Skocz do zawartości
Malik

Koolance I Bitspower - Wkraczaja Na Pl Rynek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy te zlaczki Koolance proste maja moze wieksza srednice wewnetrzna niz zwykle SM10/13 dostepne w cooling.pl? Poniewaz slyszalem ze te zwykle maja taka sama srednice wewnatrzna jak SM8/10 ( czy to prawda? ). I czy wiadomo cos moze o zlaczkach 10/13 na 3/8'' w sam raz do chlodnicy Thermochilla (zamiast uzywac reduktora ktorego jak rozumiem trzeba by uszczelnic na zewnatrz teflonem) . Wlasnie zastanawiam sie nad zlozeniem swojego pierwszego WC i zastanawiam sie czy poza wygladem jest sens uzywac tych zlaczek Koolance. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Edytowane przez syll

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykła złączka 10/13 ma większe fi wewnątrz jak zwykła złączka 8/10, trzymam je właśnie w ręku.

Co do Kolance nie pomogę bo nie miałem ich w ręku ale są tacy co mieli :)

Co do następnego pytania to tutaj masz odpowiedź:

http://www.cooling.pl/zlaczka-choinkowa-nk...ukt,233594.html

wypisz, wymaluj pod 10/xx :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy te zlaczki Koolance proste maja moze wieksza srednice wewnetrzna niz zwykle SM10/13 dostepne w cooling.pl? Poniewaz slyszalem ze te zwykle maja taka sama srednice wewnatrzna jak SM8/10 ( czy to prawda? ). I czy wiadomo cos moze o zlaczkach 10/13 na 3/8'' w sam raz do chlodnicy Thermochilla (zamiast uzywac reduktora ktorego jak rozumiem trzeba by uszczelnic na zewnatrz teflonem) . Wlasnie zastanawiam sie nad zlozeniem swojego pierwszego WC i zastanawiam sie czy poza wygladem jest sens uzywac tych zlaczek Koolance. Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Zlaczki koolance proste na waz 3.8 cala maja srednice wew. ponad 8.5mm ( dokladna wartosc juz podawalem w ktoryms temacie ). Moim zdaniem warto kupic te zlaczki, gdyz daja komfort psychiczny ( waz sie nie zeslizgnie :P ) i do tego super wygladaja. Osobiscie polecam

Z redukcja do TC nie ma problemu. Uzyj do tego nie silikonu, ja wkrecilem redukcje ponad rok temu i trzyma sie super. Jedynie zmieniam zlaczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koolance 10/13 maja srednice na poziomie DD hiflow NK12 (minimalnie wydaja sie wezsze), jutro sprawdze jeszcze raz dla pewnosci:)

co do zwyklych 10/13 szkoda je porownywac... a to ze slyszales ze maja srednice wewnetrzna taka jak 8/10 to podejrzewam ze troszke moja sprawka, bo pisalem o tym pare razy, tylko chodzilo mi o KONTOWE, OBROTOWE 10/13 i PROSTE 8/10.

Zreszta mam je wszystkie w domu, moge pomierzyc i dac fotki z porownaniem jak by sie ktos uparl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a orientuje sie ktos jakie wymiary ma ten top koolance 80mm czy 62mm i czy 2 zlaczki 10/13 w poziomie mieszcza sie kolo siebie czy nie? bo w topie alphacolla otwory sa na tyle blisko siebie ze neistety zlaczki koolance sie nie mieszcza :) troche lipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to temat "koolance'owy" to podepnę się pod temat. Czy ktoś z Was wie czemu na cooling tutaj to tego topu piszą:

Jak wszystkie produkty Koolance także i ten top do poprawnej pracy wymaga stosowania złączek Koolance, które należy wkręcić ręcznie.

To znaczy, że co, pomimo że gwint jest 1/4" to nie można wkręcić innych króćców (gwint inny czy jak) ?

Edytowane przez wozaq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro to temat "koolance'owy" to podepnę się pod temat. Czy ktoś z Was wie czemu na cooling tutaj to tego topu piszą:

To znaczy, że co, pomimo że gwint jest 1/4" to nie można wkręcić innych króćców (gwint inny czy jak) ?

Chodzi o to ze zlaczki koolance maja bardzo krotka czesc z gwintem ( 2 obroty tylko ) i nie wkrecilbys zlaczek ktore maja wiecej bo poprostu nie wejda. Chyba ze zastosujesz dystanse.

Zdjecie top koolance z pompka swiftech mcp355:

Dołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ale nie ma złączek koolance na tygona 8/11,2 z tego co widzę...

Wystarczy ze obetniesz gwint troszke w zwyklych i wejda...

Mialem to samo z fullcoverem do 9800GTX, jak bym wkrecil zlaczki NK12 DD to zwyczajnie przeszly by przez spod i wyladowaly w topie :)

Ja dorobilem sobie topik z plexi nie zabijajacy flowu jak ten kawalek plastiku co jest tam w standardzie z wlutowanymi zlaczkami, fotki dam pewnie jutro jak dostane karte, moze jakies porownanie tez sie zrobi na szybko ile dala zmiana oryginalnego topu :)

@Malik Mogl bys zerknac dokladnie jak dlugie sa gwinty w tym topie? Bo cos mi sie tak po fotkach wydaje ze tylko z ta zlaczka od gory bedzie problem.

W kazdym badz razie nie bedzie problemow z obcieciem zlaczki do odpowiedniej dlugosci, ale zanim to zrobisz niestety mysisz miec top... Ja w swojego koolance wkrecalem spokojnie zwykle zlaczki, tylko jak pisalem, niewiele by mi to dalo bo skrecil bym nimi top z spodem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I chyba jedyny top akryl/plexi który ma wtopione metalowe gwinty :] Tylko cena sporo za te same pieniądze można mieć wersję z niklowanego aluminium.

BTW mam takie głupie pytanie czy złączki 45'i 90' od Koolance są obrotowe jak zwykłe kątowe sm8/10??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi