AlienMks Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Czesc wczoraj złożyłem nowy komputer, bez problemów gdyż mam już w tym wprawę. Ale dziś z ciekawości potestowałem go różnymi programami i zauważyłem że procesor ma aż 85 stopni czy to możliwe ? Czy też jakieś przekłamanie ? W Biosie jest 38 a radiator jest chłodny. O co tu chodzi ? LINK DO FOTKI Kupiłem X2 4850EE żeby mniej się grzał a tu taki klops :( Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez AlienMks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) A jesteś pewny że radiator jest dobrze założony? Tzn czy ma 100% pewny docisk. Jak z przewiewem w obudowie? To temp 3 to nie musi być koniecznie procek. Sciągnij program Core temp lub Real temp i zobacz ile pokazuje bo na moje to temp1 i temp2 to temperatury core a więc 41 to nie jest tragedia ;] Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lapituta Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) TO raczej nie jest temperatura procka. Ja pod tem3 mam czujnik z mobo i zawsze mi pokazuje 25C. Najlepiej daj screena z zakladki temperatures z configa bo tam ladnie widac od czego jest jaka temperatura. Sprawdz jeszcze w innym programie np. tym http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez lapituta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 a to nie jest przypadkiem grafika?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Pobrałem Core Temp i teraz wszystko wygląda następująco: CORE TEMP hmmm to teraz nie wiem co ma u mnie 85C ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Czy te 85C chociaż nieznacznie zmienia wartość, czy cały czas stoi w miejscu? U mnie speedfan pokazuje w jednym miejscu 127 stopni, ale gdzieś czytałem, że nie ma co sie przejmować, jeśli masz jakąś wysoką, ale stałą temp - program może "zmyślać" niektóre odczyty... Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez jogur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basik Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Moze everest w zakladce Komputer --> Czujnik powie ci o co be. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 W Everescie temperatury wyglądają następująco: Everest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie może być tak że Procesor ma 85*C a core po 16/20*C...na moje to czujnik w mobo zmyśla i tyle, a w stressie zwiększa sie jakoś znacząco ta temperatura? Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 W stresie wzrasta o 10C na każdy rdzeń :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 No ok a temperatura zatytułowana w evereście ,,procesor,,? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 W Everescie nieznacznie się zwiększa np na 86-88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Jaką masz temperature w pokoju i jakie jest chłodzenie na procesorze? Gdyż procesor chłodzony powietrzem nie może mieć temperatury niższej niż temp. otoczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Obstawiam na błąd czujnika na mobo, zobacz temp. rdzeni jeszcze w Real Temp, bo pokazuje w miarę dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cotth Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Obstawiam na błąd czujnika na mobo, zobacz temp. rdzeni jeszcze w Real Temp, bo pokazuje w miarę dokładnie. Tak sie sklada, ze mam dokladnie taki sam zestaw (mobo+cpu) i tez speedfan pokazuje temp3 > 80 stopni - to podobno temperatura mostka polnocnego. Ten typ tak ma, dopoki wszystko chodzi stabilnie zbytnio sie nie przejmuje. Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez cotth Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...