Czeski Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 (edytowane) Czy te zlaczki Koolance proste maja moze wieksza srednice wewnetrzna niz zwykle SM10/13 dostepne w cooling.pl? Poniewaz slyszalem ze te zwykle maja taka sama srednice wewnatrzna jak SM8/10 ( czy to prawda? ). I czy wiadomo cos moze o zlaczkach 10/13 na 3/8'' w sam raz do chlodnicy Thermochilla (zamiast uzywac reduktora ktorego jak rozumiem trzeba by uszczelnic na zewnatrz teflonem) . Wlasnie zastanawiam sie nad zlozeniem swojego pierwszego WC i zastanawiam sie czy poza wygladem jest sens uzywac tych zlaczek Koolance. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Edytowane 25 Sierpnia 2008 przez syll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 zwykła złączka 10/13 ma większe fi wewnątrz jak zwykła złączka 8/10, trzymam je właśnie w ręku. Co do Kolance nie pomogę bo nie miałem ich w ręku ale są tacy co mieli :) Co do następnego pytania to tutaj masz odpowiedź: http://www.cooling.pl/zlaczka-choinkowa-nk...ukt,233594.html wypisz, wymaluj pod 10/xx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Czy te zlaczki Koolance proste maja moze wieksza srednice wewnetrzna niz zwykle SM10/13 dostepne w cooling.pl? Poniewaz slyszalem ze te zwykle maja taka sama srednice wewnatrzna jak SM8/10 ( czy to prawda? ). I czy wiadomo cos moze o zlaczkach 10/13 na 3/8'' w sam raz do chlodnicy Thermochilla (zamiast uzywac reduktora ktorego jak rozumiem trzeba by uszczelnic na zewnatrz teflonem) . Wlasnie zastanawiam sie nad zlozeniem swojego pierwszego WC i zastanawiam sie czy poza wygladem jest sens uzywac tych zlaczek Koolance. Z gory dziekuje za odpowiedzi. Zlaczki koolance proste na waz 3.8 cala maja srednice wew. ponad 8.5mm ( dokladna wartosc juz podawalem w ktoryms temacie ). Moim zdaniem warto kupic te zlaczki, gdyz daja komfort psychiczny ( waz sie nie zeslizgnie :P ) i do tego super wygladaja. Osobiscie polecam Z redukcja do TC nie ma problemu. Uzyj do tego nie silikonu, ja wkrecilem redukcje ponad rok temu i trzyma sie super. Jedynie zmieniam zlaczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Koolance 10/13 maja srednice na poziomie DD hiflow NK12 (minimalnie wydaja sie wezsze), jutro sprawdze jeszcze raz dla pewnosci:) co do zwyklych 10/13 szkoda je porownywac... a to ze slyszales ze maja srednice wewnetrzna taka jak 8/10 to podejrzewam ze troszke moja sprawka, bo pisalem o tym pare razy, tylko chodzilo mi o KONTOWE, OBROTOWE 10/13 i PROSTE 8/10. Zreszta mam je wszystkie w domu, moge pomierzyc i dac fotki z porownaniem jak by sie ktos uparl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 a orientuje sie ktos jakie wymiary ma ten top koolance 80mm czy 62mm i czy 2 zlaczki 10/13 w poziomie mieszcza sie kolo siebie czy nie? bo w topie alphacolla otwory sa na tyle blisko siebie ze neistety zlaczki koolance sie nie mieszcza :) troche lipa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koen Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Korki Koolance z rdzewiejącej stali xD oj nieładnie, radzę sprawdzić magnesem jeśli takie macie. fot. NaeKuh @ XS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Korki Koolance z rdzewiejącej stali xD oj nieładnie, radzę sprawdzić magnesem jeśli takie macie. fot. NaeKuh @ XS Szok, popytam bezposrednio u Koolance o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Gdyby była to stal nierdzewna to pół biedy .... ale kulans twierdzi że to mosiądz :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 jakąś starą rev mu wcisnęli bo... klik! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Nowa czy stara nie ma znaczenia ...wałek i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 przypasowalem sobie w dwoch odcinkach ukladu waz 11/14 do zlaczki koolande 10/13 i gra gitara, pasuje elegancko :) male smarowanie i po klopocie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miczq Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Arni - Mosiadz rdzewieje? Chyba raczej nie :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Teoretycznie nie rdzewieje ale u kulansa chyba maja inny mosiądz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ladniutkie. Fajnie dopasowane, wyglad rewelacyjny i do tego sa cieniutkie :) Ciekaw jestem tylko wydajnosci i flowu przez te bloki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Stareeeeeeeeeee » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " " btw byłem szybszy o godzinę ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) Skoro to temat "koolance'owy" to podepnę się pod temat. Czy ktoś z Was wie czemu na cooling tutaj to tego topu piszą: Jak wszystkie produkty Koolance także i ten top do poprawnej pracy wymaga stosowania złączek Koolance, które należy wkręcić ręcznie. To znaczy, że co, pomimo że gwint jest 1/4" to nie można wkręcić innych króćców (gwint inny czy jak) ? Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Skoro to temat "koolance'owy" to podepnę się pod temat. Czy ktoś z Was wie czemu na cooling tutaj to tego topu piszą: To znaczy, że co, pomimo że gwint jest 1/4" to nie można wkręcić innych króćców (gwint inny czy jak) ? Chodzi o to ze zlaczki koolance maja bardzo krotka czesc z gwintem ( 2 obroty tylko ) i nie wkrecilbys zlaczek ktore maja wiecej bo poprostu nie wejda. Chyba ze zastosujesz dystanse. Zdjecie top koolance z pompka swiftech mcp355: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Hmmm, ale nie ma złączek koolance na tygona 8/11,2 z tego co widzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Hmmm, ale nie ma złączek koolance na tygona 8/11,2 z tego co widzę... niestety nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abnormal Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Sorry za OT ale nie będę zakładał nowego tematu. Mam pytanko, czy ktoś się orientuje, czy NK12 od Bitspower'a to to samo co NK12 FatBoys od DD ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Hmmm, ale nie ma złączek koolance na tygona 8/11,2 z tego co widzę...Wystarczy ze obetniesz gwint troszke w zwyklych i wejda... Mialem to samo z fullcoverem do 9800GTX, jak bym wkrecil zlaczki NK12 DD to zwyczajnie przeszly by przez spod i wyladowaly w topie :) Ja dorobilem sobie topik z plexi nie zabijajacy flowu jak ten kawalek plastiku co jest tam w standardzie z wlutowanymi zlaczkami, fotki dam pewnie jutro jak dostane karte, moze jakies porownanie tez sie zrobi na szybko ile dala zmiana oryginalnego topu :) @Malik Mogl bys zerknac dokladnie jak dlugie sa gwinty w tym topie? Bo cos mi sie tak po fotkach wydaje ze tylko z ta zlaczka od gory bedzie problem. W kazdym badz razie nie bedzie problemow z obcieciem zlaczki do odpowiedniej dlugosci, ale zanim to zrobisz niestety mysisz miec top... Ja w swojego koolance wkrecalem spokojnie zwykle zlaczki, tylko jak pisalem, niewiele by mi to dalo bo skrecil bym nimi top z spodem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Pomyślę o tym, przyciąć to nie problem, a ten topik najbardziej mi odpowiada, bo można dowolnie kombinować z wlotem i wylotem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 http://www.cooling.pl/koolance-laing-ddc1-...ukt,550930.html :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Kontroler cooltek`a tez moze regulowac obroty lainga i jest o wiele tanszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 wiem ze cooling ma tez w ciagu 2 tygodni wprowadzic imbusy koolance :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 Nowosci od koolance w PL http://www.cooling.pl/koolance-nvidia-2602...ukt,550949.html FullCover na 280 http://www.cooling.pl/zlaczka-koolance-kat...ukt,550967.html złaczki kątowe http://www.cooling.pl/koolance-laing-top-p...ukt,550966.html top z plexy/akrylu I Oczekiwany bloczek Swiftech Apogee GTZ http://www.cooling.pl/swiftech-apogee-gtz,...ukt,550958.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 top 400 Koolance musze przyznac ze prezentuje sie niesamowicie, samo rozwiazanie konstrukcyjne czyli 2+2 wloty/wyloty bardzo ulatwia zlozenie kibelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 I chyba jedyny top akryl/plexi który ma wtopione metalowe gwinty :] Tylko cena sporo za te same pieniądze można mieć wersję z niklowanego aluminium. BTW mam takie głupie pytanie czy złączki 45'i 90' od Koolance są obrotowe jak zwykłe kątowe sm8/10?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2008 nie wiem jak 45 ale 90 tak, ale sadze ze 45 tez powinna byc obrotowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...