Caleb Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Moze cos z konfigiem? Gralem w Divinity 2 dobre kilkanascie godzin i gra ani razu nie sprawila problemu... Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tripsta Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Moze cos z konfigiem? Gralem w Divinity 2 dobre kilkanascie godzin i gra ani razu nie sprawila problemu...Rowniez zadnych problemow z gra nie mialem, slyszalem o tym bugu gdzie gra potrafi sie wczytywac w nieskonczonosc przy przechodzeniu do nowej lokacji ale jak na razie, odpukac, go nie doswiadczylem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Sam już nie wiem oddawać grę do sklepu czy dać jej jeszcze jedną szanse lol. Czytam/szukam po forach i ludziska też podobny problem mają jak Ja. Nawet długaśny temat jest o tym na oficjalnym forum Larian studio, niestety tak na bakier z angielskim jestem i z tego co wyczytałem to ogólnie nie ma na to rady. Różne konfigi różne wersje i różne kraje wydania a ten sam problem. Coś tam radzą żeby to a tam to zrobić(ułamkowi to pomaga) ale większość nadal w tym i ja dostają po [gluteus maximus] od gry. Ręce opadają. Ja tylko mogę napisać że cieszcie się wszyscy którzy nie mieliście problemów z grą, poważnie. Najlepsze jest to że po załadowaniu save od kogoś z gry, level się wczytuje i działa do czasu załadowania następnego nowego levla = zawias. Czyli aby pograć musiał bym co jakiś czas save od kogoś pożyczać. A tak gra śmiga i o zgrozo podoba mi się, bardziej „rozbudowana” jak Risen ale co z tego jak grać się nie da..... będzie tego płakania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Czy ktoś spotkał się z rozwiązaniem problemu "zawieszania" gry podczas przechodzenia do następnej mapy? Dzięki uprzejmości usera z forum mam save z początku gry, ale po "pograniu" trzeba iść do następnej "lokacji" i znów zawias. No nie będę prosił co chwila o nowe save. Wersja PL z patchem ale nadal mam "zawiasy". Od sylwestra mam z tą grą ciągły :mur: Znajomy ma identyczny problem niestety chyba nie doszedł do jego przyczyny więc jest to raczej problem gry na pewnych konfigach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Kombinowac - wlaczac i wylaczac efekty (sporo gra ich ma), sprawdzic najnizsze ustawienia, inne stery etc. nie raz mialem z grami jakies problemy i czesto byla to wlasnie wina sterow/ustawien :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Dzięki uprzejmości usera z forum mam save z początku gry,Teraz ja poproszę Ciebie :rolleyes: . Odkąd kupiłem grę pochłonęła mnie z kopytami i trafiłem na rzadką u mnie przeszkodę...Windows się wysypał :mur: . Dobra myślę -jestem sprytny to odzyskam. File Recovery, Easy Recovery i "lufa w krzokach".... Lot wielokropoką to zaiste sam początek gry -dzięki zarwaniu kilku nocek poszedłem dalej -teraz aż mnie ciary przechodzą na myśl o ponownej, żmudnej...blebleble. Byłem już na wyspie Sentinel... Jakbyś mógł to możliwie zbliżone savy -ale każdy większy postęp w grze powitam z ulgą. BTW jest świetna. Jeżeli wolisz to wrzuć na jakiś serwer i puść linka na forum czy na PW, a jak nie to puszczam Ci na priva mój adres mail. Z góry dzięki i proszę o zrozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 (edytowane) Teraz ja poproszę Ciebie :rolleyes: Jest pewne ALE, zawsze jest ale. Ja gre skończyłem w tym momencie: i chce iść do znacznika na mapie o nazwie "Rhode" ale przed tym jest LOAD i pozamiatane. Czyli na samym początku jestem a Ty miron72 widzę że końcówka chyba. Wiec niestety nie pomogę, mimo szczerych chęci. A właśnie może sam byś dał mi swoje save? Z dalszych części gry? Edit Gra wciąga i tak jest świetna, ale raz jeszcze napisze ręce mi opadają od tego problemu i nie tylko ja go mam. Edytowane 3 Stycznia 2010 przez Zwykły User Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 A właśnie może sam byś dał mi swoje save? Z dalszych części gry? No właśnie prosiłem Ciebie, bo moje save's w niebycie :blink: . Może nieco zawile popisałem ale grę zaczynam właśnie od nowa. Nie mogę zdobyć jakiś z grubsza zaawansowanych stanów gry więc trzeba zakasać rękawy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 (edytowane) Napisałeś że z jakiejś wyspy chcesz, to się nie czepiaj teraz. No nic, save nie moje ale moje z początku takie same :P D2 save PL Druga sprawa, mam już rozpakowaną grę(użyta 15 albo