Skocz do zawartości
venat0r

Sm 2232bw Vs Lg W2252tq-pf Vs Asus Vw222u

Sm 2232bw Vs Lg W2252tq-pf Vs Asus Vw222u  

23 użytkowników zagłosowało

1. 1. Który wybrać?

• Samsung 2232BW
      5
    • LG W2252TQ-PF
      16
    • Asus VW222U
      1
    • Inny
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie ktory najlepszy. Z parametrow wynika ze LG ale czy tak naprawde jest. Cena podobna ponizej 650-700zł

Zastosowanie:

30% gry

30% filmy

40% web

http://www.agito.pl/powyzej_19/samsung_22_...352.326420.html

http://www.agito.pl/powyzej_19/lg_22_lcd_w...352.329003.html

http://www.agito.pl/powyzej_19/asus_22_lcd...352.327715.html

Sam najbardziej renomowany, Asus najładniejszy a LG ma najlepsze parametry przynajmniej na papierze.

Edytowane przez venat0r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mam podobny problem z wyborem, jak narazie jestem najbardziej przychylam sie w strone Asusa (bazując tylko na opiniach uzytkownikow i recenzjach).

Malym minusem jest powłoka glare. Z jednej strony daje fajne kolory i ostrosc, a z drugiej problemy z poprawna kalibracja (podbija kolory) oraz ghosting (wg opinii znajomego).

Jak wyglada sprawa input laga, kolorow przy obrobce zdjec, oraz gwarancji dead pixeli?

EDIT: Jeszcze mi sie przypomiala jedna rzecz: LG piszczy po zmniejszeniu jasnosci co w moim odczuciu go eliminuje bo lubuje sie w ciszy :)

Edytowane przez dembol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzialem na zywo i Samsunga i LG i powiem, ze lepszy obraz ma LG. Co do piszczenia, jest to ledwie slyszalne i sadze, ze w wiekszosci LCD to wystepuje. Kontrast 10000:1 to kontrast dynamiczny i teraz kazdy producent tak podaje. Rzadko kiedy podaje kontrast rzeczywisty. Trzecia sprawa to grawancja od LG na bad pixele i minimalny imput lag.

Wedlug mnie z tej trojki najlepiej wypada LG. Moze i Samsung jest ladniejszy, ale LG nie wiele mu ustepuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzialem na zywo i Samsunga i LG i powiem, ze lepszy obraz ma LG. Co do piszczenia, jest to ledwie slyszalne i sadze, ze w wiekszosci LCD to wystepuje. Kontrast 10000:1 to kontrast dynamiczny i teraz kazdy producent tak podaje. Rzadko kiedy podaje kontrast rzeczywisty. Trzecia sprawa to grawancja od LG na bad pixele i minimalny imput lag.

Wedlug mnie z tej trojki najlepiej wypada LG. Moze i Samsung jest ladniejszy, ale LG nie wiele mu ustepuje.

dobrze mówi, dać mu <wódka> ;)

a do LGka teraz przez wakacje masz jeszcze gratis klawiature bezprzewodowa z myszka Microsofta, wkurzam sie ze nie bylo tego promo jak sam kupowalem no i do tego ja placilem 1000zl a dzis niecale 700zl :damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze mówi, dać mu <wódka> ;)

a do LGka teraz przez wakacje masz jeszcze gratis klawiature bezprzewodowa z myszka Microsofta, wkurzam sie ze nie bylo tego promo jak sam kupowalem no i do tego ja placilem 1000zl a dzis niecale 700zl :damage_wall:

Tez mnie bardzo to denerwuje. Tym bardziej, ze przez ten okres co tak gwaltownie spadl monitor przelezal w serwisie, bo przy montarzu zapomnieli dokrecic takiej blachy w srodku. Po mimo tego monitor dzialal wspaniale, ale stwierdzilem, ze nie po to tyle kasy place zeby mi cos latalo. A tu taki zonk. Ale whatever...

Za taka cene tylko brac. Albo brac jeszcze wiekszy. 22" cale wydaje sie z poczatku gigantyczne, ale z czasem mowi sie: moglby byc jeszcze wiekszy. :P Tak 24" to by bylo optimum.

Dostal ktos z was juz ta mysz i klawiature? Ja wyslalem kupon w srode i jestem ciekawy po ilu dniach odsylaja. List wyslalem priorytetem wiec powinni na drugi dzien go miec.

Edytowane przez JaQs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi