.T To powinieneś mieć bez wciskania CTRL + F1, a po wciśnięciu się pojawia nowa opcja. Tą kombinację wciskasz w GŁÓWNYM menu BIOSa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1tu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ok sorry moja pomyłka juz znalazłem, dzięki bociczek, a mam jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwość w tej płycie wybranie mnożnika proca wyższe niż 10, bo teraz max. mam 9.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Nie, bo mnożnik w 3800+ wynosi 10x i nie da się go zwiększyć, gdyż jest zablokowany ;). A 9,5x w BIOS masz, bo jak dasz AUTO to Ci daje 10 - dziwnie zrobili, no ale cóż. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...