i lepiej razy do instalacji) ale wszystko ok z wyglądu. Czy taka "raz" użyta gra może być oddana do sklepu jako zwrot? Mam na to 10 dni i właśnie korzystam z tego prawa, ale rozpakowaną można? Edit Z tego: Zwroty - Pomoc - gramer.pl wynika że umoczyłem: Produkty zabezpieczone fabrycznie przed otwarciem nie mogą być zwrócone po usunięciu oryginalnego opakowania lub ewentualnych zabezpieczeń (nagrania audio, programy komputerowe). i Zwracany towar należy przesłać w oryginalnym, firmowym opakowaniu gwarantującym, że towar nie był w żaden sposób używany czy kopiowany. Edytowane 4 Stycznia 2010 przez Zwykły User Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galnospoke Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Troche pogralem. Zaluje, ze ja kupilem, a nie Risena. Gra jest fatalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 To samo jak wyżej. Spróbuje pchnąć ją na allegro, a jak nie pójdzie to w akcie desperacji dam jej drugą szansę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralfo Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Widać ze mną jest coś nie tak bo mi się podobało :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miron72 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Napisałeś że z jakiejś wyspy chcesz, to się nie czepiaj teraz.Eee tam :razz: . Napisałem "możliwie zbliżone" hihi... No nic, save nie moje ale moje z początku takie same :PSpasiba :wink: . Zaraz się wrzuci. Fajnie, że gra się nie wszystkim podoba -dopiero byłoby nudno, jakby gustów rozbieżnych nie było :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 @miron72 napisz czy Ci gra śmiga, ja się bujam w początkowej lokacji Złamanej Doliny bo gdzie kol wiek próbuje iść dalej to zawias, to samo jak teleportu próbuje użyć. Załamka, ale do tej pory chyba zrobiłem wszystko co można było w tym kawałku levela. O jak pograsz to podrzucaj mi save(gdybyś mógł), normalnie pograć nie mogę to chociaż pozwiedzam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Fajnie, że gra się nie wszystkim podoba -dopiero byłoby nudno, jakby gustów rozbieżnych nie było :rolleyes: niby tak, ale szlak człowieka trafia za wydane pieniądze :angry: Ale przynajmniej się człowiek uczy na błędach, od tej pory jak nie będę pewny tytułu to bez dema nie wydam ani grosza, a jak nie będzie opcji zagrania to skreślam tytuł z listy zakupów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam ponownie :P Gra jak za 50zł daje kupe grania, drugi tydzień już przy niej siedzę gdzie Risen po 4 dniach był finito. Czyli bardzo dobry współczynnik cena/godzina gry jak komuś podpasi gra oczywiście. Teraz trochę ponarzekam, wymagania uff to chyba 2 x Risen. Choć wydaje mi się że D2 ma bardziej "szczegółową/realniejszą" oprawę graficzną jak Risen(R ma za to bardziej bajkową). No i czemu po Fiordach Orobańskich wracając do Złamanej doliny cała jest zagazowana i wypalona, to mi się do dziś nie podoba i nie wiem czemu to zrobili. Chciałem sobie jeszcze pozwiedzać, wrócić na stare śmieci a tu Czarnobyl. Następnie te 4 latające fortece Damiana ale żmudne, nudne wyżynanie. Po kiego to wstawili do gry, latasz tym smokiem i rozwalasz, leczysz się i znów rozwalasz. Cztery razy tak, można się zakląć na śmierć(dosłownie). Sam początek jest bardzo fajny, przeskok na Wyspę Strażnika też milutki ale po wejściu do Wierzy bitewnej ale się sztampa robi, smok i rozwałka. Zapomniałem o gazie wszędzie na ziemi lol. Czyli powtórka ze Złamanej doliny. Po przeskoku do Orobańskich znów się miło robi ale te 4 latające fortece psują klimat, do tego ta wielgaśna wioska goblinów i tylko 1 zadanie z nimi związane. Co mnie jeszcze rozwaliło, to przy niektórych "bosach" skok trudności jest taki że szlak człowieka trafia, 1-2 strzały i kładę się do trumny a leszczem nie jestem. Walka z bosem w latających fortecach(tej pierwszej) ale dała mi popalić. Kupa jaskiń do zwiedzania, sprzętu i ostrzy tylko 99% z tego to od razu trza by sprzedać lub wywalić bo się nie używa. Ale miło że dużo tego jest. Giera mogła być troszkę inaczej "poprowadzona" ale i tak jest kurews.... dużo zadań do zrobienia(różnych i ciekawych). Teraz jestem w Sali Echa i znów mam dość, skok trudności znów jest ostro odczuwalny i mimo że mam smoka na full odpicowanego to 1-2 strzały tych latających mutantów kładą mnie na łopatki. A lata tam tego całe mrowie. Przywołanie