sasser Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Na starym kompie mam XP, który trochę muli (tylko 224 RAM). Płyta: AOpen AX3S, która obsługuje SDRAM 100 i 133 MHz, do tego Celeron 640 MHz. Czy wystarczą 2 takie kości i czy opłaca się kupować je? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Teoretycznie tak, ja jednak kupiłbym 256MB kość - cena nie dużo większa, a zawsze zostaje wolne gniazdo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 lepiej dokup druga 256 albo opcja aby przyciac windows xp tak aby mial tylko sp2 i bez patchy i powywalac zbedne uslugi - powinen zezrec wtedy jaies 130mb ramu, a wtedy ujdzie opdalic kilka programow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Ta płyta obsługuje max 512 MB, więc mógłbym kupić jedną 256 i jedną 128, bo jedną 128 już mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 IMO po pierwsze kup to : http://www.allegro.pl/item413742396__intel...gwarancja_.html a do tego to : http://www.allegro.pl/item410610765_100_sp..._m_c_gwar_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 lepiej dokup druga 256 albo opcja aby przyciac windows xp tak aby mial tylko sp2 i bez patchy i powywalac zbedne uslugi - powinen zezrec wtedy jaies 130mb ramu, a wtedy ujdzie opdalic kilka programow ;) Cóż, mój Windows z Antyvirusem i Firewall'em zaraz na starcie "zjada" ok. 126-132MB, więc jak się ma chęci, to wszystko się da :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 @ Marians moj wcina 150 na starcie z antywirem i z 3 odpalonymi softamiw tle (total comander, everest, foobar), xp ofc (nie wiem do ilu sie da dociac viste, zainstalowalem raz, zawalczylem z nia 2 tyg i darowalem sobie ten system ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasser Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Kupiłem procek i kości 2x128. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...