voltek0503 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 składałem kompa.... przed włożeniem sprzętu do obudowy i podłączeniem chłodzenia wszystko było dobrze.... elegancko chodziło..... Po włożeniu w obudowę odpaliłem i już nie działał.... wiatraki się kręcą ale nic sie nie uruchamia.... sprzęt: -DFI LANParty nf4 -AMD Athlon64 3500+ -2x512mb ram(533mhz) -GeForce9600GT(512mb) Pomóżcie.... nie wiem co padło.... czy to mozliwe ze to płyta....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Sprawdź czy nigdzie płyta główna nie dotyka obudowy. Mam nadzieję, że zamontowałeś separatory między obudową a płytą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Poza obudową też nie działa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltek0503 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Sprawdź czy nigdzie płyta główna nie dotyka obudowy. Mam nadzieję, że zamontowałeś separatory między obudową a płytą? separatory zamontowałem, to oczywiste... ale sprzęt nawet po wyjęciu z obudowy nie działa.... :( chyba będę musiał zainwestować w nową płytę główną.... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Zapewne jakieś zwarcie na płycie się zrobiło - albo dotykała gdzieś do obudowy, albo przez przypadek dotknąłeś jej śrubokrętem - cóż, zdarza się. Na szczęście używane płyty pod s939 nie są tak drogie, więc koszta nie będą zbyt duże. Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurzyn Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Kolega a jaki masz zasilacz Ja tam swojej dotykam śrubokrętem i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voltek0503 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 mam: MODECOM 500wat a czy jest taka opcja ze w tej sytuacji mógł paść procek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 sprawdzales ramy?mialem podobnie jak mialem jedna walnieta kosc ramu wyjelem ja i smigal sproboj moze pomoze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Dokładnie, sprawdzenie RAM'ów może pomóc. A co do pytania o procesor, to raczej mało prawdopodobne - one raczej nie padają od tak sobie, zwłaszcza, gdy nie są "ekstremalnie" kręcone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...