wiwerny = 2s jej życia hehehe zabawne. Aż się prosi w takich sytuacjach o włączenie god moda. Te tarcze pola siłowego da się zdjąć? Czy da się wejść do tego zamku powyżej doków dla statków latających? Gra fajna, ale wcale się nie dziwie czemu furory nie zrobiła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galnospoke Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 (edytowane) Gra fajna, ale wcale się nie dziwie czemu furory nie zrobiła. Skoncz ja, wtedy ocen. Gwarantuje, ze zrozumiesz czemu niektorzy uwazaja ja za idealny przyklad "jak nie robic RPG". Pomijam bugi, fatalny support itd bo to inny temat. Edytowane 28 Stycznia 2010 przez Galnospoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy91 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 Byłby w stanie ktoś podesłać mi save do wersji PL w momencie stania się smokiem. Potrzebny jest mi, gdyż podczas poróży kanionem na plac gra wywala mi do windy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 W takim wypadku save ci raczej nie pomoze - problem lezy pewnie w samej grze (masz najnowsze patche?) albo sterownikach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Chcialem sie zabrac za Ego Draconis, ale widze ze wyszla nowa wersja "Divinity II: The Dragon Knight Saga". Wg recenzji, poza dodatkiem, gra dostala sporo poprawek, nowe questy, poprawki w balansie i lepsza grafike. Gral ktos w ta nowa edycje? Edit: Pytam, bo podstawka kosztuje 2 dyszki, saga 80zl, i nie wiedzialem czy jest sens. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Cruel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2011 A co chcesz wiedzieć? gra dostala sporo poprawek Pewnie chodzi o nowe rozłożenie "uzbrojenia i pancerzy" np: set maga/wojownika/łucznika(najlepszy w grze) trzeba już kompletować od samego początku a nie znaleźć wszystkie w kolejnych latających fortecach Damiana. Zresztą innego "uzbrojenia" też się to tyczy i inaczej się je teraz trochę zdobywa/otrzymuje. Jednej misji wykonać nie mogłem z kompletowanie dokumentów i teraz jej nie było(pewnie ją usunęli) a inne dodali???(jest ich tyle że trudno to wychwycić). nowe questy O nowych misjach już wspomniałem wyżej w podstawie wydaje mi się że raczej dużych zmian nie było, natomiast dodatek to zbiór całkowicie nowych i ciekawych misji. Są do tego różnorakie(trudne, ciekawe, do myślenia, zaskakujące) dodatek jest naprawdę OK tylko bardzo krótki. No i koniec nie powala, jak zagrasz będziesz wiedział ocb. poprawki w balansie i lepsza grafike Za 2 razem grałem łucznikiem na początku i jest łatwiej jak wojownikiem, ale czy to ten nowy balans? I czy w ogóle jest nowy balans? W końcu inną postacią grałem i nie bardzo idzie to porównać. Co do grafiki dodali w ostatnim patchu chyba jakieś nowe opcje(blury, blomy i dof-y oraz inne rozmazywacze obrazu) ogólnie jest co przestawiać, choć wydaje mi się że nie bardzo idzie to przestawianie w parze ze zmianą wydajności(na niskich nie jest dużo szybciej jak na wysokich, pare klatek więcej może). Gra mi się podobała bo dwa raz bym nie grał(dodatek też fajny), tylko sknocili koniec w podstawie i dodatku mamy tam mordobicie w 4 latających fortecach(może komu taki h&s się podoba mi nie) no i w dodatku powtórka na koniec latasz smokiem i napierniczasz wszystko bez ładu i składu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Kupiłem dziś grę i mam z nią problem. Obraz jakby się trzęsie. Brakuje płynności. Próbowałem wyłączania kompozycji pulpitu, uruchamiania w trybie zgodności z XP, ale nic to nie pomaga. Dodatkowo nie bardzo mogę wymusić na grze anti aliasing. Są różne tutoriale w sieci, ale koniec końców żaden nie działa. jedynie FXAA polepszyło nieco sytuację. Znacie może rozwiązanie tych problemów? AA w trybie FXAA jest to zaakceptowania, ale problem pierwszy to niestety wielka lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 (edytowane) To wina engine gry, masz za silnego kompa do niej. Z tego forum http://www.larian.com/forums/ znalazłem ogranicznik wyświetlania klatek. Wybacz ale nie posiadam go na dysku obecnie, poczytaj to forum i na 100% znajdziesz ten program. Przeczytaj ten topick http://www.larian.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=394438&an= powinien rozwiązać problem płynności. Edytowane 21 Października 2012 przez Turkina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...