Skocz do zawartości
AlienMks

85 Stopni Na Nowo Złożonym Kompie :/

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wczoraj złożyłem nowy komputer, bez problemów gdyż mam już w tym wprawę. Ale dziś z ciekawości potestowałem go różnymi programami i zauważyłem że procesor ma aż 85 stopni czy to możliwe ? Czy też jakieś przekłamanie ? W Biosie jest 38 a radiator jest chłodny. O co tu chodzi ?

LINK DO FOTKI

Kupiłem X2 4850EE żeby mniej się grzał a tu taki klops :(

Edytowane przez AlienMks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jesteś pewny że radiator jest dobrze założony? Tzn czy ma 100% pewny docisk. Jak z przewiewem w obudowie? To temp 3 to nie musi być koniecznie procek. Sciągnij program Core temp lub Real temp i zobacz ile pokazuje bo na moje to temp1 i temp2 to temperatury core a więc 41 to nie jest tragedia ;]

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO raczej nie jest temperatura procka. Ja pod tem3 mam czujnik z mobo i zawsze mi pokazuje 25C. Najlepiej daj screena z zakladki temperatures z configa bo tam ladnie widac od czego jest jaka temperatura. Sprawdz jeszcze w innym programie np. tym http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download

Edytowane przez lapituta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te 85C chociaż nieznacznie zmienia wartość, czy cały czas stoi w miejscu? U mnie speedfan pokazuje w jednym miejscu 127 stopni, ale gdzieś czytałem, że nie ma co sie przejmować, jeśli masz jakąś wysoką, ale stałą temp - program może "zmyślać" niektóre odczyty...

Edytowane przez jogur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką masz temperature w pokoju i jakie jest chłodzenie na procesorze?

Gdyż procesor chłodzony powietrzem nie może mieć temperatury niższej niż temp. otoczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam na błąd czujnika na mobo, zobacz temp. rdzeni jeszcze w Real Temp, bo pokazuje w miarę dokładnie.

Tak sie sklada, ze mam dokladnie taki sam zestaw (mobo+cpu) i tez speedfan pokazuje temp3 > 80 stopni - to podobno temperatura mostka polnocnego. Ten typ tak ma, dopoki wszystko chodzi stabilnie zbytnio sie nie przejmuje.

Edytowane przez cotth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi