metiu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Postaram sie opisać problem tak jak potrafię !! Mój sprzęt Płyta jak wyżej Procek intel duo core 8200 2.66 podkręcony do 3800 pamięć Kingston dual 2x1G 1150 Mhz system vista Wczesniej maiłem pamięci OCZ 2x1G 800 i jedyne co z nich mogłem wycisnąć to 920Mhz z początku myslałem że to wina pamięci więc wymieniłem na kingstony tak jak wyżej i na zdrowy rozsądek powinny te pamięci odpalić w tej częstotliwości czyli 1150 ale jedyne co mogę z nich wycisnąć to jest 950Mhz przy ustawieniach 444 12... Próbowałem wczesniej ustawiać tak jak jest zalecane czyli 555 15 ale nic nie szło próbowałem z róznymi ustawieniami i nic raz mi się udało odpalić te pamięci na 1100 ale komp zachowywał się niestabilnie sam nie wiem co o ty m sądzić wygląda tak jak by płyta blokowała przepustowość pamięci!! Dodam że zworki na płycie przestAwiłem na 333 czyli powinno być okey ale nie jest !! Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem i mi pomoże bo jak nie to chyba zostanie mi tylko reklamacja płyty !! POZDRO!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Postaram sie opisać problem tak jak potrafię !! Mój sprzęt Płyta jak wyżej Procek intel duo core 8200 2.66 podkręcony do 3800 pamięć Kingston dual 2x1G 1150 Mhz system vista Wczesniej maiłem pamięci OCZ 2x1G 800 i jedyne co z nich mogłem wycisnąć to 920Mhz z początku myslałem że to wina pamięci więc wymieniłem na kingstony tak jak wyżej i na zdrowy rozsądek powinny te pamięci odpalić w tej częstotliwości czyli 1150 ale jedyne co mogę z nich wycisnąć to jest 950Mhz przy ustawieniach 444 12... Próbowałem wczesniej ustawiać tak jak jest zalecane czyli 555 15 ale nic nie szło próbowałem z róznymi ustawieniami i nic raz mi się udało odpalić te pamięci na 1100 ale komp zachowywał się niestabilnie sam nie wiem co o ty m sądzić wygląda tak jak by płyta blokowała przepustowość pamięci!! Dodam że zworki na płycie przestAwiłem na 333 czyli powinno być okey ale nie jest !! Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem i mi pomoże bo jak nie to chyba zostanie mi tylko reklamacja płyty !! POZDRO!!! po pierwsze naucz sie szukac, bo temat o tej plycie juz jest. a po drugie skad wiesz ze te kinstony pojda na 1150? napiecie na 2.1v, 5 5 5 15 i standardowe alphy i 1000 powinny pociagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 (edytowane) Czy aż taki problem sprawia przeczytanie tytułów chociaż kilku ostatnich tematów ? http://forum.purepc.pl/temat/socket-423-47...-fr-fir/249930/ @ -=YoGi=- Ale co tu szukać ? Temat o jego płycie jest na samym początku listy Edytowane 6 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...