Skocz do zawartości
generał

drukarka laserowa hp laser jet 5 co to może być

Rekomendowane odpowiedzi

w pracy drukuje rachunki :) na hp laser jet5 od pewnego czasu brudzi krawędzie kartek na czarno gościu z serwisu mówi, że to różnica temperatur, a ona stoi w pomieszczeniu , wymieniał pojemnik z proszkiem nie na nowy tylko uzupełniany i to samo nie wydaje mi się że to jest przyczyną jak macie jakieś pomysły gdzie leży problem proszę o pomoc z góry dziękuję. Gość ma przyjść w poniedziałek i coś mi się wydaje, że jest ciemny w tych sprawach, a kasę bierze i to niemałą :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo z drukarką 1100 - wylądowała w serwisie i wymienili rolki prowadzące papier. Problem zniknął na chwilę, ale pojawił się znów (kosztował za to 300PLN). Pomogło znacznie bardziej przeczyszczenie jej poprzez 20-to sekundowe przytrzymanie przycisku na obudowie - włączył się tryb czyszczenia i po zabrudzeniu kilku kartek problem zniknął do teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykle jest to objawa uszkodzonego tonera.

Sprawdz czu jest czystu walek w tonrze na calej dlugosci. Jezeli jest czysto to zobacz przy utrwalaczu czy cos niejest uszkodzone.

wałek sprawdzałem dzisiaj i jest brudny na obydwu końcach :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo z drukarką 1100 - wylądowała w serwisie i wymienili rolki prowadzące papier. Problem zniknął na chwilę, ale pojawił się znów (kosztował za to 300PLN). Pomogło znacznie bardziej przeczyszczenie jej poprzez 20-to sekundowe przytrzymanie przycisku na obudowie - włączył się tryb czyszczenia i po zabrudzeniu kilku kartek problem zniknął do teraz.

mój serwisant wpadł z odkurzaczem i odkurzał te rolki hehe dzisiaj, dzięki za odpowiedzi może u mnie jest taki przycisk spróbuje napewno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...